Supereroii din viața mea și a copiilor mei

Ramona Dinescu
supereroi

Supereroii par să pună stăpânire peste viețile mamelor de băieți, la fel cum prințesele fac praf nervii unei mame de fete. Mă culc cu supereroii în gând și mă trezesc cu ei în pat! Și în intimitatea băii mai dau ocazional peste câte unul.

Până să fiu mamă de băiat, nici nu știam că toate acele personaje care se termină în ”man” se numesc super eroi. Spiderman, Batman, Superman erau doar niște filme la care nu prea mă trăgea ața să mă uit pentru că nu le înțelegeam prea bine și mi se părea că pierd două ore prețioase în care aș putea să fac altceva. Acum, pe lângă poveștile celor trei, le mai știu și pe ale Căpitanului America, Hulk distrugătorul, Iron Man sau Thor. Copiii au tricouri cu supereroi, lenjerie de pat, farfurii, căni de apă, multe, multe figurine, ba chiar și chiloței cu supereroi.

Ghiozdanul trebuie să fie cu supereroi și, pe cât posibil, orice obiect vestimentar, accesoriu sau de îngrijire trebuie să poarte amprenta supereroilor. Vă sună cunoscut?

Cum a început totul?

Țin să menționez că băieții mei nu au văzut niciun film cu supereroi, nici măcar desene animate, deoarece personal mi se par puțin cam violente pentru vârsta lor. De când s-au născut și până acum am făcut o selecție destul de atentă a desenelor animate la care s-au uitat și cele mai multe dintre ele au fost pașnice și potrivite vârstei lor.

Într-o bună zi, băiatul meu mai mare mi-a propus un joc: ”Mami, tu ești un om rău, iar eu mă voi lupta cu tine și te voi învinge”. Iarăși, a fi mamă de băieți vine la pachet cu joaca cu luptele, căci asta le place băieților foarte tare. Degeaba îi rog eu să facem un puzzle, să desenăm fluturași și să facem colaje din frunze colorate (le place și asta, dar nu e pasiunea lor), dacă le spun că sunt pregătită pentru o trântă, se activează imediat și începe delirul.

Să revenim, totuși. După ce m-a numit omul rău, a spus că el va fi mai bine Batman și că va elibera pământul de oameni răi. Hopa! ”Dar de unde știi tu cine e Batman?”, am întrebat eu curioasă. ”De la grădiniță”, a venit senin răspunsul lui.

Și parcă din acea zi s-a pornit potopul. Orice îi cumpăram trebuia să fie obligatoriu cu supereroi, la fel cum aveau și colegii lui. Iar el înfățișa zilnic un alt supererou, avea o altă misiune, precum și o altă viziune asupra lucrurilor bune și rele.

Supereroii sunt prezenți peste tot

Recunosc că nu m-a îngrijorat faptul că băieții mei cereau ca tot ce le cumpăram să fie cu super eroi, pentru că și eu aveam tot felul de pasiuni în copilărie, iar asta mi se pare tot o formă de a colecționa, la fel cum făceam și eu pe vremuri. Nici acum nu mă îngrijorează, absolut deloc, ba dimpotrivă. Am ales să le spun deocamdată doar povești despre acești supereroi și m-am documentat temeinic pe tema asta ca să le pot inventa pe cele mai interesante, urmând ca în curând să-i duc și la filme.

Când i-am dus să-i cunoască pe Căpitanul America și pe Iron Man, care au fost aduși în România pentru a promova filmul „Căpitanul America: Război civil”, au fost atât de emoționați, încât nu-și găseau locul. Băiatul cel mare a început să mă întrebe de joi cât mai este până va merge să vadă supereroii. Ajunși la fața locului, nu au vrut să mănânce, să bea apă, nu voiau nici să vorbească. Erau extrem de emoționați, iar când cei doi au și-au făcut intrarea au stat numai cu ochii pe ei și s-au simțit extrem de măguliți că au bătut palma cu ei. După această aventură, ajunși acasă și-au repus în uz toate, dar absolut toate obiectele pe care le aveau cu supereroi și toată ziua au vorbit doar despre Căpitanul America și Iron Man.

Nu am nimic împotriva acestei pasiuni, dar, sincer, tare mi-ar plăcea ca măcar în baie să nu mă mai simt privită de câte un Spider Man, sau când mă întorc în pat să nu mă așez de fiecare dată pe câte un supererou.

Și, recunosc, dacă ar fi după mine, mi-ar plăcea să se lupte mai puțin, căci nu toate în viață se rezolvă cu bătaia.

Dacă ți-a plăcut acest articol despre supereroi, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa