Angelina Jolie, în pragul unei noi operaţii

Raluca Dumitrică
Angelina Jolie | Totul despre mame
Angelina Jolie, gata de o nouă intervenţie chirurgicală

  După mastectomia de anul trecut, starul american se gândeşte serios la extirparea ovarelor şi a uterului

  Angelina Jolie | Totul despre mame
  Angelina Jolie, gata de o nouă intervenţie chirurgicală

  Decizia de anul trecut a Angelinei Jolie de a-şi face mastectomie a făcut mare vâlvă la vremea ei şi încă stârneşte discuţii aprinse. Ştirea a fost cu atât mai şocantă, cu cât informaţia nu a fost difuzată de un jurnalist zelos, ci chiar de actriţă însăşi, sub forma unei epistole publicată în faimosul cotidian The New York Times. La baza deciziei a stat cazul concret al mamei Angelinei, Marcheline Bertrand, care a murit la vârsta de 56 de ani, dupa o luptă de peste un deceniu cu un cancer ovarian. Recent, frumoasa şi mult mediatizata vedetă de la Hollywood a anunţat într-o manieră puţin mai rezervată, în cadrul unui interviu luat de revista Entertainment Weekley, că se pregăteşte pentru o altă operaţie.

  Histerectomia şi ovarectomia se află pe lista de priorităţi a Angelinei

  În faimoasa publicaţie de peste Ocean, interpreta rolului din Lara Croft: Tomb Raider a dat de înţeles că ceea ce a fost anul trecut doar o simplă speculaţie de presă se va şi concretiza în acest an şi că după mastectomie urmează histerectomia şi ovarectomia. Aceste două proceduri reprezintă acţiunea de extirpare chirurgicală a uterului, respectiv a ambelor ovare, sub anestezie generală. În cadrul interviului, vedeta a declarat că intervenţia va fi efectuată cel mai probabil în acest an, pentru a anula cât mai multe dintre şansele de a face cancer.

  Date şi predicţii

  Hotărârea actriţei de a-şi face mastectomie a stârnit în 2013 un val de critici din partea oamenilor cu sau fără studii de specialitate în domeniul medicinei. Aceştia au considerat ca actriţa creează un exemplu negativ, pe care îl vor urma multe femei de pe glob (nu şi un precedent, pentru că au existat şi alte staruri care au trecut prin această operaţie înainte de Angelina). Cu toate astea, un an mai târziu de la evenimentul medical, starul priveşte cu optimism următoarea operaţie, care, conform spuselor sale, va elimina aproape complet riscul de a face cancer la ovare.
  Dacă în cazul cancerului la sân, posibilitatea ca Angelina să fi facut această boală înainte de mastectomie era de 87%, în ceea ce priveşte cancerul la ovare, şansele ca Angelina sa facă acum cancer ovarian sunt de 50%. În urma mastectomiei, Angelina a ajuns la 5% risc de a face cancer la sân, în timp ce o eventuală operaţie de îndepărtare a ovarelor va ţine posibilitatea de a face cancer ovarian între 10 şi 20%. Pentru a trece la următoarea etapă medicală, însă, Angelina se va sfătui cu medicii care au fost alături de ea şi în precedenta operaţie şi va beneficia de sprijin specializat şi profesionist.

  Înainte de operaţie, un alt hop

  Vestea următoarei proceduri chirurgicale a fost îndelung comentată şi de presă, iar unele tabloide s-au şi grăbit sălanseze tot felul de zvonuri cu privire la modul în care se vor desfăşura lucrurile. Pe lista supoziţiilor emise de presa de scandal s-a aflat şi cea referitoare la faptul că, înainte de a face acest pas, Angelina îşi va congela mai multe ovule. Această decizie ar urma să fie dusă la bun sfârşit pentru că, tot potrivit tabloidelor, vedeta nu a renunţat la ideea de a-şi mai mari familia cu noi membri. Deja mama a şase copii, trei biologici şi trei adoptaţi, partenera lui Brad Pitt a declarat de mai multe ori, ce-i drept, că nu respinge ideea unei case pline de prichindei.

  Mastectomia Angelinei, prilej de conştientizare şi de mărturisire

  Revenind la decizia actriţei de a da publicităţii episodul cu mastectomia, aceasta a declarat tot pentru publicaţia Entertainment Weekly că îi pare foarte bine că a desecretizat întreaga poveste, deoarece a creat la nivel global un proces de conştientizare. Conştientizarea a fost îndreptată atât către procedură în sine, cât şi către analiza cazurilor de cancer existente în familie şi care se pot transmite genetic la urmaşii direcţi sau sărind peste o generaţie. Totodată, actriţa a mai spus că în urma operaţiei de anul trecut a reuşit să se apropie spiritual de alte persoane cu situaţii similare, care şi-au dorit să îi împărtăşească poveştile lor. Surprinzător, nu numai femeile au fost cele care au închegat poveşti cu Angelina, ci şi bărbaţii, care au ajuns de multe ori să discute despre soţiile şi fiicele lor cu starul american. Când şi cum va avea loc operaţia Angelinei, rămâne să aflăm. Cel mai probabil, chiar de la vedetă.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa