Visurile pot deveni realitate (P)

Raluca Dumitrică
visurile-pot-deveni-realitate-totul-despre-mame

Toți părinții pot avea curajul de a gândi mai departe de ziua de mâine!

Aseară am picat frântă în pat. A fost o ultimă zi dintr-un şir lung de zile complicate, dense, pline de evenimente, deadline-uri şi necesităţi, zile obositoare şi care păreau fără de sfârşit. Nici nu ştiu când am adormit, deşi mai ţin cumva minte că am citit dintr-o carte cu poveşti câteva pagini ce mi se păreau ilizibile, la un moment dat, şi mai ştiu că m-am trezit pe la ora 2 şi jumătate, aşadar în plină noapte, cu un braţ mic lipit de obraz, o mână agăţată de părul meu şi un picior moale aterizat pe burtă. Geamul era deschis, aerul răcoros de afară concura cu răsuflarea caldă a celor trei copii, iar eu mă simţeam dintr-o dată foarte odihnită şi plină de avânt, cu mintea alergând pe cele mai faine coclauri posibile, cele ale planurilor şi ale visurilor măreţe.

Noaptea e un sfetnic bun

Și cum stăteam așa, m-au invadat planurile de vacanţă, gândurile către un nou an şcolar, programarea lecţiilor de pian pe care una dintre fetiţe îşi doreşte să le continue şi lucrarea la engleză pe care o avem de făcut pe parcursul vacanţei, ca cea mare să participe la un concurs de profil şi care îi poate aduce ca premiu participarea la o tabăra de vară în afara ţării. N-am uitat nici de promisiunea că în vara asta vom respecta proverbul acela poznaș, dar atât de adevărat și de util, referitor la achiziţionarea unei sănii şi vom cumpăra nişte… schiuri pentru sezonul de iarnă, ca să facem o economie şi să avem cu toţii de câştigat.

Economiile de azi, bucuria de mâine

Şi, pentru că m-am gândit şi la economii, am mers şi mai încolo cu gândul şi am ajuns hăăăt, departe în timp, când fetele vor fi mari şi cu planuri la fel de mari ca ele. Mi-am imaginat că după terminarea liceului poate că vor vrea să îşi ia un an sabatic sau măcar câteva luni de libertate, pline de aventură, în care să plece cu rucsacul în spate prin Europa. Sau că se vor dedica şi mai mult studiului şi vor ţinti către o facultate de top de la noi sau din alte părţi, la care să simtă că îşi fructifică la maxim potenţialul şi care să le aducă, mai târziu, mulţumirea profesională, dar şi sufletească pe care o caută. Ori poate că, în paralel cu şcoala, vor dori să demareze o mică afacere, aşa cum îmi şi spun acum când au chef de vorbă şi când se visează designer vestimentar, patiser sau cofetar şi instructor de dans. Însă pentru toate astea e nevoie de ceva în buzunar, iar noi, părinţii, suntem cei care le putem întinde o mână destul de mare de ajutor, dacă anticipăm de pe-acum acest viitor frumos pe care copiii noştri dragi şi-l vor dori la vremea lor. Şi ce variantă mai bună de a face acest lucru decât să punem nişte bani deoparte pentru ei?

Soluţia? NN Asigurări de viaţă

Deşi să pui bani deoparte sună dificil în ziua de azi, pentru orice părinte, NN Asigurări de viaţă te poate ajuta teribil de mult, astfel încât banii economisiţi, oricât de puţini ar fi, să fie economisiţi inteligent. Astfel, prin planurile pentru copii puse la dispoziţie şi care pot demara încă din prima zi de viaţă a copilaşului tău, NN Asigurări se pliază ca o mănuşă pe viitorul financiar al celui mic. Prin cele două planuri financiare GenT pentru Copii şi Academica, poţi alege cum şi în ce direcţie vor merge sumele economisite de tine şi de familia ta. Astfel, GenT pentru Copii este un plan financiar ce te susţine în acoperirea necesităţilor legate de dezvoltarea copilului tău: educaţie, sănătate, sprijin financiar pentru startul în viaţă, fiind, în acelaşi timp, un plan care presupune asumarea unui anumit grad de risc pentru investiţiile tale. Oricare ar fi obiectivele tale şi oricare ar fi gradul de risc pe care îl preferi, tu alegi programul de investiţii în care preferi să fie investiți banii.
Celălalt plan, Academica, te ajută să pui deoparte suma de care va avea nevoie copilul tău când va împlini 18 ani. Este o sumă cu care va putea să facă o facultate, să îşi ia o maşină sau să înceapă o afacere, dar şi un produs tradiţional, fără grade de risc, care îmbină protecţia specifică unei asigurări de viaţă cu acumularea de fonduri băneşti necesare susţinerii educaţiei copilului tău.

Pentru că ambele planuri au fost gândite extrem de riguros de NN Asigurări şi sunt foarte sigure, tot ce trebuie să faci ca să beneficiezi de ele este să programezi o întâlnire cu un consultant NN, care îţi va explica în cele mai mici detalii cum funcţionează acestea şi care sunt paşii pe care trebuie să-i faci tu, ca părinte.

Și, pentru că paza bună trece primejdia rea, e important de spus că, în caz că tu pățești ceva, NN preia plata primelor. Planul copilului tău rămâne activ pana cand implineste 18 ani. Iar în funcție de produs, poți stabili și o sumă asigurată la deces.

Şi, deoarece ştim că şi tu îţi doreşti tot ce e mai bun pentru cel mic, nu mai aştepta şi intră şi tu în lumea planurilor măreţe pentru copilul tău, în care visurile pot deveni realitate!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa