10 filme cu care le deschizi copiilor apetitul pentru sport

Raluca Dumitrică

Cine nu ştie că sportul este o activitate plină de beneficii pentru minte şi corp? Datorită sportului avem nu numai un corp armonios, dar și o minte mai clară. Ba chiar lipsită de efectele stresului și gata de a înmagazina informații mai ușor. Dacă ţi-ai dori şi tu să-i trezeşti copilului tău interesul pentru sport, iată o listă cu 10 filme tematice. Ele îi vor deschide cu siguranță apetitul pentru această activitate!

1. Carele de foc (1981)

Carele de foc

Una dintre realizările de excepţie ale cinematografiei secolului trecut este Carele de foc. Filmul este povestea pregătirilor atleţilor britanici pentru Jocurile Olimpice de Vară din anul 1924 şi a cursei incredibile de la marea competiţie. Cu şapte nominalizări la Premiile Oscar şi 4 statuete luate acasă, dar şi cu o distribuţie excepţională, filmul este unul musai de văzut.

2. Ice Princess (2005)

Ice Princess

Un film simpatic despre patinajul artistic și culisele lui. Filmul le are în distribuţie pe Michelle Trachtenberg, Joan Cusack, Hayden Panettiere şi Kim Cattrall. E haios, lacrimogen pe alocuri, dar și foarte curajos. Îți spunem, are toate şansele să le stârnească celor mici interesul pentru mers pe patine.

3. McFarland (2015)

McFarland

Kevin Costner şi Maria Bello sunt protagoniştii acestui film marca Disney. Bazat pe o poveste reală, filmul ne face cunoştinţă cu un antrenor de fotbal american. Acesta ajunge să se reprofileze şi să intre în teritoriul de cross country. Cum? Antrenând o echipă de liceu dintr-o localitate mică şi săracă din California.

4. The Rookie (2002)

The Rookie

Tot din familia Disney este şi acest film care are la bază povestea plină de motivaţie a unui antrenor de baseball, interpretat de Dennis Quaid. El îşi depăşeşte toate aşteptările (dar şi pe ale altora) şi ajunge să realizeze lucruri măreţe împreună cu sportivii săi.

5. Karate Kid (1984)

Karate Kid

Suntem siguri că tu ai văzut, şi nu o dată, acest clasic al cinematografiei, în care rolul principal, un puşti care învaţă să karate de la un maestru, este interpretat de Ralph Macchio. Dar intuim că o să-l mai vizionezi încă o dată alături de copilaşul tău şi că vei fi bucuros nevoie mare când vei vedea că şi lui îi va plăcea filmul la fel de mult ca şi ţie.

6. We Are Marshall (2006)

We Are Marshall

Matthew McConaughey, Matthew Fox, Ian McShane, Kate Mara, January Jones şi Kimberly Williams-Paisley sunt pe afişul acestui film bazat pe o poveste adevărată. Va fi un film nu numai motivaţional şi unul care îi va face pe copii să îndrăgească sportul, ci şi unul emoţionant, tema sa fiind formarea din nou a unei echipe de fotbal american ai cărei membri au murit cu toții într-un accident de avion.

7. Cool Runnings (1993)

Cool Runnings

O comedie nu poate lăsa pe nimeni indiferenţi. Iar acest film despre nişte practicanţi de bob din Jamaica, ce îşi doresc să participe la Jocurile Olimpice de Iarnă, deşi nu au văzut zăpadă în viaţă lor, va fi cu adevărat memorabil. Antrenorul care se ocupă de pregătirea lor este la fel de simpatic precum ideea filmului, bazat parţial pe o poveste reală. În rolul sau este inegalabilul John Candy.

8. Bend It Like Beckham (2002)

Bend It Like Beckham

Un film tare simpatic, destinat copiilor mai măricei, este şi acest Bend It Like Beckham. În el avem ocazia să le zărim pe actriţele Parminder Nagra şi Keira Knightley, dar şi pe şarmantul Jonathan Rhys Meyers. Chiar dacă ţi-ai dat seama că în film e vorba despre sport și despre fotbal, dar fotbal feminin, îţi mai spunem că filmul este amuzant şi îl va ţine pe copilul tău în faţa ecranului până la final.

9. The Blind Side (2009)

The Blind Side

Un film pentru care Sandra Bullock a luat un Oscar pentru cel mai bun rol feminin principal este un film pe care copilaşii mai mari ar trebui să îl vadă. Blind Side este o poveste semi-biografică a jucătorului de fotbal american Michael Oher. Acesta primeşte ajutor din partea unei familii adoptive, potenţialul său în sport, dar și uman, fiind pe deplin fructificat. Înduioşătoare şi perfect interpretată, povestea va emoţiona şi inspira, fără doar şi poate.

10. National Velvet (1944), un alt film despre sport pe care îl vor îndrăgi copiii

National Velvet

Mai are puţin şi se apropie de împlinirea a 75 de ani de la lansare, dar National Velvet rămâne în continuare una dintre cele mai frumoase realizări cinematografice. Cu o Elizabeth Taylor în prim plan, flancată de Mickey Rooney, filmul ne introduce în tainele echitaţiei şi ne face să ne dăm seama de legătura puternică ce se poate crea între om şi animal.

Dacă ți s-a părut util acest articol despre filme și sport, dă LIKE paginii noastre de Facebook. Acolo găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante!

Foto: imdb.com.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa