Cele mai ridicole şi nefolositoare lucruri pentru copii

Ramona Dinescu

13 lucruri pentru copii stupide și mai ales nefolositoare

În momentul în care părinții află că vor avea un copil, începe goana nebună după lucruri și accesorii de tot felul. Iar cum din orice unii sunt în stare să facă un business, s-au inventat o mulțime de gadgeturi care par să-ți facă viața mai ușoară atunci când îți începi meseria de părinte.

Însă unele sunt de-a dreptul ridicole și total nefolositoare.

Iată un top al celor mai stupide 13 lucruri pentru copii:

kickbee-totul-despre-mameKickbee – este o centură din bumbac pe care gravida ar trebui să o poarte în jurul burții  și care, printr-un dispozitiv captează senzorial mișcările bebelușului și trimite apoi, printr-o aplicație, un mesaj pe Twitter tatălui sau celorlalți membri ai familiei: ”Azi am lovit-o pe mami!” sau ”Azi m-am mișcat în burtica mamei!”. Este gândită pentru a încuraja legătura dintre părinți și a-i implica activ în această aventură a maternității și pe tații sau bunicii care se află la distanță, fie călătoresc. Bine, singura problemă este că nu e o comunicare adevărată cu bebelușul, ci doar între centură și cel care primește mesajul. Sper ca tații sau bunicii să nu se obișnuiască așa!

bathroombabyharness-totul-despre-mameThe Babykeeper – este un dispozitiv, atenție, pe care îl poți folosi să-ți atârni copilul de ușa unei toalete publice, atunci când ai nevoie să mergi la baie și nu știi ce să faci cu copilul.  Teoretic, copilul nu poate atinge nimic în jur și este ferit de virusuri și bacterii, însă, practic, din punctul meu de vedere, este un pic ciudat să-ți agăți bebelușul ca pe un pui de liliac care încă nu a învățat să stea cu capul în jos.

pantofi-cu-toc-totul-despre-mamePantofii cu toc pentru bebelușe. Cred că nu mai au nevoie de nici un comentariu. Nici măcar nu mi se pare amuzant, este de-a dreptul ridcol și de neconceput. Până învață să meargă, copii nu au nevoie nici măcar de pantofi, darămite de pantofi cu toc. Aceste fetițe vor avea destul timp la maturitate să se autotortureze cu tocurile. Nu e nevoie să se obișnuiască de pe acum cu ideea. În plus arată groaznic.

pantofi-cu-crampoane-totul-despre-mamePantofii cu crampoane pentru bebeluși. Sunt asemănători cu pantofii cu toc pentru fetițe. Este o găselniță de marketing gândită să facă o gaură în bugetul familie și atât.

cryinganalyzer-totul-despre-mameWhyCry este un dispozitiv menit să-ți arate de ce plânge bebelușul. Cei care l-au inventat au stabilit că plânsul bebelușului este provocat de cinci nevoi principale: foame, plictiseală, oboseală, durere sau disconfort și stres. Acest dispozitiv poate să-ți spună, în funcție de tonalitate și acustică, care este motivul pentru care plânge bebelușul. Ați avea încredere în el? Noi nu.

babetica-cu-cap-totul-despre-mameBavețica cu căciulă este o invenție pentru părinții ai căror copii mănâncă cu tot capul. Recunosc că de multe ori și copiii mei și-au pus mâncare și în cap, însă nu m-am gândit niciodată la această variantă. M-aș simți ca și cum l-aș îmbrăca în costum de astronaut la masă ca să nu se murdărească deloc. Cred că e mult mai important să-i lăsăm pe cei mici să se murdărească și să experimenteze orice căci doar așa ajung să-și potolească setea de cunoaștere.

mizer-de-cacao-totul-despre-mameMoo Mixer – varianta mai ușoară de a face lapte cu cacao. Pui ingredientele în această cană de mixer, apeși pe buton și gata micul dejun. Asta ca să nu te mai stresezi că a rămas pe fundul cănii cacao nedizolvată. E de-a dreptul amuzant de inutil.

ipotty-totul-despre-mameiPotty este invenția anului, după părerea mea. Însă invenția anului care ar trebui să ia premiul pentru cea mai proastă idee. Este o oliță cu iPad atașat. Copilul are acum ocazia de a învăța să folosească olița și tehnologia. Ca să nu se plictisească pe oliță, are varianta iPad la îndemână și, ca să nu-ți faci griji că scapă iPad-ul în oliță, cumpără-i iPotty. Of!

pipi-pe-drum-totul-despre-mameTravel Urinal – este un alt gadget inventat pentru momentele în care copilul trebuie să facă pipi și nu are unde. Scoți frumos din geantă acest pelican din plastic cu gâtul lung și gata, face pipi în el. Cu prima ocazie îl golești și îl speli. E amuzant și nu mai e nevoie să folosești o sticlă în situații de urgență, sau să-l pui să facă la gard sau la copac. Și totuși!

parfum-de-bebe-totul-despre-mameParfumurile pentru bebeluși. Sunt câteva case celebre precum  Dolce & Gabana sau Burberry care au scos linii de parfumuri pentru cei mai mici consumatori. Creatorii lor cred că și cei mici, la diferite ocazii trebuie să miroasă a parfum. E absolut hilar și de neconceput după părerea mea. Bebelușul are parfumul lui special, pe care nici o casă de parfumuri nu-l poate reproduce.

600_ss14_baby-bikiniBabi-kini este un costum de baie din două piese pentru bebelușe. Eu aș merge și mai departe și aș recomanda costumul de baie cu slip tanga și le-aș ruga pe mamele care folosesc așa ceva pentru fetițele lor să aibă grijă să dezlege șnururile sutienului pentru ca micuțele să nu se bronzeze cu dungi. Atenție, este vorba de costum de baie pentru bebelușe până într-un an.

600_ss15_baby-mopBaby Mop. Asta chiar că poate fi folositor în orice casă. Este un costum întreg pentru bebelușii care merg de-a bușilea, cu aplicații de material de mop în genunchi și pe coate. Cu toții trebuie să contribuim la curățenia casei, așa că… la treabă, bebelușilor. Glumim, bineînțeles! (Deși…)

rsz_kneepadsPernițe suport pentru genunchii care merg de-a bușilea. Sunt de fapt apărătoare pentru genunchii bebelușilor pe care părinții le cumpără de teamă că aceștia s-ar putea răni în timp ce merg de-a bușilea prin casă. Ce-i drept, dacă noi adulții încercăm, ne dor toate articulațiile, însă, cei mici sunt mult mai pregătiți pentru acest sport decât noi și nu au nevoie de pernuțe speciale.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa