7 cadouri de Paşti care te ajută să fii un părinte mai calm

Raluca Dumitrică
cadouri pasti parinti totul despre mame

Iată 7 cadouri de Paşti care te ajută să fii un părinte mai calm şi plin de încredere în tine

Paştele este momentul în care avem răgazul de a ne rupe puţin de cotidian şi de a ne gândi mai mult la noi şi la cei dragi. E şi un moment în care putem să facem paşi către transformarea noastră într-un părinte mai calm şi mai încrezător, calităţi ce fac ca relaţia cu noi şi copiii noştri să funcţioneze mai bine. Aşa că, din aceste considerente, de ce să nu ne gândim la nişte cadouri de Paşti foarte utile pentru noi şi părinţii dragi din preajma noastră?

Iată o listă cu 7 cadouri de Paşti ce cuprinde acele daruri ce ne vor ajuta să fim un părinte mai calm şi plin de încredere, părintele de care are nevoie copilul nostru!

1. O serie de şedinţe la un curs de yogilates

Pare că are o denumire năstruşincă, dar Yogilates este o activitate cât se poate de serioasă şi reprezintă o combinaţie între exercițiile fizice din yoga şi pilates, la care se adaugă principiile spirituale din yoga. Aşadar, două discipline care pun accent pe transformarea pozitivă a corpului şi minţii, pentru atingerea unei armonii şi pentru regăsirea ta, ca persoană. E ceea ce îşi doreşte orice părinte, nu?

Şedinţele la Yogilates sunt un cadou perfect şi se pot achiziţiona de aici.

2. Un abonament la Netflix

Celebrul Netflix, adică reţeaua de filme şi de conţinut video cu cel mai sonor nume din lume, a venit în România de anul acesta. Pe Netflix poţi să vezi cam tot ce-ţi doreşti la capitolul cinematografie, chiar şi filmele mai vechi, dar extraordinar de bune.

Pe scurt, un abonament la Netflix te ajută să te bucuri până în fundul sufletului de momentele de răgaz – când copiii se culcă mai devreme sau dorm la bunici – și te transformă într-un părinte calm, cu bateriile pline. Cu seriale și filme bune 🙂

3. Bilete la conferinţele de parenting ale anului

În toată agitaţia lor zilnică, mamele nu uită că sunt mame şi caută, adesea doar înăuntrul lor, nişte răspunsuri la problemele care le frământă în ceea ce priveşte creşterea copiilor. O idee nemaipomenită de cadouri de Paşti sunt biletele la conferinţele de parenting ale anului, pe care Alfie Kohn, autorul bestseller-ului Parenting necondiţionat, le va susţine pe 21 mai la Bucureşti. Temele pe care le va pune autorul american le va pune pe tapet sunt parentingul necondiţionat versus pedeapsă şi recompensă (cu prezentarea beneficiilor primului concept şi ale nocivităţii celui de-al doilea) şi argument împotriva competiţiei.

4. Nişte cărţi pentru trup şi suflet

Ce zile mai bune pot fi pentru cititul unor cărţi pentru trup şi suflet, dacă nu zilele de sărbătoare? E momentul în care putem să ne acordăm câteva ore de răgaz, mai ales după ce forfota musafirilor s-a stins, şi să ne relaxăm în compania unei cărţi care ne ajută să ne înțelegem pe noi mai bine, dar și pe cei din jurul nostru (în această categorie intră și copiii). În librăria virtuală TOTUL DESPRE MAME găsiți variante potrivite, totodată, pentru un părinte aflat la început de drum sau pentru unul care are, deja, ceva experienţă în această lume a părintelii.

5. Un bilet la concert

Un bilet la un concert de muzică clasică, jazz, operă, folk, pop sau orice altceva îţi gâdilă în mod plăcut simţurile şi mintea poate să se înscrie foarte bine pe lista acestor cadouri de Paşti ce te ajută să fii un părinte calm şi mai plin de încredere în propria persoană. Muzica înmoaie inima şi nervii şi e ca o baghetă magică ce poate să ia cu… nota orice supărare şi dezamăgire ai avea. Caută spectacolul dorit şi cumpără bilete la el, iar efectele vor fi instant şi se vor vedea asupra familiei tale!

6. O carte antistres de colorat

Când am văzut prima dată aceste cărți de colorat, nici prin cap nu mi-a dat că ar putea avea ceva puteri de calmare a mamei obosite și stresate care eram. Nimic mai greșit! Cărțile acestea, care acum se găsesc în librării în multe variante și cu mai multe grade de dificultate, sunt balsam pentru suflet. În spatele conturului aşezat pe paginile lor se află o altă lume, o lume magică a cărei descoperire cu ajutorul creioanelor colorate îţi va pricinui o bucurie imensă, dar şi o relaxare deplină. Şi cum altfel poţi face paşi spre a fi un părinte mai calm, dacă nu prin relaxare?

7. Cea mai tare aplicație a momentului: Headspace

Dacă n-ai auzit de Andy Puddicombe şi de aplicaţia sa pentru calculator, tabletă sau calculator, Headspace, menită să-i facă pe oameni să se relaxeze profund, făcând (pentru început) doar 10 minute de meditație pe zi, atunci e momentul să o descarci chiar acum! Ce e genial la această aplicaţie este că poate fi pentru minte ceea ce reprezintă un abonament la sală pentru corp. Cu ajutorul ei îi faci un mare bine creierului, pentru că Headspace te ajută să meditezi zilnic şi îţi oferă căi de a ieşi din stresul cotidian şi te învaţă să te bucuri de viaţă.

Idei care să te ajute să fii un părinte calm găsești și aici: Dr. Laura Markham despre cum să învățăm să iertăm

Ș nu uita să ne dai un like pe Facebook pentru a fi la curent cu tot ce publicăm!

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa