Ce ai face dacă ai fi Sofia Întâi pentru o zi?

Delia Grigoroiu
Cenușăreasa și Sofia Întâi
Două prințese celebre: Cenușăreasa și Sofia Întâi
Cenușăreasa și Sofia Întâi
Două prințese celebre: Cenușăreasa și Sofia Întâi

Și tu poți fi prințesa Sofia Întâi!

Eram o fetiță într-un sat liniștit și deodat’€™ prințesă am devenit…

Așa începe cântecul de pe coloana sonoră a desenului animat „Sofia Întâi”, de pe Disney Junior, un serial iubit de fetițele din lumea întreagă (dar, spre surpriza mea, chiar și de băieței)!

Vă întrebați cumva de unde știu că pe Sofia Întâi o iubesc și băieții? Ei bine, mi-am întrebat aproape toate prietenele care sunt mame ce și-ar dori fetițele lor să facă în cazul în care ar fi, pentru o zi, Sofia Întâi! Spre surprinderea mea, o bună parte dintre ele mi-au spus că și băieții privesc cu entuziasm aventurile Sofiei Întâi și că au ținut musai să răspundă și ei la această întrebare.

Nu e de mirare: fetițele sunt atrase de povestea unei fete obișnuite, ca ele, care devine, printr-un mare noroc, prințesă adevărată, iar băieții sunt fermecați de întâmplările prin care trece.

Și, pentru că entuziasmul copilașilor atunci când au fost întrebați ce ar face dacă ar fi Sofia Întâi a fost peste așteptări, vă împărtășim și vouă răspunsurile lor!

Lumea prințeselor e magică!

Maria, 7 ani: Dacă aș fi în locul Sofiei întâi, aș încerca să fiu o prințesă adevărată și să ajut regatul. Aș învăța să mă port cât mai bine pentru rolul de prințesă – să fac reverențe, să învăț magie, să dansez – aș ajuta lumea atunci când îmi cere ajutorul, aș încerca să fiu mai delicată, să mă țin de promisiuni și să fac totul cum îmi place, adică să îmi fac timp pentru prietenii mei, animalele, și să nu mă dau bătută niciodată. Datoria unei prințese este să aibă grijă de lucrurile importante. Lumea prințeselor e magică!

Andreea, 6 ani: Dacă aș fi Sofia, aș fi cuminte, m-aș comporta frumos. Aș avea rochiță mov ca prințesele până la călcâie, m-as plimba cu Minimus și aș vedea lumea de sus, aș participa și la o competiție de echitație cu acesta. M-aș juca cu animalele Sofiei care vorbesc: iepurașul, cele 2 păsărele și veverița. Și aș locui cu familia prințesei: sora, fratele și părinții, pe care tare mult mi-ar place să îi cunosc.

Lizzie, 3 ani:  Eu o să îi stric castelul, o să o bat!

Alexandra, 5 ani: Aș purta rochii colorate, amuleta magică, aș face numai fapte bune și mi-aș iubi părinții. Și aș dormi cu animalele vorbitoare. Mi-ar plăcea să fiu Sofia Întâi!

Sofia, 12 ani: Serialul asta a fost făcut după mine, mai ales personajul. Seamănă și fizic, și la comportament cu mine, de exemplu, vorbește cu animalele, ca și mine.

Irina, 5 ani: Eu m-aș juca toată ziua și toată noaptea cu prietenele mele care nu sunt prințese ca mine, dar le-aș da jucăriile și amuleta. Și le-aș primi la castel chiar dacă Amber, sora mea vitregă nu le suportă. Sofia e mai frumoasă decât Amber.

Mara, 6 ani: Eu mă tot uit în fiecare zi la Sofia, chiar dacă mama nu mă mai lasă zice că eu nu sunt o prințesă. Visez la rochiile frumoase ale Sofiei și sper ca Moșul să îmi aducă un iepuraș vorbitor. Sau un cal zburător de jucărie.

Lara, 7 ani: Eu as fi cercetașă, ca Sofia. Și nu l-as lăsa pe majordom să ma ajute să trec probleme, ca în desen. Și mi-aș aduna singură bețele pentru foc, îmi place să fac foc de tabără.

Ana, 4 ani: Dacă aș fi Sofia Întâi aș face numai vrăji. Și i-aș transforma pe băieții răi de la grădi în broaște și râme și apoi i-aș face la loc băieți. Numai că băieți buni. Și aș veni la grădi cu rochița ei mov de prințesă.

Ilinca, 5 ani: M-aș juca toată ziua în curtea castelului, aș asculta-o pe mama, aș dansa cu trolii dansatori și cântăreți și i-aș lua să doarmă cu mine și cu iepurașul vorbitor, și cu căluțul Minimus. Și noaptea, când toată lumea ar dormi, eu m-aș juca cu ei în loc să dorm.

Luca, 3 ani: Hmm, ar trebui să fiu Sofiu, că eu sunt băiat. Dar dacă aș fi fată și aș fi prințesă pentru o zi, aș face multe magii, m-aș transforma în personaje cu puteri și aș mânca mult tort. Și n-aș mai dormi la prânz niciodată.

 

Copilul tău ce ar face dacă ar fi Sofia Întâi?

 

Fii gata pentru o nouă aventură alaturi de Sofia Întâi şi prietenii săi! În această toamnă, intră în lumea magică a prințesei Sofia urmărind cel de-al doilea sezon al serialului! Alătură-te lui Robin, Clover, Miu și Sofia în cea mai noua și fabuloasă serie de aventuri începând din 27 septembrie, ora 10:00, numai la Disney Junior!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa