Vopsirea cu henna: avantaje şi dezavantaje

Iulia Mirică
vopsirea-cu-henna-totul-despre-mame

  De ce să alegem vopsirea cu henna?

  Henna este folosită de sute de ani pentru vopsirea părului, pielii și fibrelor naturale. Ceea ce mulți dintre cei care o folosesc nu știu este că este benefică pentru păr și sănătatea pielii.

  Un alt lucru pe care îl face, în afară de a acoperi firele albe de păr, este să îmbunătățească textura, creșterea și starea părului.

  Am făcut o listă cu avantajele și dezavantajele pe care le are vopsirea cu henna pentru cei care doresc să aleagă această variantă și nu sunt convinși încă.

  Ce avantaje are vopsirea cu henna?

  Întărirea firului de păr – henna îmbracă firul de păr, îmbinându-se cu firul de păr și completând imperfecțiunile, daunele și vârfurile despicate. Henna se combină împreună cu keratina pentru a face fiecare fir de păr mai puternic și mai rezistent la coafat.

  Cost redus – henna este mult mai puțin costisitoare chiar și decât cei mai ieftini coloranți chimici prezenți pe piață. O cutie de henna ajunge de la 2 la 10 tratamente pentru păr, depinzând de lungimea părului.

  Nu conține substanțe chimice – henna are un beneficiu uimitor, care depăsește orice dezavantaj: spre diferență de vopseaua de păr obișnuită, ea stimulează creșterea părului și sănătatea scalpului, reducând sau eliminând afecțiuni ale pielii precum acnee, eczeme, psoriazis și mătreață.

  Culoare frumoasă – henna este uimitoare atunci când vine vorba de intensitatea și acoperirea firului de păr. Având în vedere că pătrunde în firele de păr la nivel molecular și se combină cu rășini vegetale, acoperă mai intens firele albe de păr, iar culoarea va rezista mai mult decât vopseaua de păr obișnuită. Culoarea și bogăția culorii obținute după vopsire se îmbunătățesc în timp, iar fiecare aplicație cu henna poate îmbunătăți culoarea inițială.

  Ce dezavantaje are vopsirea cu henna?

  Uscarea părului – în cazul în care nu sunt adăugate uleiuri în compoziția vopselei, acesta va fi uscat și imposibil de aranjat. Datorită faptului că henna poate permite umidității să se păstreze, un tratament cu balsam după vopsirea cu henna va menține firele de păr hidratate.

  Textura părului – unele aspecte care nu sunt dorite includ și faptul că henna poate relaxa buclele, în special părul permanent, deoarece deschide cuticulele și le netezește ulterior. Cei cu părul ușor ondulat vor observa cel mai bine acest lucru, în timp ce persoanele cu părul foarte creț vor avea doar bucle mai bine definite.

  Procesul anevoios de aplicare – primele dăți când aplicați henna pe firele de păr, poate fi destul de complicat. În timp ce mirosul este considerat plăcut de unele persoane, altele nu îl suportă deloc. Puteți adăuga puțină scorțișoară, cafea sau ghimbir în compoziție pentru a masca acest miros. De asemenea, veți avea ceva mai multe prosoape și fețe de pernă de spălat, durând cam o săptămână până când nu mai iese culoarea.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa