7 ponturi pentru cumpărături eficiente înainte de şcoală

Raluca Dumitrică
cumparaturi-eficiente-scoala-totul-despre-mame

  7 ponturi pentru cumpărături eficiente înainte de școală (astfel încât să nu îți golești în mod tragic cardul și buzunarele)

  Nici nu vreau să mă gândesc la ce nebunie va fi peste foarte puţin timp în magazine, înainte de începerea unui nou an şcolar. Părinţii vor alerga printre rafturi, în căutarea produselor dorite pentru învăţăcei, copiii îi vor urma şi îşi vor dori aproape întreg raftul cu rechizite frumos colorate şi aranjate, iar stresul tuturor va fi pe măsură.

  Pentru că mă încearcă şi pe mine tot felul de sentimente cu privire la aceste cumpărături pentru noul an şcolar, împărtăşesc cu voi lista mea utilă de 7 ponturi pentru cumpărături eficiente înainte de şcoală.

  1. Stabileşte necesarul

  O listă detaliată pe care să se regăsească tot ceea ce trebuie cumpărat pentru începerea noului an şcolar este cel mai bun început. Procedând astfel, nu rişti ca în momentul în care te afli în faţa rafturilor magazinelor să arunci în coş tot ce ţi se pare că ar fi util la orele copilului. De asemenea, necesarul diferă şi în funcţie de programul celui mic. Un copil care merge la after school are nevoie de lucruri suplimentare faţă de unul care pleacă acasă după terminarea orelor, de aceea gândeşte-te bine şi la acest lucru înainte de stabilirea listei. Nu strică să-l implici şi pe cel mic în conceperea acesteia, mai ales dacă are deja experienţa unui an sau doi de şcoală şi poate veni cu informaţii vitale din interior.

  2. Fă-ţi un buget

  Bugetul alocat cumpărăturilor pentru şcoală este la fel de important ca necesarul de mai sus. Stabilind clar nişte limite financiare pentru sesiunea de cumpărături şcolare nu vei risca să te trezeşti pe la mijlocul shopping-ului cu resursele deja terminate şi cu dileme pecuniare ce nu par a-şi găsi o rezolvare prea curând.

  3. Alege să faci shopping online

  În cazul în care ai o perioadă aglomerată la serviciu şi mersul la cumpărături ţi-ar îngreuna şi mai mult programul zilnic, optează pentru cumpărăturile online. Aceasta este o metodă facilă şi rapidă de a face shopping, care te scuteşte de o mulţime de nervi şi care îţi oferă şi posibilitatea de a compara instant produse şi preţuri, ba chiar şi şansa de a găsi articole exclusive, ce nu se găsesc în magazinele reale şi care îi vor face pe cei mici foarte bucuroşi atunci când intră în posesia lor.

  4. Cumpără singură, dar şi însoţită

  Dacă e vorba de alegerea unui articol foarte, dar foarte important pentru copil, aşa cum e ghiozdanul, atunci du-te cu el la cumpărături, ca să îşi poată alege modelul preferat şi tu să-l poţi sfătui corespunzător în acest sens. Dar dacă pe lista voastră de shoppping se numără şi alte lucruri ce pot fi cumpărate fără cel mic lângă, atunci alege şi această variantă. Avantajul ei major este că vei economisi timp şi vei putea pune în coş efectiv lucrurile trebuincioase la şcoală, fără alte tentaţii în plus.

  5. Evită orele de vârf din magazine

  Deşi poate părea imposibil pentru cei mai mulţi părinţi, care merg la cumpărături fie seara, după ce termină serviciul, fie în weekend, să faci cumpărături în afara orelor de vârf te scuteşte de mulţi nervi şi stres. Buluceala ce se va crea în preajma începerii şcolii riscă nu numai să te irite la maxim, dar şi să te pună în faţa unor stocuri epuizate, astfel încât te cam duci degeaba la magazinul preferat şi trebuie să mai faci un drum sau mai multe şi pe la alte magazine, ca să cumperi ce trebuie.

  6. Lasă pe mai târziu ce nu-ţi trebuie imediat

  Se întâmplă ca după ce trece data de 15 septembrie şi chiar prima sau a doua săptămână de după ea produsele destinate orelor de curs şi altor activităţi şcolare să se ieftinească subit, motiv de bucurie pentru portofelul multor părinţi. Totodată, se întâmplă ca în multe şcoli învăţătorii şi profesorii să aibă anumite cerinţe clare şi chiar să le înmâneze părinţilor o listă cu rechizitele ce trebuie cumpărate, aşa că aşteptarea bifează două lucruri: cumperi doar ce e realmente util şi faci şi o economie serioasă.

  7. Reciclează

  Copilul tău nu e boboc şi euforia debutului pe băncile lustruite ale şcolii nu mai e atât de mare ca anul trecut? Atunci poţi profita de acest amănunt şi recicla produsele din urmă cu un an. Dacă acestea sunt în stare bună şi prezintă urme mici de uzură, de ce să nu fie puse în circulaţie şi în acest an? Poţi chiar să-i spui celui mic că economiile astfel făcute pot fi redirecţionate către alte lucruri de care are nevoie, mult aşteptate.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa