Nouă desene animate pe care copilul tău ar trebui să le vadă

Veronica Guzun, redactor
desene animate

  În 2011, un grup de psihologi de la Universitatea din Virginia a publicat un studiu prin care arătau că desene animate precum SpongeBob SquarePants (Buretele Bob Pantaloni Pătrați) cauzează probleme de atenție la preșcolari, după doar nouă minute de vizionare. Mai mult decât atât, profesorul Angeline Lillard, cea care a condus studiul, spune că acesta nu este singurul care are asemenea efecte asupra copiilor. Toate desenele cu zgomote ascuțite, acțiune frenetică și cu schimbare rapidă a cadrelor creează probleme de atenție la copii.
  Babble.com propune o listă de 9 desene animate potrivite pentru copii, pentru că sunt calme, educative, fără să fie plicticoase

  1. T-Rex Express (Dinosaur Train)
  În mare, subiectul e următorul: o familie de dinozauri călătorește cu trenul în timpul Erei Mezozoice. Desenul animat conține multe momente educative. Copiii află despre cutremure, plăci tectonice, plante. Și încă un argument: cărui copil nu-i plac dinozaurii?

  2. Max&Ruby
  Max & Ruby e un desen animat de comedie bazat pe cărțile de copii ale lui Rosemary Wells. Fiecare episod se concentrează pe Max, un iepuraș ambițios în vârstă de trei ani și pe sora lui mai mare, Ruby, care are șapte ani și este foarte inteligentă. Desenul are un mesaj educativ, arătându-i pe Max și Ruby cum se joacă împreună și își rezolvă disputele în mod respectuos și plin de înțelegere. Fiecare episod durează 30 de minute.

  3. Magicienii Cuvintelor (Super Why)
  Paradoxal, acesta este un desen animat care trezește copiilor pofta de lectură. Poveștile sunt distractive, iar lecțiile de lectură sunt eficiente. În plus, copiii au totul în același loc: nave zburătoare și prințese în același desen.

  4. Marta Vorbăreața (Martha Speaks)
  Este un desen animat despre un cățel vorbăreț. Scopul animației este să-I învețe pe copii cuvinte noi, ceea ce-I reușește din plin. Marta e o cățelușă extrem de simpatico ce încearcă să rezolve diverse mistere. Este potrivit pentru copii de 4-7 ani și are o coloană sonoră foarte frumoasă.

  10 desene animate care fac viața mai frumoasă oricărui copil

  5. Doctorița Plușica (Doc McStuffins)
  Doctorița Plușica repară animăluțe de pluș și-i încurajează pe copii să devină medici sau veterinari atunci când vor crește mari.

  6. Patrula Cățelușilor (Paw Patrol)
  Patrula Cățelușilor face o treabă foarte bună în a-i învăța pe copii despre rolul poliției, pompierilor și a altor membri ai comunității care ne pot veni în ajutor în momente dificile.

  7. Prințesa Sofia Întâi (Sofia the First)
  Din acest desen animat copiii vor învăța despre prietenie, compromis și alte lecții de viață valoroase. De asemenea, copiii vor fi încântați să se reîntâlnească cu prințesele Disney favorite, care apar sporadic în acest desen.

  8. Purcelușa Peppa (Peppa Pig)
  Fiecare episoade are doar cinci minute. Peppa este o purcelușă care locuiește printre alte animale care-I sunt prietene. Copiii vor învăța de la Peppa ce sunete scot animalele și ce înseamnă o prietenie adevărată. Fiecare sezon are 52 de episoade.

  9. Elena din Avalor
  Elena din Avalor derivă dintr-un episod special al Prințesei Sofia. Este o animație care îi învață pe copii importanța familiei, a bunei-înțelegeri și a colaborării.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa