Balet, karate sau pictură?

TOTUL DESPRE MAME
Heidi Klum și fotbaliștii Leni, Henry, Johan și Lou
Isla Fischer și două micuțe balerine: Olive și Elula

Ce activități extrașcolare au copiii cu părinți celebri

 

Luni avem ora de engleză, marţi dans, miercuri ajungem la karate, of, când să mai pun şi cursul de modelaj?

Cam aşa se fac planurile şi programul unei mame active, care doreşte să îi ofere copilului sau câte puţin din toate, cu speranţa că îi vor fi de folos celui mic, sau cu gândul că odrasla se va arăta cu adevărat talentată la o anumită disciplină.

Nu fac excepţie mamele celebre, care au aceleaşi planuri măreţe pentru copiii lor ca orice altă mamă necelebră.

 

Viitoarea generaţie de actori graţioşi

Cea mai populară activitate extraşcolară în rândul celebrităţilor de la Hollywood este, fără doar şi poate, baletul.

Acest dans artistic, cunoscut pentru modelarea frumoasă a trupului şi minţii, este extrem de îndrăgit de cele două simpatice fetiţe ale familei de actori formată din Isla Fisher şi Sacha Baron Cohen, Olive şi Elula.

Mici balerine sunt şi Aviana, care are doar doi ani, fetiţa actriţei Amy Adams şi colegă la aceeaşi şcoală de balet cu surorile Cohen, Charlotte, fetiţa lui Sarah Michelle Gellar şi a lui Freddie Prinze Jr., Harlow, fetiţa lui Nicole Richie, care are 4 ani, dar şi Seraphina, cel mai mare copil al familiei Jennifer Garner – Ben Affleck, şi Lucia, fetiţa lui Mel Gibson şi a Oksanei Grigorieva.

 

Mens sana in corpore sano

 

Dacă baletul este preferat în mod special de fetiţe, băieţii starurilor se dau în mod clar în vânt după fotbal. Şi nu, nu după fotbalul american, ci după sportul faimos în Europa, care umple de fiecare dată stadioanele şi naşte mari polemici şi pasiuni.

Cei mai renumiţi susţinători şi practicanţi ai acestei discipline sportive nu sunt alţii decât băieţii familiei Beckham, care duc cu mândrie talentul mai departe.

Tot fani ai fotbalului clasic sunt şi cei doi băieţi ai lui Britney Spears, Sean şi Jayden, sau cei patru copii ai lui Heidi Klum şi Seal, Leni, Henry, Johan şi Lou, pe care mama

Heidi îi duce constant la antrenamente şi meciuri, gaşca să fiind o mare amatoare de mişcare. Pe lângă fotbal, fetele lui Heidi, Leni şi Lou, merg şi la gimnastică.

Heidi Klum și fotbaliștii Leni, Henry, Johan și Lou

O altă activitate fizica riguroasă şi complexă îndrăgită în lumea părinţilor celebri este şi karate-ul, pe care îl practică frecvent Seraphina Affleck, dar şi Max, băieţelul Christinei Aguilera.

 

Muzică, muzică şi iar muzică

Să nu credem, însă, că cei mai vestiţi părinţi de pe glob pun accent numai pe latura dezvoltării fizice a copiilor lor.

Lecţiile de pian sunt destul de apreciate de mamele faimoase de peste Ocean, Helen Hunt fiind una dintre acestea. De remarcat este faptul că actriţa câştigătoare a unui premiu Oscar pentru peliculă As Good As It Gets nu a lăsat pe mâna unui profesor această îndeletnicire a fiicei ei în vârstă de opt ani, ci s-a ocupat chiar ea de predarea acestui instrument. În fiecare dimineaţă, înainte de a o duce pe cea mică la şcoală, Helen îi predă timp de 30 de minute lecţia la pian, după care citeşte alături de aceasta alte 30 de minute.

Brooklyn Beckham, un viitor chitarist?

Şi, pentru că sportul e sănătos, dar muzica îţi transforma sufletul, Victoria Beckham a ţinut morţiş ca fiul său Brooklyn să intre un pic în teritoriul primei sale iubiri. Aşa se face că cel mai mare copil al familiei ia de câţiva ani buni lecţii de chitară şi se arăta foarte încântat de asta.

Muzica e şi pasiunea băieţelului cel mic al lui Sharon Stone, care studiază vioara la grădiniţă, încântându-şi acasă mama şi fratele mai mare cu interpretarea a tot felul de partituri.

 

Cu orarul la control

Nu ştim în ce măsură programul acestor familii renumite este respectat şi cât de mult este vorba despre implicarea copiilor sau părinţilor. Avem, însă, un exemplu de mamă care nu face nicio concesie în legătură cu programul extraşcolar al copiilor săi, iar aceasta este extrem de drastica şi de organizata actriţă Denise Richards.

Denise Richards nu face concesii!

Fosta soţie a lui Charlie Sheen a implementat în propria familie un program strict de activităţi extraşcolare, de la care cele două fete mai mari ale sale, Sam şi Lola, nu au voie să se abată nicicum. Astfel, fetiţele trebuie să deruleze în permanenţă două activităţi, una fizică şi alta de creaţie, pe care şi le aleg la începutul anului şcolar. Indiferent dacă pe parcurs se iveşte posibilitatea ca alegerea să nu mai fie pe placul lor, sub nicio formă nu au voie să renunţe la ea, ci trebuie să meargă până la capăt cu prima opţiune.

Bineînţeles, dacă doresc, îşi pot alege cu totul alte activităţi, dar asta numai după ce se încheie oficial perioada pentru care au optat anterior. În cazul celor două puştoaice, activităţile sunt fotbal şi cor pentru Sam şi cor şi balet pentru Lola.

 

Jonglând cu timpul şi încercând să aleaga tot ce cred ele că e mai bun pentru copiii lor sunt mamele celebre, dar şi cele mai puţin faimoase. Un lucru extrem de firesc, pe care ar trebui să-l facă oricine, atâta timp cât îşi vede copilul fericit.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa