Actrița Kirsten Bell dezvăluie metoda prin care soțul a ajutat-o să scape de mastită

Alexandra Constantin
Kristen Bell
Kirsten Bell a mai povestit apoi cum soțul ei, actorul Dax Shepard, a ajuns să sugă lapte matern. Sursă foto: Facebook Kristen Bell

Cunoscuta actriță Kirsten Bell a dezvăluit recent motivul pentru care a ajuns să-și alăpteze soțul. Invitată la seria de emisiuni „Momsplaining” din cadrul „The Ellen Shows’s” Kirsten a explicat că a suferit trei episoade de mastită pe perioada alăptării și că acestea au fost foarte dificile.

Kirsten, care a dat viață personajului Anna în cunoscuta peliculă Frozen, a spus că a primit tratament cu antibiotic în primele două dăți când a fost diagnosticată cu mastită. Dar că a treia oară nu a mai reușit să ajungă la medic și că a apelat la soluțiile care erau la-ndemână pentru a ușura durerea, potrivit www.netmums.com.

Kirsten Bell și-a alăptat soțul

A treia oară s-a întâmplat exact după ce nu am mai alăptat copilul. Așa că i-am spus soțului că am nevoie de ajutorul lui. I-am explicat că putem să stăm de vorbă despre asta, că putem să spunem că este ciudat, dar că mai bine mă ajută să scap de durerile puternice cauzate de mastită. Și așa am ajuns să-mi alăptez soțul”, spune cunoscuta actriță.

Ea a mai povestit apoi cum soțul ei, actorul Dax Shepard, a ajuns să sugă lapte matern. „A tras cât a putut lapte, apoi l-a scuipat într-o cană. Nu am fost în viața mea mai îndrăgostită”, adaugă Kirsten Bell. Kisten Bell și soțul ei au împreună doi copii: Lincoln de patru ani și Delta de trei ani.

Ce este mastita

Specialiștii de la National Health Service descriu mastita ca fiind o afecțiune ce cauzează inflamarea țesutului mamar, fapt ce favorizează apariția durerilor. Problema este deseori întâlnită pe perioada alăptării (dar nu întotdeauna). Bine de știut este că de cele mai multe ori mastita poate apărea pe parcursul primelor săptămâni de alăptat. Mai exact, cercetările arată că cel puțin 1 din 10 mame ajunge să fie diagnosticată cu mastită.

Care sunt simptomele mastitei

De cele mai multe ori mastita afectează doar unul dintre sâni, iar simptomele bolii apar destul de repede.

Printre neplăcerile specifice mastitei se numără:

  • apariția unei zone roșii și umflate la nivelul sânului. Aceasta se simte caldă la atingere, dar și dureroasă;
  • zona roșie, dar și cea din jurul ei tinde să se întărească;
  • durerea însoțită de senzația de arsură ce apare de fiecare dată când alăptezi copilul din sânul afectat;
  • scurgerile de la nivelul mamelonului, de multe ori însoțite de firișoare de sânge.

De multe ori mastita poate avea manifestări asemănătoare cu cele ale răcelii, mai exact dureri de cap, febră, frisoane, dar și stare accentuată de oboseală ce tinde să persiste.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa