15 mame celebre care alăptează în public

Anca Vlad

Așa cum știu prea bine mamele care-și alăptează pruncii la sân, acest moment poate fi fascinant, dulce, amuzant și te face să te simți puternică. Uneori le simți pe toate la un loc într-o singură zi. De aceea iubim mamele celebre care alăptează în public și care sunt deschise și sincere în legătură cu experiențele lor în această privință.

Îți recomandăm Ghidul pentru alăptare al dr. Jack Newman, cartea care vine cu răspunsuri la toate întrebările legate de alăptare. Detalii AICI.

Ghidul de alăptare – Jack Newman

TESS HOLLIDAY

Nu numai că posturile lor și interviurile acordate pe această temă ajută enorm în normalizarea actului de alăptare, dar le ajută pe alte femei să nu se simtă singure în această „luptă”.

Modelul Tess Holliday a participat la un marș organizat de femei. Poza în care ea își alăptează bebelușului a stârnit o mulțime de comentarii, la care tânăra femeie nu a ezitat să răspundă: „Răspunsul meu se adresează celor care spun că ar trebui să mă acopăr. V-a deranjat faptul că-mi hrăneam copilul care 1. era înfometat și 2. era agitat și aceasta era singura modalitate de a-l liniști? Îmi voi hrăni copilul oriunde vreau! În plus, legile din California mă protejează din punctul acesta de vedere. La final, păstrați-vă comentariile pentru voi! Când copilului îi e foame, trebuie să mănânce!”

ALYSSA MILANO

Susținătoare a alăptării și mamă a doi copii, actrița Alyssa Milano nu a dat înapoi atunci când moderatoarea Wendy Williams s-a plâns de mamele care alăptează în public: „Din punct de vedere biologic, sânii nu au fost creați pentru chestii sexuale. Mai mult, trebuie să accepți că în multe părți ale lumii, părerea ta ar fi minoritară”. Milano are dreptate – în multe locuri de pe această planetă, mamele nu sunt blamate dacă alăptează în public.

PADMA LAKSHMI

Actrița și modelul de origine indiana Padma Lakshmi și-a arărat sprijinul pentru mamele care alăptează prin următorul post pe Instagram: „Salutări tuturor mamelor care muncesc!”. Urarea ei a fost însoțită de o poza în care, în timpul unei pauze de filmări își alăptează pruncul.

KAROLINA KURKOVA

Sunt foarte multe critici în „zona” mămicilor. Fostul fotomodel ceh care a prezentat pentru Victoria Secretʼs recunoaște că alăptarea nu a fost mereu ușoară pentru toate femeile și, într-o postare pe Instagram, își exprimă bucuria că, în cele din urmă, a trăit și a miracolul care înseamnă hrănirea la piept a unui copil. „Astăzi am profitat de un moment liber ca să mulțumesc pentru alăptare, darul la care s-a gândit Natura cu mult înaintea noastră. Sunt convinsă că nu există o sursă mai bună de hrană ca laptele matern, atunci când poți alăpta la piept. Nu e ușor, dar vă încurajez să nu renunțați. Și pentru mine a fost dificil la început, dar am adorat fiecare pas al acestei călătorii”.

CANDICE SWANEPOEL

De când a născut, „îngerașul” Victoria Secretʼs Candice Swanepoel a susținut mereu cauza mamelor care alăptează (și mai ales, în public). Din această cauză nu a mirat pe nimeni când, îmbrăcată în rochie de cocktail (poza pentru revista Vogue Brazilia), își alăpta fiul. Ba dimpotrivă, mulți au fost încântați…

PETA MURGATROYD

„E doar o zi ca oricare alta în viața unei mame muncitoare”, a fost explicația pe care a pus-o alături de selfie dansatoarea profesionistă Peta Murgatroyd în pauza filmărilor pentru cunoscuta emisiune Dancing with the Stars. Cu ajutorul unei pompe, frumoasa blondă colecta laptele pentru copilașul ei. „Una dintre bucuriile maternității”.

SELMA BLAIR

Atunci când fiul ei, Arthur, era doar un băiețel, actrița Selma Blair a vorbit despre alăptatul în public și de ce unii oameni trebuie să se accepte că e ceva normal. „Singurele momente în care plânge (Arthur) sunt acelea când îi e foame. Cu toții avem sfârcuri, așa că nu-mi pasă pe cine ofensez: copilul meu vrea să mănânce! Dacă nu am un șal cu care să mă acopăr, cu atât mai rău! Asta e!”.

PINK

Cântăreață și mamă a doi copii, Pink nu a fost niciodată prea… delicată. A arătat asta într-un restaurant, când un străin a fost s-a luat de ea, deranjat că-și alăpta fiul de 15 luni (chiar dacă ea încercase să se acopere). Ea a povestit întâmplarea în cadrul show-ului lui Alan Carr. „Tipul asta a trecut pe lângă mine și a făcut un bleah! îngrețoșat. M-am uitat la el și i-am spus că asta e dovadă că nu a fost îmbrățișat prea des când era mic”.

MAYIM BIALIK

Dacă există un stigmat față de femeile care alăptează bebeluși în public, acesta e și mai mare în ceea ce privește alăptarea țâncilor în public. Una dintre mamele celebre vizate de acest stigmat este simpatica Mayim Bialik (Amy Farrah Fowler în Teoria Big Bang) care nu numai că susține alăptarea în public, ci o și pune în practică… inclusiv în metrou!

KRISTEN BELL

Mamă a doi copii, actrița Kristen Bell a fost amuzant de sinceră cu Seth Meyers când a povestit cum a „interpretat” rolul în care personajul ei din CHiPS își punea implanturi mamare. „Sunt un actor serios și fac totul să-mi interpretez cât mai bine rolul… În perioada aceea alăptam și, cum personajul meu își punea implanturi mamare mari, am decis să nu mă mulg o zi întreagă. Le-am spus apoi copiilor că tati face un film și din cauza asta „lăptăria” e închisă și au rezerve în frigider”. Cine are nevoie de sutien push-up când ai sânii umflați?

HILARIA BALDWIN

Mamă a trei copii, soția actorului Alec Baldwin spune că, deși ea a ales să alăpteze la sân, respectă alegerile tuturor mamelor. Cu ocazia Săptămânii Naționale a Alăptării, ea a declarat: Nu există calea perfectă de a-ți hrăni copilul, dar în această săptămână aș vrea să-mi exprim admirația pentru mamele care au ales să alăpteze. La urma urmelor, indiferent de modalitatea de hrănire aleasă, contează binele copilului,  cât îl iubești și cum îl îngrijești”.

CHRISSY TEIGEN

Sunt numeroase momentele pe care nu le poți controla atunci când ești mămică și alăptezi. De unul dintre ele a avut parte Chrissy Teigen în timp ce se dădea pe Splah Mountain. Ea a postat poza cu explicația: „LAPTELE MEU!”. Cu cât mai multe mame vorbesc despre astfel de momente, cu atât mai bine.

KOURTNEY KARDASHIAN

Cu sânii plini, Kourtney Kardashian s-a amuzat enorm cand a postata ceastă poză în care are fixate pompele pentru muls. „După spectacol începe petrecerea!”. O mamă rămâne mamă chiar și atunci când e perfect machiată!

AMBER TAMBLYN

Adevărat: Un tricou îmbibat cu lapte matern e oficial uniforma mamelor care alăptează, după cum a descoperit Amber Tamblyn. „Care dintre sâni arată mai bine? Stângul sau dreptul?”.

OLIVIA WILDE

Frumoasa actriță a fost criticată (de unii), reproșându-i-se că e prea sexy în această poză realizată pentru revista Glamour și că prezintă alăptatul într-o lumină nerealistă. Actrița (și acum mamă a doi copii) a refuzat să se scuze, spunând: „Am fost șocată când mi-am dat seama că încă mai există oameni care consideră că alăptatul e asociat cu chestiile sexuale. De fapt, asta spune totul despre ei”.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa