12 filme de Paște pentru întreaga familie

Sărbătoarea pascală bate la ușă: e vremea să vizionați câteva filme de Paști potrivite pentru întreaga familie, care vă vor învăța lecția empatiei.

Adriana Moscu
Sursa: amazon.com

Vă invităm să vizionați câteva filme de Paște potrivite pentru întreaga familie!

Îmi amintesc cât de tare m-a impresionat miniseria “Isus din Nazaret” în copilărie, când l-am văzut prima oară. Dar și peste ani, când l-am vizionat pentru a doua, a treia și a 10-a oară. Dincolo de povețele creștine, am rămas fascinată de jocul actoricesc – mai convingător ca oricare alt text biblic, greu de pătruns pentru mintea unui copil.

Pentru că mi-am amintit cu drag de acest film, am ales pentru tine o serie de filme din care cel mic poate desprinde lecții despre bunătate, compasiune și toleranță, numai bune de urmărit în familie, de Paște. 

Sursa foto: oldhollywoodfilms.com
Sursa foto: oldhollywoodfilms.com

1. Parada de Paște (1948)

Suntem în anul 1911, în ajunul Paștelui. Don Hewes (Fred Astaire) este distrus când află că partenera lui de dans, Nadine Hale, refuză să mai colaboreze cu el. Pentru a-și demonstra că Nadine nu are o atât de mare importanță pentru el, Don își alege o noua protejată, Hannah Brown (Judy Garland) și jură ca va face din ea un star până la parada de Paște de anul viitor. Un film despre cum poți pierde o bătălie importantă pentru ca mai apoi să câștigi războiul.

Sursa: amazon.com
Sursa: amazon.com

2. Hop-Țop (2011)

Departe de coasta Americii de Sud, pe insula Rapa Nui, cunoscută ca Insula Paștelui, sub capetele uriașe de piatră, se află cea mai fabuloasă fabrică de dulciuri. Trei sute șaizeci și cinci de zile pe an, Iepurașul de Paște domnește peste o echipă de iepurași și de pui care pregătesc coșuri umplute cu bomboane pentru a fi trimise copiilor din toată lumea în dimineața de Paște. În seara în care urma să fie numit succesorul tatălui său, I.P. fuge de acasă, cu direcția Hollywood, pentru a-și urma visul de a deveni baterist. În tot acest timp, pe Insula Paștelui, la comandă trece Carlos, un pui obez care profită de fuga lui I.P. pentru a complota o lovitură. Salvarea vine acum de la I.P., care trebuie să se întoarcă pe insulă și să ducă o luptă epopeică pentru a salva nu numai insula, ci și sărbătoarea. Morala – e bine să te pui pe primul plan, atât timp cât nu uiți de cei din jurul tău. 

Sursa foto: buecher.de
Sursa foto: buecher.de

3. Calea luptătorului pașnic (2006)

Dan Millman (Scott Mechlowicz) este un gimnast care visează să câștige o medalie la Olimpiadă. Însă lumea lui se răstoarnă când întâlnește un străin misterios numit Socrates (Nick Nolte). Socrates este o minte înțeleaptă, care știe să ajungă la noi niveluri ale puterii și înțelegerii. După ce suferă un accident, cu ajutorul lui Socrate și al unei tinere, Joy (Amy Smart), Dan descoperă că trebuie să învețe multe și să uite și mai multe înainte de a putea deveni un luptător împăcat cu sine însuși. “Cei mai nesuferiți oameni, sunt și cei care au mai multă nevoie de iubire” – este una din replicile mele favorite din film.

Sursa foto: rollingstone.com
Sursa foto: rollingstone.com

4. Click – Zapând prin viață (2006)

Michael Newman (Adam Sandler) este căsătorit cu frumoasa Donna (Kate Beckinsale) și are cu ea doi copii extraordinari. Dar nu reușește să-i vadă prea des deoarece lucrează foarte mult la o firmă de arhitectură cu speranța deșartă că șeful lui (David Hasselhoff) îi va recunoaște într-o zi contribuția neprețuită și îl va face partener. Printr-un concurs de împrejurări intră în posesia unei telecomenzi magice cu ajutorul căreia reușește să controleze vieților celor din jur. Dar înainte să-și dea seama, telecomanda îl programează pe el, și nu invers. Este momentul când începe cu adevărat să aprecieze și să-și accepte viața, cu bune și cu rele.

Sursa foto: tvguide.com
Sursa foto: tvguide.com

5. It’s The Easter Beagle, Charlie Brown (1974)

Charlie Brown și prietenii săi se pregătesc pentru Paște. Peppermint Patty decorează ouăle, Sally merge la mall să cumpere pantofiori noi, și cu toții pornesc într-o cursă contra-cronometru în încercarea de a găsi cât mai multe ouă ascunse de Iepuraș. Și totuși, Charlie Brown este îngândurat pentru că, din nou, nu se simte iubit și acceptat. Va reuși micul băiețel neînțeles să redevină vesel înainte de Paște?

Sursa Foto: gradeslam.com
Sursa Foto: gradeslam.com

6. Ziua Cârtiței (1993)

Phil Connors (Bill Murray), meteorolog de serviciu, este trimis să relateze de pe teren, dintr-un cătun obscur aflat în centrul atenției o dată pe an, de “Ziua Cârtiței”. Plictisit de meseria sa monotonă și insignifiantă, el se plânge șefilor, dar fără rezultat. Până într-o zi, când se trezește într-o buclă temporală. Deși crede că va avea ocazia să-și schimbe viața, Phil constată că repetă la nesfârșit aceleași greșeli, atât timp cât schimbarea nu va începe cu sine însuși.

Sursa Foto: surfingbird.ru
Sursa Foto: surfingbird.ru

7. Yogi the Easter Bear (1993)

Înțeleptul ursuleț încântă din nou toată familia în această comedie. De data aceasta, doi tâlhari decid să oprească Paștele, răpindu-l pe Iepuraș. Ursul Yogi și prietenul lui cel mai bun, Boo-Boo, află de acest complot și încearcă, în felul lor, să remedieze situația. Dar aceștia trebuie să lucreze repede, altfel, pădurarul Smith îl va trimite pe Yogi într-un circ în îndepăratata Siberie.

Sursa foto: funpop.com
Sursa foto: funpop.com

8. Ultimele dorințe (1997)

Carter Chambers (Morgan Freeman) și Edward Cole (Jack Nicholson) sunt doi bătrânei aparent foarte diferiți, care se întâlnesc într-un spital. Aici, descoperă că au două puncte comune: nevoia neîmplinită de a se împăca cu ei înșiși și deciziile pe care le-au luat în viață și dorința intensă de a-și petrece timpul care le-a mai rămas făcând tot ceea ce și-au dorit cândva. Ignoră toate avertismentele medicale și pleacă în lume pentru a gusta din viață pe ultima sută de metri. Morala? Uneori, e nevoie ca soarta să ne dea un ultimatum pentru a ne pune în mișcare…

Sursa Foto: movieweb.com
Sursa Foto: movieweb.com

9. Winnie the Pooh — Springtime with Roo (2004)

Iepure este mai interesat de curățenia de primăvară decât de sărbătoarea pascală. Și asta pentru că se simte dezamăgit și părăsit de prietenii săi Ursulețul de Plus, Tigrilă, Grohi și Roo. Însă curând, Iepure va descoperi, în acorduri muzicale vesele, importanța prieteniei. 

Sursa Foto: fanpop.com
Sursa Foto: fanpop.com

10. Eu sunt Sam (2001)

Sam Dawson (Sean Penn) are mintea unui copil de șapte ani și este obsedat de Beatles. Are o fiică făcută cu o femeie de pe străzi, căreia îi dă numele Lucy Diamond, după cântecul lui Beatles. Sam își dă seama de limitările sale și încearcă să o ajute pe Lucy să se realizeze în viață, acolo unde el n-a putut. Deși fetița e foarte fericită alături de tatăl său, autoritățile se sesizează iar Sam angajează o avocată cunoscută (Michelle Pfeiffer) să îi apere cauza. Între cei doi se infiripă o poveste de dragoste. Un film de neratat!

Sursa Foto: cineplex.com
Sursa Foto: cineplex.com

11. Dă mai departe! (2000)

Micul Trevor McKinney (Haley Joel Osment), are probleme cu mama sa alcoolică și cu tatăl său abuziv și absent în același timp. Când ajunge la clasa profesorului Eugene Simonet (Kevin Spacey), plictisit și el de viață și măcinat de traume mai vechi, copilul îi propune un joc: pentru fiecare faptă bună să facă mai departe trei. La final, ideea aceasta strălucită schimbă în bine atât viața lui Trevor, cât și a mamei și a profesorului său. O poveste excelentă despre bunătate, generozitate și recunoștință.

Sursa Foto: awsomestories.com
Sursa Foto: awsomestories.com

12. Rețeaua miraculoasă (2006)

Un porcușor descoperă că în lume cea mai importantă este prietenia. Tânăra Fern (Dakota Fanning) îl salvează pe porcușorul Wilbur când acesta e cât pe ce să fie sacrificat și devine astfel cel mai nou locuitor al fermei. Wilbur este plin de viață și copilăros, ceea ce face ca celelalte animale să-l considere naiv, dar pentru Charlotte, un păianjen ce trăiește agățat de tavan, el reprezintă șansa de a-și putea face un prieten. Însă celelalte animale dezvăluie faptul că zilele porcușorului sunt numărate. Charlotte îl ajută pe Wilbur să facă mai multe mișcări neobișnuite pentru un porcușor cu ajutorul pânzei ei, pentru a-l convinge pe fermier că Wilbur nu este un porc oarecare și că merită să fie salvat. Filmul este o adaptare a cărții de succes pentru copii “Miracolul prieteniei”, scrisă de E.B. White, una dintre cele mai îndrăgite povești ale tuturor timpurilor, despre prietenie și sacrificiu.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa