Secretul mamelor organizate, când au de jonglat cu multe în același timp

Cristina Călin, redactor-șef

  Planificarea meselor pentru o perioadă mai lungă de timp poate părea o treabă caraghioasă. Totuși, o mamă știe cel mai bine că organizarea este singura șansă pe care o are ca să poată supraviețui printre teme, task-uri de la seviciu, cumpărături, activități extrașcolare, curățenie și oale cu mâncare. Dacă în vacanță lucrurile sunt mai simple, odată ce a început școala, trebuie să gândești foarte bine treburile casei pentru a reuși să te și odihnești sau, în cazuri mai feircite, să ajungi și la coafor.

  Pregătirea meselor este una dintre cele mai stresate sarcini atunci când ai copii, pentru că trebuie să alegi preparate și gustoase și sănătoase și arătoase și, cel mai important, să nu te țină ore în șir în bucătărie. Iată cum te poți organiza mai bine potrivit theglobeandmail.com.

  Faceți un plan de mese

  Planul vă poate ajuta să vă organizați mai bine nu doar mesele, ci și timpul și bugetul. Puteți să aveți în vedere ceea ce veți găti pentru o lună întreagă, dar dacă nu aveți acest exercițiu puteți începe planificarea pentru o singură săptămână. Sacrificați-vă un weekend în care să mergeți la cumpărături, să gătiți și să congelați o parte din preparate.

  Fiți organizată

  Dacă unul dintre co-meseni își dă ochii peste cap când vede ce are în farfurie, planurile pot fi date peste cap. Așa că este indicat să aveți mereu în casă alimente neperisabile în cantități suficiente, astfel încât să reușiți să satisfaceți dorințele celor care fac nazuri. Puteți în felul acesta să faceți economii, cumpărând atunci când sunt diverse promoții.

  Organizarea se referă și la dulapurile din bucătărie. Încercați să țineți alimentele din aceeași categorie grupate, astfel încât atunci când gătiți să vă fie la îndemână.

  Țineți cont de gustări

  Atunci când mergeți la cumpărături nu uitați de gustări. Copiii se pot trezi că vor ”ceva” în cele mai ciudate momente. Este bine să aveți pregătite nuci, alune, migdale, merișoare, diverse semințe, biscuiți din făină integrală. În cazul gustărilor problema cea mai mare este că trebuie să alegeți unele care au și valoare nutritivă și acest lucru este de obicei destul de complicat.

  Îndepliniți mai multe sarcini simultan

  O mamă are scris în fișa postului că trebuie să facă mai multe lucruri în același timp. Dacă aragazul tău are mai multe ochiuri poți pregăti mai multe mâncăruri în același timp și nu e cazul să lași nici cuptorul să se odihnească. Puteți face acest lucru dacă aveți un plan bine pus la punct de care să vă țineți până la capăt.

  Acord unanim

  Planul va funcționa foarte bine dacă toți din familie sunt de acord cu el. Ce rost ar avea să gătiți zeci de feluri de mâncare de care să nu se atingă nimeni? Înainte de a pleca la cumpărături întrebați-i pe toți ce vor atât pentru mesele zilei, cât și pentru gustări.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

   

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa