Când viitorul tată face cumpărături

Ruxandra Rusan
Cand tatal face cumparaturi / Totul despre mame

…sau ce să nu faci când urmează să naști!

Știți superstiția cu „nu cumperi nimic pentru bebe până nu se naște”? Și știți că noi suntem femei deștepte, cu capul umeri, în general.

Dar nu și atunci când hormonii sarcinii ne transformă de nu ne recunoaștem nici în oglindă. Așa am decis eu să mă supun dictonului și așa am scos bebelușul din maternitate în raiați.

Viitorul tătic sună bine!

Mai ales dacă îl însărcinezi ca, împreună cu singura ta colegă care e deja mămică, să cumpere în două zile trusoul bebelușului. N-am luat nimic înainte. NIMIC.

Aveam o cameră goală, curată, zugravită, cu o canapea nouă, perdele călcate și covoraș. Atât. Mi-a dat prin cap că asta ar putea ridica probleme după ce vom fi revenit de la maternitate, dar am strâns din dinți și mi-am zis din nou: „nu se cumpără nimic copilului înainte să se nască!”

În schimb, am printat tone de liste de pe net (super bine făcute), le-am pus în brațele echipei alcătuite din viitorul tată și colega-mămică, alături de cardul burdușit cu bani și le-am dat mână liberă să după la bun sfârșit sarcina lor. De a mea, urma să mă ocup personal.

Cu ce m-am ales în urma cumpărăturilor

Un pătuț și o masă de schimbat scutece din lemn masiv, un (1) body cu mânecă lungă, un (1) body cu mânecă scurtă, un pullover verde tricotat, cu decolteu in V, o pereche de raiați, un costumaș de marinar, niște șosete (care i-au fost perfecte când a început să umble) și un fel de vestuță navy la care, har Domnului, n-au găsit cămașă. Am aflat ulterior că prietena mea nu crezuse că eu chiar n-am luat nimic, așa că s-a axat pe accesorii. Cât despre viitorul tătic, mă îndoiesc că mai știa cum îl cheamă în acele zile. A aflat, brutal, din gura asistentei care i-a spus pe nume și i-a turuit sec de ce e nevoie ca să scoatem copilul din maternitate (era octombrie): body scurt, body lung, costum întreg, căciulă legată sub bărbie, coș, păturică.

Și am ajuns acasă

Casa era plină cu flori. La care eu fac alergie. Mobila nouă (adică cele două piese) costase cât tot restul de mobilă din casă. Luaseră și niște așternuturi. Am scos odorul, îmbrăcat în singurul lui body lung și-n raiați. A fost cel mai chic bebeluș care a ieșit pe poarta de la Panait Sârbu, sunt sigură. Cumva, asistentele îl vârâseră, bodogănind, și în bluza lui tricotată cu decolteu în V. Am realizat dimensiunea dezastrului și mi-am amintit că un cuplu de prieteni foarte dragi nouă ne spusese, în treacăt, că au saci întregi de haine de la fetița lor pe care s-au oferit să ni le paseze. Cumva, bănuiam și speram totdată că sacii nu erau burdușiți cu fuste tutu, blugi sau alte aberații. Din astea, se vede, deja aveam destule. I-am sunat. Dă-i cu felicitările, dă-i cu urările, mulțumim, dar mai știți voi de hainele alea? Da, când venim să vedem copilul vi le aducem. Și când ați putea veni? Păi să vă mai linștiți și voi, nu? Nu, suntem liniștiți la maxim, haideți ACUUUM!

Second-hand fashion

Știți cum e-n modă: combini un articol trăsnet, scump, outstanding cu alte articole ieftine, neutre, poate chiar second-hand și obții o ținută relaxată, dar plină de stil. Cam așa a fost Tudor în primele lui două luni de viață. Sacii ăia ne-au salvat! Aveau de toate: body-uri, costumașe din bumbac, mai subțiri și mai groase, bluze, pantalonași, tot ce poate visa un nou-născut să poarte! Și raiații au avut efectul lor, în cele două ocazii în care i-a purta: la ieșirea din maternitate și la controlul la doctorița de familie. Pe urmă i-au rămas mici. A, apropos, costaseră cam cât ar fi costat o pereche de raiați pentru mine! Încet, încet, am pus la cale și la punct întreaga garderobă și am cumpărat și toate acele multe obiecte de care ai nevoie pentru un bebeluș. Inclusiv un set de căciulițe care se leagă sub bărbie și care nu prea merg în combinații fashion. Eu, cel puțin, n-am găsit nici una: Tudor arăta ca un pilot din perioada interbelică. Dar m-am ținut tare: am refuzat orice tentativă a soțului și a colegei de a-i achiziționa o pereche de ochelari de soare aviator!

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa