Vrei să ai sprâncene frumoase?

TOTUL DESPRE MAME

De sprâncene depinde foarte mult expresia feţei tale şi este esenţial să le îngrijeşti constant pentru a fi în armonie cu restul trăsăturilor tale. Un prim pas în îngrijirea sprâncenelor îl constituie definirea lor corectă.

 

Cum găsim forma perfectă a sprâncenelor? 

În mod ideal ar trebui să apelezi la un specialist care să se ocupe de designul sprâncenelor tale, deoarece este un procedeu destul de complicat, care necesită experienţă şi îndemânare. Dacă te pensenzi singură rişti să schimbi proporţiile corecte între sprâncene şi trăsăturile feţei tale şi să obţii un rezultat de care să nu fii mulţumită: o faţă prea mirată, prea tristă ori prea veselă. Aşa că apelează la o cosmeticiană de încredere şi nu vei regreta rezultatul. Un simplu pensat – cu condiţia să fie reuşit – este de ajuns pentru ca sprâncenele tale să aibă forma perfectă.

După pensat, îţi poţi îngriji corespunzător sprâncenele şi le poţi înfrumuseţa cu ajutorul unui creion special şi a unei pudre. Multe femei se plâng că au sprâncene rare, cu goluri în interiorul lor, dar aceste mici probleme pot fi uşor reparate acasă, în faţa oglinzii. Nu uita că definirea sprâncenelor este esenţială în orice tip de machiaj.

 

7 paşi esențiali pentru îngrijirea sprâncenelor

1. Alege un creion de sprâncene cu o nuanţă mai deschisă decât culoarea sprâncenelor tale şi o pudră închisă la culoare. Aceste produse cosmetice se lipesc de piele şi nu de firul de păr, reuşind să acopere zonele cu probleme.

2. Cu ajutorul unei periuţe speciale sau a unei periuţe curate de mascara, piaptănă-ţi sprâncenele. Examinează-le cu atenţie şi identifică eventualele goluri care trebuie corectate.

3. Umple golurile cu ajutorul creionului. Cel mai bine ar fi să aplici creionul în direcţia creşterii firului de păr, ţinând cont de faptul că nu trebuie să creezi o linie bine definită, ci iluzia unor fire de păr. Atenţie, nu sublinia întreaga sprânceană pentru că rişti să obţii un look nenatural.

4. Foloseşte un creion moale, care să „alunece” şi să mascheze zonele cu probleme. În cazul în care vârful creionului este dur, încearcă să-l încălzeşti înainte în palme.

5. După ce ai creionat sprâncenele, aplică cu ajutorul unei pensule pudra de-a lungul sprâncenelor. Pudra ar trebui să se aşeze pe creion astfel încât să creeze un aspect cât mai natural. Înainte de a aplica pudra, umezeşte puţin pensula pentru ca fardul să se fixeze cât mai bine.

6. Poţi testa două culori pentru conturarea sprâncenelor: o pudră mai deschisă în zonele unde sprâncenele sunt mai subţiri şi o pudră mai închisă pentru a accentua linia sprâncenelor.

7. Aplică puţin fixativ şi apoi piaptănă uşor fiecare sprânceană. Misiune îndeplinită!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa