Zeamă de lămâie pentru păr

Iulia Mirică
zeama-de-lamaie-par-totul-despre-mame

Cum puteți folosi zeama de lămâie pentru păr?

Lămâia este, indiscutabil, unul dintre cele mai „utile” fructe din familia citricelor. Acest fruct remarcabil are un conținut ridicat de vitamina C și conține, de asemenea, acid folic, vitamina B și minerale, cum ar fi fosfor, magneziu și calciu. Zeama de lămâie oferă numeroase beneficii medicale și de înfrumusețare, pe lângă cele clasice din bucătărie.

Iată care sunt modalitățile de a utiliza zeamă de lămâie pentru păr! Atenție, zeama de lămâie este posibil să decoloreze un pic părul.

Zeamă de lămâie pentru exfolierea scalpului

Sucul de lămâie are proprietăți exfoliante naturale. Dacă dorești să exfoliezi pielea și să scapi de orice celule moarte sau chiar acumulările de produse pe păr, poți folosi fără frică acest cadou incredibil al naturii și anume zeama de lămâie. Pentru acest exfoliant natural pentru scalp, va trebui să faci un amestec uniform de cantități egale de suc de lămâie și oțet alb. Se masează scalpul pentru aproximativ 10 minute pentru a curăța orice reziduuri.

Zeamă de lămâie pentru îndreptarea părului

Sucul de lămâie aplicat pe păr este cea mai bună alternativă pentru a obține un păr drept și mătăsos. Ai nevoie doar de o cană cu zeamă de lămâie, fără semințe și pulpă, și o ceașcă de ulei de cocos pentru a face amestecul. Se combină ingredientele, se lasă la frigider pentru o oră pentru a obține o pastă groasă. Se aplică pasta pe păr și se lasă pentru 15 minute. Se spală părul cu apă rece și se îndreaptă cu ajutorul unui pieptene. Se repetă procesul o dată pe săptămână.

Zeamă de lămâie pentru scalp uleios

Persoanele cu scalpul uleios au glandele sebacee foarte active, iar acestea secretă un lichid uleios denumit sebum. Una dintre cele mai bune soluții pentru a combate un scalp uleios este aplicarea sucului de lămâie pe păr, care va absorbi excesul de ulei și, în același timp, nu va afecta negativ glandele sebacee, spre deosebire de remediile chimice. Se înmoaie părul în zeamă de lămâie sau se aplică pe păr, orice metodă care este mai confortabilă. Acest procedeu va ajuta, de asemenea, și la curățarea părului de produsele depozitate și praf.

Zeamă de lămâie pentru un păr mai lung

Multe dintre noi își doresc un păr lung și sănătos. Vestea bună este că există un truc care ajută la creșterea rapidă a părului: sucul de lămâie. Da, vitamina C prezentă în compoziția sucului de lămâie face toată magia! Se combină suc de lămâie cu cantități egale de ulei de măsline sau ulei de cocos pentru a obțien o mască excelentă, care se aplică pe păr în mod constant, pentru a fi eficientă.

Citește și:

Cum descurci părul încurcat?
Măşti naturale pentru întărirea firului de păr
Tratament natural pentru păr subţire
Leacuri băbeşti pentru un păr frumos

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa