Cel mai bun cărucior sport. Un scurt ghid pentru părinți

Daniela Ionita
Sursă foto: unsplash.com

  Căruciorul pentru copii este unul dintre mijloacele prin care se poate realiza transportul micuților în mod facil, chiar în timp ce aceștia explorează mediul înconjurător. Cărucioarele pentru copii pot fi de mai multe tipuri, iar din acest motiv alegerea trebuie să vizeze criterii precum vârsta, tipul căruciorului și eventual numărul copiilor. O categorie specială de cărucioare sunt cele sport, care oferă o manevrabilitate sporită, o greutate redusă și acoperă perioade mai ample de utilizare, fiind una dintre cele mai rentabile investiții. Află care sunt cele mai bune cărucioare sport, dar și care sunt cele mai mari avantaje pe care le aduc acestea. 

  Ce sunt cărucioarele sport și cu ce sunt diferite față de cărucioarele tradiționale?

  Carucioarele sport sunt mai compacte și mai ușoare decât carucioarele tradiționale, ceea ce le face mai ușor de manevrat pe străzi, în spații aglomerate, cum ar fi în instituții, în magazine sau în mijloace de transport public. Caracteristica de bază a cărucioarelor sport este că acestea sunt de obicei echipate cu un sistem de pliere care le face ușor de depozitat și de transportat. Astfel, căruciorul poate fi depozitat chiar și în mașină, putând fi folosit în orice moment.

  Ce caracteristici trebuie să aibă un cărucior sport?

  Carucioarele sport sunt disponibile într-o varietate de modele și opțiuni, cum ar fi cu trei sau patru roți, cu sau fără suspensii, cu opțiuni de reglare a poziției spătarului, cu sau fără un suport pentru picioare și cu sau fără un baldachin. Atunci când alegi căruciorul sport ar trebui să ai în vedere aceste caracteristici, pentru a putea face o alegere potrivită pentru copilul tău. 

  Iată câteva exemple de cărucioare sport care înglobează aceste caracteristici:

  Carucior pentru nou-născut Storm

  Acest tip de cărucior poate fi folosit până la 22 de kilograme și are un cadru din aluminiu, foarte rezistent, care îl face potrivit pentru plimbări în aer liber și pentru transport chiar și în zone dificile. Din punct de vedere al protecției bebelușului, căruciorul Lorelli Storm este complet acoperit, având inclusă și o acoperitoare pentru picioare, dar și plasă de insecte. Roțile frontale sunt pivotante, cu suspensii, iar roțile din spate sunt prevăzute cu sistem de frânare. Produsul este pliabil, iar greutatea sa este de 10.50 kg.

  Carucior sport Lorelli – Daisy

  Un cărucior sport foarte ușor pliabil, cu o singură mână, acest produs oferă confort deplin părinților, dar și copiilor deopotrivă. Roțile frontale pot fi fixe sau pivotante, iar roțile din spate sunt prevăzute cu frână centralizată. Căruciorul sport Lorelli Daisy are suport de depozitare a biberoanelor sau sticlelor, este dotat cu plasă pentru insecte, dar și cu husă pentru picioare, ca protecție pentru vremea rea. 

  Cărucior Helena cu geantă de transport

  Dacă ești adeptul plimbărilor în aer liber fără mașină, atunci căruciorul Helena este soluția potrivită pentru tine. Sistemul de pliere este unul complet inovativ, deoarece după strângere căruciorul nu are dimensiuni mai mari decât cele ale unui ghiozdan. În plus, căruciorul are o geantă de depozitare cu bretele, astfel încât să poți duce pe umeri căruciorul, exact ca pe un rucsac. Greutatea căruciorului este de doar 7.8 kg, cadrul este realizat din aluminiu, un material foarte ușor, roțile din față sunt pivotante iar roțile din spate sunt fixe, cu sistem centralizat de frânare.

  În general, cărucioarele sport sunt o alegere perfectă pentru părinții care doresc să se deplaseze cu copiii lor într-un mod ușor și confortabil, în special pentru activități în aer liber sau pentru călătorii. Alege pentru copilul tău un cărucior confortabil și sigur, optând pentru caracteristicile discutate anterior. Acestea sunt comune pentru cele mai bune cărucioare sport, astfel că te vei bucura de cea mai bună investiție pentru tine și pentru copilul tău. 

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa