Fabuloasa lume a banilor

TOTUL DESPRE MAME

  Prima expoziţie interactivă pe teme de educaţie financiară pentru copii 

  Fabuloasa lume a banilor (Show me the money!) este o expoziţie interactivă concepută de ZOOM – Muzeul Copiilor din Viena în colaborare cu FRida & freD – Muzeul Copiilor din Graz şi găzduita de Muzeul Naţional de Istorie din Bucureşti.

  Dacă titlul expoziţiei vă sperie, mai ales pe aceia dintre voi care doriţi să vă ţineţi cât mai departe copiii de grijile şi discuţiile financiare ale adulților, vă pot garanta că această expoziţie interactivă este incredibil de interesantă și că cei mici vor învăța o grămadă de lucruri despre care nu se vorbește de obicei nici la școală, nici în familie. Vor deprinde, într-un mod practic, noțiuni de educație și cultură financiară și vor învăța ceva în plus despre cum funcționează societatea.

   

  Pentru copii între 7-14 ani

  Expoziţia, destinată copiilor cu vârste între 7 şi 14 ani, reuşeşte să răspundă numeroaselor întrebări pe care cei mici le pun deseori, dar în faţa cărora părinţii rămân fără răspunsuri adecvate vârstei lor: ce este TVA-ul, ce înseamnă depozit bancar, la ce se referă expresia a arunca banii pe fereastră sau cum se face o tranzacţie la bursă. La începutul aventurii lor în lumea banilor, copiii vor primi un card de economii pe care îl vor putea folosi în mai multe staţii. Cardul îi va ajuta să câştige sau să cheltuiască bani, să economisească, să investească în bunuri şi chiar să se asocieze într-o afacere. Ba chiar pot urmări permanent, cu ajutorul acestui card, situaţia propriului cont bancar.

  Copiii vor trece prin numeroase zone, amenajate în camere distincte, în care vor învăţa să spele aurul, să facă tranzacții la bursă, vor arunca banii pe o mică fereastră în aşa numită „cameră a luxului”, vor cumpăra şi vor vinde diverse lucruri şi vor răspunde la întrebări-concurs de cultura generală.

  Expoziţia este împărţită pe mai multe zone, astfel: La muzeu – camera în care cei mici vor învăţa despre troc şi alte forme de comerţ din vechime, Legenda Regelui Midas, cel atât de îndrăgostit de aur, Despre sărăcie, Zona de lux, Vizită la Bancă, La magazin, Banca Naţională sau Bugetul meu, zona în care, prin citirea cardului, copiii vor primi un extras de cont care va reflecta activitatea lor în timpul vizitei.

  La sfârşitul aventurii vizitatorii vor primi o cărticică plină de lucruri interesante, precum un text despre cerşetorie şi copiii obligaţi să muncească, idei de activităţi amuzante care nu implică bani sau diferite teste prin care îşi pot verifica cunoştinţele.

   

  Noi tocmai ne programăm o nouă vizită la Muzeul Național de Istorie, expoziția „Fabuloasa lume a banilor” face toți banii!

   

  CE? „Fabuloasa lume a banilor” (Show me the money!), expoziţie interactivă pe teme de educaţie financiară pentru copii între 7 -14 ani

  UNDE? Muzeul Naţional de Istorie Bucureşti, Calea Victoriei nr. 12, sectoe 1

  CÂND? Până la 30 aprilie 2013, de miercuri până duminică, între orele 09.00-15.30

  CÂT? 8 lei adulţi, 2 lei copiii

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa