20 de filme romantice pe care să le vezi oricând

Adriana Moscu
filme-romantice-ciocolata-totul-despre-mame

  Întotdeauna e loc de mai mult romantism, mai ales după ce ați devenit părinți. Îți prezentăm o listă de 20 de filme romantice, numai bune de văzut în Luna Îndrăgostiților (bineînțeles, după ce copiii s-au dus la culcare.)

  Nu trebuie să aștepți să vină Sfântul Valentin sau Dragobetele ca să te delectezi împreună cu soțul sau partenerul tău, seara, urmărind un film cu multă, multă dragoste. O poți face chiar în seara asta, după ce micuțul a fost vizitat de Moș Ene pe la gene! Lista noastră de filme romantice îți va aminti de zilele în care dragostea se împărțea doar la doi și – cu puțin noroc – va resuscita relația de cuplu, pe care aproape sigur ați neglijat-o după ce ați devenit părinți.

  Vezi mai jos o listă cu “evergreen-uri” cinematografice numai bune de vizionat o dată-n viață. Și înc-o dată, și înc-o dată. Nu ezita și împarte aceste propuneri de filme romantice și cu alți părinți.

  filme-romantice-basket-totul-despre-mame1. Dragoste și baschet (2000)

  Poate că filmele de dragoste nu sunt tocmai pe placul sexului puternic. Nu-i nimic, tocmai de aceea s-a inventat acest film, care aduce împreună romantismul și sportul. Quincy și Monica s-au întâlnit pe terenul de baschet pe când erau copii, iar relația lor cu suișuri și coborâșuri s-a transformat, treptat, în dragoste adevărată.

  filme-romantice-cactus-totul-despre-mame2. Floarea de cactus (1969)

  Goldie Hawn este cunoscută mai tinerelor generații drept mama lui Kate Hudson, dar în anii ’60 era o adevărată bombă sexy, pe cât de frumoasă, pe atât de talentată. Iar pentru rolul din “Floarea de cactus” a câștigat un Oscar! În film, personajul său, Toni Simmons, este o tânără confuză, care începe o relație amoroasă cu un bărbat mai vârstnic (Walter Matthaw). Relația complicată vă va ține cu sufletul la gură!

  filme-romantice-translation-totul-despre-mame3. Rătăciți printre cuvinte (2003)

  Charlotte (Scarlett Johansson) și Bob (Bill Murray) se întâlnesc într-o țară total necunoscută pentru ei. Își țin de urât unul altuia și ajung să iubească Japonia, pe care o descoperă caldă și prietenoasă. Deși sunt atrași unul de celălalt, relația lor rămâne platonică, așa cum era și firesc pentru o femeie căsătorită și un bărbat cu mulți ani mai în vârstă ca ea.

  filme-romantice-rome-totul-despre-mame4. Amor la Roma (2010)

  Beth este o new-yorkeză ambițioasă care fură câteva monede “norocoase” dintr-o fântână faimoasă din Roma, despre care se spune că împlinește dorințele în dragoste, în timp ce se află acolo cu ocazia nunții surorii sale. În urma furtului, este urmărită de trei pretendenți, cu toții prinși sub vraja dragostei.

  filme-romantice-prima-intalnire-totul-despre-mame5. Mereu la prima întâlnire (2004)

  Adam Sandler și Drew Barrymore strălucesc pe ecran! După ce o cunoaște pe Ea, Henry se transformă din playboy în îndrăgostit devotat. Singura problemă este că actuala sa iubită are o memorie de foarte scurtă durată, așa că trebuie s-o recucerească iar și iar.

  filme-romantice-slumdog-totul-despre-mame6. Vagabondul milionar (2008)

  Un tânăr sărac din India participă la faimosul show “Vrei să fii milionar” și… câștigă! Răspunsurile sale, întotdeauna corecte, sunt generate de amintirile despre fata pe care o iubește. De unde reiese că dragostea te poate inspira în cele mai nebănuite moduri. Un film de Oscar și o interpretare magistrală!

  filme-romantice-love-story-totul-despre-mame7. Love story (1970)

  Este, poate, unul dintre cele mai cunoscute și, în același timp, mai sfâșietoare filme de dragoste din toate timpurile. Doi studenți, el bogat, ea săracă se îndrăgostesc și reușesc să topească barierele sociale dintre ei. Până când ea află că este bolnavă de cancer într-o fază incurabilă. “În dragoste, nu trebuie să-ți pară niciodată rău”, sunt printre ultimele cuvinte rostite de fată. Vorba aceea: “Și băieții plâng câteodată” a fost cu siguranță inventată pentru acest film romantic.

  filme-romantice-turistul-totul-despre-mame8. Turistul (2010)

  Nu știu câtă chimie au Angelina Jolie și Johnny Depp pe ecran, dar filmul merită văzut fie și pentru ineditul pe care îl stârnește acest cuplu pe care nimeni nu l-ar fi văzut împreună în chip romantic, într-un film. Filmul merită urmărit și pentru imaginile de vis din Paris și Veneția!

  filme-romantice-razboi-totul-despre-mame9. Să fie război! (2012)

  Toate comediile romantice în care a jucat Reese Witherspoon sunt spumoase și te binedispun instantaneu, însă în filmul de față dragostea dintre doi spioni este absolut delicioasă! Unde mai pui că Reese se întâlnește aici cu doi amorezi!

  filme-romantice-summer-totul-despre-mame10. 500 de zile cu Summer (2009)

  Zooey Deschanel este acea tipă excentrică la care visează toți bărbații o dată-n viață. Un băiat (Joseph Gordon-Levitt) se îndrăgostește de o fată (Deschanel), dar nu și ea de el. Filmul vorbește despre relațiile de dragoste din timpurile moderne, cu plusurile și minusurile lor.

  filme-romantice-cash-totul-despre-mame11. Walk the Line – Povestea lui Johnny Cash (2005)

  Ca în toate filmele sale, și aici Joaquin Pheonix reușește un rol de excepție. Iar în pasajele în care cântă se aude chiar vocea actorului! Îi dă replica Reese Witherspoon, într-un film despre marele cântăreț rock și a dragostei pe care a purtat-o toată viața aceleiași femei – June Carter. Un ultim argument: Cash a murit la câteva luni după soția sa, răpus de dorul de ea!

  filme-romantice-fantome-totul-despre-mame12. Orașul fantomelor (2008)

  Ricky Gervais joacă aici rolul unui tip care poate intra în contact cu spiritele celor decedați, pentru a le ajuta să își rezolve problemele în dragoste. Dragostea nu este mereu atât de distractivă pe cât s-ar crede. Uneori, pur și simplu ajungi să fii implicat fără voia ta în drama altora. Un film de neratat despre turnurile neașteptate pe care le pot lua relațiile dintre bărbați și femei.

  filme-romantice-shrek-totul-despre-mame13. Shrek (2001)

  Da, Shrek este (și) un film romantic! Este despre dragostea care se înfiripă în cele mai neașteptate momente și între cele mai diferite persoane (cel puțin, aparent!). O poveste care dovedește că femeile își doresc orice, mai puțin o persoană previzibilă și plictisitoare. Și dacă aceasta e un căpcăun, ne pare, rău, Făt-Frumos, dar îl vom alege pe el!

  filme-romantice-vremuri-totul-despre-mame14. Ca pe vremuri (1980)

  Un clasic în care Chevy Chase și Goldie Hawn sunt un cuplu proaspăt divorțat, care se redescoperă în circumstanțe excepționale. Fostul soț se ascunde în casa fostei soții după ce a fost nevoit să participe la un jaf, însă, surpriză: actualul soț al lui Hawn este… procuror!

  filme-romantice-baieti-totul-despre-mame15. Totul despre băieți (2002)

  Vrei să uiți de tot și de toate? Hugh Grant într-o comedie romantică este tot ce-ți trebuie! Cu amendamentul că s-ar putea să uiți chiar și de iubitul de lângă tine! Un film nu doar plăcut de văzut, ci și plin de povețe, care îi învață pe bărbați că parentingul nu este un lucru atât de înfricoșător pe cât pare.

  filme-romantice-dragoste-adevarata-totul-despre-mame16. Iubire adevărată (1993)

  Quentin Tarantino nu e cunoscut ca un regizor de filme romantice, dar, surpriză: în “Iubire adevărată”, celebrul regizor ne arată latura sa sensibilă. E-adevărat, filmul abundă de femei ușoare, droguri și muuulte arme de foc. Însă dragostea dintre Clarence (Christian Slater) și Alabama (Patricia Arquette) este cât se poate de autentică.

  filme-romantice-titanic-totul-despre-mame17. Titanic (1997)

  Un film care aproape că nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este începutul carierei de sex-symbol a lui Leonardo DiCaprio, de care s-a străduit, mai apoi, ani de zile să scape. Un film dulce și dramatic în același timp, care s-a menținut pe primul loc în topul peliculelor cu cele mai mari încasări, ani buni de zile. De neratat în aceste zile pline de romantism!

  filme-romantice-ciocolata-totul-despre-mame18. Ciocolată cu dragoste (2000)

  “Cicocolată cu dragoste” îi are ca protagoniști pe minunații Juliette Binoche și Johhny Depp și este o fabulă comică despre modul în care degustarea plăcerilor vieții poate schimba o persoană, o relație, un oraș. Este o poveste amuzantă despre tentație, represie și puterea eliberatoare a simțurilor, despre “războiul” izbucnit într-un orășel datorită pasiunilor și temerilor provocate de înființarea unei misterioase cofetării. O comedie la fel de savuroasă precum îi e și numele!

  filme-romantice-cariera-totul-despre-mame19. O femeie face carieră (1988)

  Un trio de excepție care îți va stârni hohote de râs și valuri de admirație! Harrison Ford, Sigourney Weaver și Melanie Griffith dau viață unei povești moderne care aduce, pe ici, pe colo, cu cea a Cenușăresei în încercarea de a-și depăși condiția.

  filme-romantice-cei-mai-frumosi-ani-totul-despre-mame20. Cei mai frumoși ani (1973)

  Povestea de dragoste dintre personajele interpretate de Barbra Streisand și Robert Redford este una cu năbădăi. Ei se îndrăgostesc, se despart, se împacă… Ea este inteligentă, serioasă și implicată. El este un băiat frumos, aparent superficial, căruia îi place să își trăiască viața fără prea multe griji. Un film controversat, care îți va ridica o sumedenie de întrebări!

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa