Opt filme pentru întreaga familie pe care le găsiți pe Netflix

Iată o listă cu seriale, comedii, filme animate pe care le poti vedea cu toată familia pe Netflix.

Roxana Ioana Ancuța
Filme Netflix pentru familie
Pe Netflix găsești secțiunea filmelor pe care le poți vedea cu întreaga familie

Cum ne descurcăm atunci când avem la dispoziție atâtea canale de distribuție și prezentare cu o colecție atât de mare și de variată de filme? Pare simplu, dar poate fi complicat, pentru că nu este ușor să cazi la pace când familia are mai mulți membri, fiecare având preferințele sale. Deci, ce film vedem diseară, în familie? Pregătiți voi bolul cu floricele, aduceți pizza sau înghețata, iar noi venim cu propunerile.

Înainte să facem lista propriu-zisă, sugestia noastră ar fi următoarea. În cazul în care nu ați știut, Netflix are un proces ușor al selectării sau trierii filmelor. În bara de căutare a site-ului, este suficient să scrii un cuvânt cheie, pentru a obține rezultatele așteptate. În cazul filmelor pentru întreaga familie, categoriile realizate și afișate sunt triate la rândul lor în subcategorii. Ca de exemplu,“filme pentru copii și bazate pe cărți”, “filme pentru adolescenți despre prima iubire”, “filme de acțiune și aventuri pentru copii cu vârsta între 8 și 10 ani”, “filme cu magie pentru copii” etc.

Dacă vreți o selecție mai clară și exactă, atunci venim noi cu niște sugestii de filme. Deschidem lista cu un film deosebit, pe care îl recomandăm tuturor.

Anne with an e

Anne with an e este unul dintre cele mai populare filme de familie difuzate de Netflix

„Anne with an e” este un un serial cu acțiunea plasată la sfârșitul secolului al XIX-lea. Filmul prezintă povestea unei orfane care ajunge să fie adoptată de o domnișoară bătrână și de blândul ei frate.

Personajul Anne (actrița Amybeth McNulty) este magic. Un personaj care îți intră în suflet și te fascinează prin istețimea ei. Este amuzantă, sensibilă și este inteligentă. Extrem de săritoare și bună, talentată și visătoare. Actrița își însușește foarte bine aceste calități. Ai spune că Anne a fost creată pentru Amybeth, iar Amybeth s-a născut pentru a fi Anne. „Anne with an e” (2017 – 2019) are 27 de episoade și este cotat cu 8.7 pe IMDb.

The school of rock

Pe coloana sonoră a filmului se regăsesc piese ale celebrelor formații AC/DC, The Doors, Kiss, Metallica, Led Zeppelin

Pentru o doză suplimentară de râs, următoarea propunere este o comedie: „The school of rock” (2003). Filmul este notat cu 7.1 pe IMDb și îl are în distribuție pe mega simpaticul Jack Black.

Muzicianul Dewey Finn se angajează ca suplinitor la o școală, aici unde începe aventura vieții lui. Unul dintre planurile lui Finn este să îi învețe pe copii tainele rock and roll-ului.

Jumanji

Jumanji: Welcome to the jungle, un film cu încasări de aproape 1 miliard USD

Dacă vreți un mix de aventură, acțiune, comedie și fantezie, încercați unul dintre filmele “Jumanji”. Sau chiar pe toate. Le găsiți pe Netflix. „Jumanji” (1995), „Jumanji, welcome to the Jungle” (2017), „Jumanji, The next level” (2019).

Se așteaptă lansarea pe piață a celei de-a patra părți din seria „Jumanji”. Filmul abundă în efecte speciale și suspans. Dacă acțiunea, atmosfera și întâmplările amuzante nu vi se par suficient de convingătoare, atunci poate vă vor atrage atenția actorii. Începând cu Robin Williams și Kristen Dunst (Jumanji, 1995) și continuând cu Dwayne Johnson, Karen Gillan, Jack Black, Danny DeVito.

Enola Holmes

Enola Holmes este un film plăcut de urmărit pentru atât pentru toate vârstele, cât și pentru fanii Holmes

Fanii actorilor Helena Bonham Carter și ai lui Sam Clafin pot trece acest titlu pe lista „filmelor de văzut pe Netflix”. Un film de aventură și mister, lansat în 2020 (regia Harry Bradbeer), cotat cu 6.6 pe IMDb.

Această producție o aduce în prim plan pe actrița Millie Bobby Brown, eroina filmului care întruchipează personajul numit  Enola – o tânără care pleacă de-acasă în căutarea mamei ei, călătorie ce are să îi pună la încercare și să îi testeze tot felul de calități și abilități menite să rezolve enigmele din spatele semnelor și răvașelor misterioase pe care mama Enolei i le presară de-a lungul acestei aventuri.

Nanny McPhee

Filmul conţine unele expresii necizelate și glume care pot fi considerate exagerate, de aceea se recomandă a fi vizionat de părinți și adolescenți

O comedie fantasy, cu o acțiune amplasată în Anglia victoriană, și cu o distribuție care îi aduce alături pe actorii Emma Thompson (aproape de nerecunoscut  în spatele machiajului), Colin Firth, Angela Lansbury și Kelly MacDonald în rolurile principale. Filmul (2005, regia Kirk Jones), cotat cu 6.6 pe IMDb, ne duce cu gândul la povestea lui Mary Poppins.

Mister Brown (Colin Firth) este un văduv care are de îngrijit nu mai puțin de șapte copii. Depășit de situație, bietul domn Brown e în căutarea dădacei perfecte. Inițiativa este dificilă, dacă ne gândim la numărul de copii de care ar trebui să se ocupe dădaca. Dar și la faptul că aceștia încearcă să le facă viața un coșmar tuturor dădacelor care le calcă pragul casei.

Klaus

Klaus este o frumoasă aventură digitală 2D, cu personaje caricatural realizate care amintesc de vechile producții Disney

„Klaus” este o producție animată lansată în 2019 (este notată cu 8.2 pe IMDb). Filmul conține multe mesaje și induce stări emoționale și mentale diverse. Adevărate lecții de viață pe care orice părinte ar dori să le transmită copiilor săi. Un tânăr, puțin cam leneș și cam arogant, este obligat de tatăl lui să lucreze ca și poștaș.

Este amenințat cu dezmoștenirea dacă nu reușește să livreze 6000 de scrisori într-un an. Dar marea aventură începe odată ce tânărul poștaș îl întâlnește pe Klaus (un bătrân pădurar, meșter remarcabil și creator de jucării din lemn). „Klaus” a fost nominalizat la Oscar pentru „cel mai bun film de animație” și a câștigat Bafta pentru cea mai bună animație și cel mai bun film de animație.

Arrietty

Arrietty este câștigătorul premiului pentru cel mai bun film de animație la cea de-a 34-a ediție a Premiilor Academiei Japoneze.

Facem o recomandare și pentru amatorii filmelor japoneze. A animeurilor. Arrietty este o poveste captivantă și, totodată, suavă a unei adolescente care trăiește alături de părinții ei, cu toții de dimensiuni minuscule, în casa unor țărani japonezi. (Arrietty este o un fel de Degețică a copilăriei noastre).

Filmul aduce multă stare de bine, de frumos, creează o atmosferă de relaxare și pace interioară. Șederea micilor creaturi în casele oamenilor trebuie să fie secretă. Și cât se poate de discretă. În caz contrar, aceștia urmând să părăsească locul și să își găsească o nouă casă de împrumut. Viața micuților chiriași se schimbă atunci când Arrietty este descoperită de un băiețel. Filmul, regizat de Hiromasa Yonebayashi, a fost lansat în 2010. A avut încasări de aproape 150 de milioane USD și a obținut 12 premii și 6 nominalizări la diferite festivaluri de filme.

Spider Man, Into the spider verse

„Spider Man, Into the spider verse” a obținut Oscarul pentru cel mai bun lungmetraj de animaţie

Unul dintre cele mai bine cotate filme pe IMDb este „Spider Man, Into the spider verse”. Lansată în 2018, animația este cotată cu 8.4 pe IMDb și a avut încasări de aproape 340 mil USD. Eroul filmului nu mai are nevoie de prezentări, iar aventurile prin care trece sunt pline de acțiune și suspans.

Mai avem trei recomandări speciale. Ele vin din partea Ucăi, o fetiță de 9 ani din București, mare amatoare de filme și de limba japoneză. Uca deschide lista preferințelor ei cu “The Mitchells vs.The Machines  – “pentru că are situații amuzante, are acțiune și m-am identificat cu unul dintre personaje”. 

“The Mitchells vs The Machines”

Filmul era programat să apară în cinematografe încă de anul trecut dar, din cauza pandemiei, planul a fost amânat de mai multe ori. Într-un final, drepturile de distribuție au fost cumpărate de Netflix.

Filmul a fost lansat anul acesta și este cotat cu 7.7 pe IMDb. Este o comedie SF, o animație în care aflăm că nu este musai să fim supereroi pentru a salva lumea.

Pe locul doi în lista recomandărilor de filme pentru întreaga familie făcută de Uca este producția “Megamind”. “Acest film mi-a plăcut pentru povestea în sine, felul în care sunt desenate personajele și pentru suspans”.

Megamind

Megamind are o distribuție de excepție. Will Ferrell, Brad Pitt, Jonah Hill, Ben Stller, Tina Fey și mulți alți actori.

Este o producție americană din 2010 (7.3, IMDb), o animație fantasy, un film cu supereroi, întâmplări, acțiuni și bătălii ale binelui împotriva răului. Recomandarea de film nr 3 este “Vivo”. Film apreciat tot pentru “scenariul său captivant, pentru jocul personajelor și suspansul creat între acestea”.

Vivo

Vivo este realizat de Sony Pictures Animation, studioul care a creat „Spider-Man: Into the Spider-Verse” şi „The Mitchells vs. The Machines”

Vivo (2021, 6.7, IMDb) este o altă animație simpatică pentru întreaga familie. O poveste despre curaj, prieteni neașteptați, dar și despre puterea muzicii. Este prima aventură muzicală de la Sony Pictures Animation. O producție care duce publicul în locații minunate, rar văzute până acum în lumea desenelor.

Pe lista filmelor pentru familie vizionate pe Netflix adăugăm și titlurile sugerate de Noemi, mamă de adolescenți, Eliza și Ștefan. Avem seri de vizionat împreună filme ori seriale, dar aceste seri nu sunt atât de dese. În ordine cronologică, am văzut de mai multe ori (pe repeat) “Mumia”, “Saving Private Ryan”, “13 Reasons why”.

Ultimul film menționat este destul de greu. L-am văzut împreună cu fiica mea Eliza care avea 14 ani la momentul vizionării. Este un film cu teme mai profunde, dar care merită văzut de adolescenți. Consider că este educativ, într-un mod foarte subtil și complex, așa cum este și mintea lor în ziua de azi”.

Voi ce filme pentru întreaga familie recomandați și de ce?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa