Când starurile alăptează

TOTUL DESPRE MAME
Maggie Gyllenhaal și Ramona
Maggie Gyllenhaal și Ramona

După ce ne-am liniștit aflând că și vedetele au bone, ne bucurăm să aflăm și că o întreagă serie de doamne fine şi elegante de la Hollywod au coborât de pe piedestalul pe care le-au urcat fanii şi munca lor și au făcut unul dintre cele mai naturale lucruri cu putinţă pentru o mamă: și-au hrănit copiii la sân. Tinere şi dezorientate, ca multe dintre noi, sau, dimpotrivă, mai mature şi deja cu experienţă de părinte la activ, aceste vedete nu s-au sfiit să facă ceea ce fac multe dintre mamele obișnuite: să alăpteze.

Nonşalanta actriţă Maggie Gyllenhaal, o adevărată apariţie din punct de vedere vestimentar, a fost imortalizată de nenumărate ori de agilii paparazzi în timp ce îşi alăpta fetiţa cea mare, Ramona. Fotografii n-au derulat niciodată vreun plan minuţios pentru a o suprinde pe Maggie cu cea mică la sân, pentru că actriţa nu s-a sfiit niciodată să-şi hrănească copilul în public, fără să se folosească de vreo pătură de alăptat sau de vreun paravan uman.

Kristin Cavallari, protagonista serialului de televiziune intitulat The Hills, a devenit de câteva luni, de când l-a adus pe lume pe fiul sau, Camden Jack, o susţinătoare înfocată a alăptării. Tânăra în vârstă de 26 de ani nu mai pridideşte în a prezenta beneficiile alăptării şi a le încuraja pe toate mamele să facă acest lucru.

Actriţa Kelly Preston, care a devenit mamă pentru a treia oară la 47 de ani, îl alăptează şi acum, la aproape 50 de ani, pe Ben, băieţelul său de doi ani, demonstrând că vârsta este doar o simplă înşiruire de cifre, care poate fi pusă la pământ cât ai zice țiți. Emoţionant este şi faptul că soţia lui John Travolta a cunoscut bucuria acestui gest minunat care este alăptatul încă de acum 20 de ani, când şi-a ţinut la piept primul copil al cuplului, decedat, din nefericire, la vârsta de 16 ani.

Mereu cu gura până la urechi şi cu o vorba bună pentru mamele care alăptează este actriţa Jenna Elfman, cea care ne-a încântat o bună bucată de vreme cu rolul din serialul Dharma şi Greg.

Jenna Elfman și fiul său cel mic, Easton Quinn Monroe

Jenna este mama a doi băieţi de cinci şi de doi ani pe care i-a alăptat, deşi s-a lovit la vremea respectivă de dificultăţi provocate de lipsa de informare şi a exemplelor concrete din jur (vă sună cunoscut?). Revelatoare pentru ea a fost o întâmplare tulburătoare, care a făcut-o să conştientizeze şi mai mult importanţa alăptării. Laptele său colectat cu ajutorul pompei electrice a contribuit la însănătoșirea unui copil născut cu grave probleme de sănătate, abandonat de mamă, şi al cărui organism bolnav nu tolera niciun fel de formulă de lapte. Timp de câteva luni bune, Jenna a fost cea care i-a furnizat micuţului cantitatea necesară de lapte matern pentru a creşte, iar acest lucru s-a dovedit a fi benefic nu numai pentru evoluţia fizică a acestuia, ci şi pentru reuşita tratamentului la care cel mic era supus.
La fel de emoţionantă ca fapta Jennei Elfman este şi cea făcută de Salma Hayek, care a alăptat în Sierra Leone un băieţel de numai o săptămână, al cărui mamă se afla în imposibilitatea fizică de a alăpta. Un cameraman a surprins momentul, iar filmuleţul prezentat ulterior în mediul online a făcut înconjurul pământului, senzibilizând şi ridicând multe semne de întrebare.

Alte trei nume mari, Pink, Natalia Oreiro şi Miranda Kerr nu au abuzat de calitatea lor de star internaţional şi nu au făcut pe „vedetele” când a fost vorba să împace munca cu alăptatul.

Pink și bebelușa Willow

Cele trei VIP-uri au venit cu adorabilii lor bebeluşi pe platoul de filmare sau în studioul foto, asigurandu-se că nu îi privează de hrană şi de o drăgosteală mică. Alăptatul în timpul programului de lucru se pare că a fost trecut în contract pentru acestea, iar angajatorii n-au zis nici pâs, încântaţi că pot beneficia de talentul lor.

Încurajator pentru alte mame din lume care alăptează este şi cazul actriţei Cate Blanchett. Aceasta, deşi trebuia să urce pe scenă pentru o conferinţă de presă la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, i-a acordat prioritate băieţelului său, căruia i se făcuse foame, şi l-a alăptat. De partea ei au fost şi colegii de afiş, care i-au ţinut pe reporteri ocupaţi până a reuşit şi ea să li se alăture.

Alicia Silverstone îl hrănește din mers pe Bear Blu

Alicia Silverstone, Gisele Bündchen, Gwyneth Paltrow, Jewel, Alyssa Milano, Molly Sims, Alanis Morissette, Selma Blair, Gwen Stefani, Hilary Duff, Catherine Zeta-Jones, Helena Bonham Carter, Naomi Watts, Jennifer Garner şi Isla Fisher îngroaşă listă celebrităţilor care promovează alăptarea, prin prisma experientei personale. Toate ne demonstrează că mămicia poate fi făcută la fel de bine din orice colţ al lumii şi din orice colţ al genericului. Şi cu asemenea exemple avem şi un motiv în plus să ne relaxăm și să alăptăm!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa