Bebeluş regal la bord!

Raluca Dumitrică
Printul William, Ducesa de Cambridge & Printul George | Totul despre mame
Prinţul George va fi alături de părinţii săi în vizita lor la Antipozi
Printul George | Totul despre mame
Prinţul George va fi alături de părinţii săi în vizita lor la Antipozi

Prinţul George îşi va însoţi părinţii, Prinţul William şi Catherine, Ducesa de Cambridge, la Antipozi

Cel mai mediatizat bebeluş regal al planetei, Prinţul George, va fi alături de părinţii săi, Prinţul William şi Catherine, Ducesa de Cambridge, în turneul de 3 săptămâni pe care aceştia îl vor susţine la începutul lunii aprilie în Australia şi Noua Zeelandă. Prinţul George va avea 9 luni la momentul călătoriei şi va reitera excursia întreprinsă de tatăl său în urmă cu 30 de ani, în aceeaşi parte a lumii, alături de părinţii săi, Prinţul Charles şi Prinţesa Diana. Ca o altă coincidenţă, la momentul cu pricina micul William avea tot 9 luni, iar publicul de la Antipozi a putut să vadă atunci că un bebeluş regal face fix aceleaşi lucruri ca un bebeluş cu mai puţin sânge albastru.

Fără copii în vizitele regale oficiale

Miguel Head, secretarul privat al Ducelui a declarat că, deşi decizia de a lua un bebeluş de 9 luni în turneu nu este o premieră în familia regală britanică, Prinţul William fiind cel care a creat un precedent, o astfel de hotarâre nu a mai fost adoptată de foarte mulţi ani, aşa încât a fost atent analizată.

Prinţul Charles a fost lăsat frecvent acasă cu bona sa, încă de la vârsta de un an, totul începând cu o vizită îndelungată a Reginei Elisabeta şi a soţului său, Prinţul Philip, în Malta, pe vremea când acesta lucra în cadrul Marinei Regale. Nici Regina n-a beneficiat de un tratament diferit în copilăria sa. Când aceasta avea doar 9 luni, părinţii săi au întreprins timp de şase luni un turneu la Antipozi în numele lui George al V-lea, iar fiica lor a rămas acasă, cu bona. Ca dovadă că timpurile s-au mai schimbat, însă, cu ocazia acestei vizite în Australia şi Noua Zeelandă, Regina le-a permis Prinţului şi Ducesei să călătorească oficial alături de fiul lor, deoarece protocolul indică zboruri separate pentru cei care se află în linie directă de succesiune la tron.

Ducesa de Cambridge, o mamă ca toate mamele

Decizia familiei regale de a nu-şi lăsa copilul acasă a fost primită cu bucurie de fanii cuplului William şi Catherine, care au fost încântaţi încă de la începutul sarcinii Ducesei de modul în care aceasta a abordat domeniul maternităţii. Se ştie că soţia Prinţului William a născut natural, a alăptat şi a preferat să stea o perioadă departe de îndatoririle oficiale, pentru a se ocupa de cel mic. Dacă pentru mamele obişnuite aceste lucruri nu par a fi nimic ieşit din comun, tocmai acest aer de rând în care s-a înveşmântat Ducesa a fost cel care a atras o serie de simpatii din partea supuşilor din Regat.

Trei săptămâni de vizite şi de quality time

În acest turneu, vlăstarul regal va fi cazat la Wellington, Sydney şi Canberra, împreună cu bona sa, iar pe parcursul întregii perioade îşi va petrece doar două nopţi fără părinţii săi. În restul timpului el va fi alături de mama şi de tatăl său, situaţie comparabilă cu cea din familiile în care părinţii lucrează în timpul zilei şi se întorc seara acasă. Pe lângă bonă, alaiul regal va mai fi alcătuit din două secretare private, trei ofiţeri de presă, o secretară de turneu, un asistent personal, o coafeză şi un intendent.

Părinţii vor face tot posibilul ca vizitele din timpul zilei să fie cât mai productive, astfel încât să poată ajunge cât mai repede înapoi la bebeluşul lor. Chiar dacă nu se ştie exact la câte evenimente din acest turneu regal va participa şi micul prinţ, părinţii săi s-au declarat foarte bucuroşi că pot fi alături de copilul lor pe toată durata turneului. Pe parcursul întregii perioade, familia va avea un ragz de trei zile în care nu va participa la niciun fel de eveniment, ci se va bucura de timpul liber şi se va simţi ca acasă.

Monumente, ouă de Paşti şi canguri de la Zoo, pe lista turneului

Călătoria va fi o premieră nu numai pentru Prinţul George, ci şi pentru mama sa, care se va afla prima dată în cele două ţări. Pe parcursul turneului, tinerii părinţi vor face numeroase vizite la monumente închinate eroilor de război, dar şi la şcoli, expoziţii şi academii de ştiinţe. Nu va lipsi o vizită în regiunea Blue Mountains, unde cei doi se vor întâlni şi cu câteva familii afectate de incendiile care au devastat zona în luna octombrie a anului trecut. În săptămâna de dinainte de Paşti, familia va merge la Spectacolul Regal de Paşti ce se va derula în Sydney Olympic Park, în timp ce în duminica Paştelui Prinţul William, Ducesa de Cambridge şi micul George vor participa la slujba religioasă de la catedrala St. Andrew din Sydney. Şi, pentru că au parcurs o aşa distanţă, capetele regale nu pot rata vizita la grădina zoologică din oraş, unde vor avea ocazia de vedea îndeaproape specia de cangur Bilby (o combinaţie între un marsupial şi o rozătoare) care, în semn de preţuire pentru vlăstarul regal, poartă chiar numele Prinţului George.

Cum se va derula exact vizita şi cât de mult îl vom zări pe micul George în cele trei săptămâni, rămâne de văzut!

Foto: www.newmyroyals.com.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa