Vitamina A pentru ten

Iulia Mirică
vitamina-a-pentru-ten-totul-despre-mame

De ce este benefică vitamina A pentru ten?

Fiind ingredientul principal din retinol, vitamina A are un rol esențial pentru sănătatea pielii prin curățarea porilor înfundați, netezirea tonului pielii și stimularea producției de colagen, pentru a reduce aspectul liniilor fine.

În timp ce cremele pe bază de vitamina A (retinoizi) sunt disponibile pe bază de prescripție de la dermatolog, cremele cu retinol sunt, de asemenea, o opțiune, însă ar trebui să așteptați o perioadă de 12 săptămâni înainte de a vedea rezultatele.

Citește și: Cremă antirid bio făcut în casă

Cum acționează vitamina A pentru ten?

Vitamina A acționează prin normalizarea funcțiilor pielii, corectând toate problemele pielii. Există diferite forme și este posibil să fi auzit de Renova, Retin A sau Tretinoin. Inițial, aceste produse și alte tipuri de vitamina A au fost utilizate pentru acnee și ca agenți anti-îmbătrânire. Cu toate acestea, au existat unele efecte secundare, inclusiv sensibilitate la soare, iritație, roșeață și uscarea pielii, așa că oamenii au încetat să le mai folosească. Vitamina A îngroașă și stimulează derma, pentru a reduce ridurile și stimula fluxul de sânge la suprafața pielii. Vitamina A crește, de fapt, depozitele de colagen. Prin urmare, aceasta încetinește descompunerea normală de colagen și elastină, care duce la îmbătrânire.

Cum să folosiți vitamina A pentru ten?

Folosiți vitamina A cel puțin de două ori pe săptămână și veți observa beneficiile. Cu toate acestea, pentru un efect maxim, utilizați în fiecare noapte, iar dacă tolerați bine, produsele cu vitamina A pot fi folosite dimineața și noaptea. Ar trebui, totuși, să construiți treptat rezistența pielii. Acest proces ar putea dura și luni de zile. În cazul în care pielea devine roșie, iritată, reduceți folosirea produselor cu vitamina A, creșteți folosirea produselor cu antioxidanți și măriți folosirea încet, după 2-3 săptămâni.

De asemenea, rețineți că o zi petrecută la soare sau în vânt va crește activitatea celulară. Dacă folosiți și produse cu vitamina A și cu UV, ar trebui să știți că vă veți irita și înroși. În aceste zile specifice nu trebuie să folosiți vitamina A, ci antioxidanți nutritivi, care sunt perfecți pentru expunerea la soare.

Avertisment:

În cazul în care sunteți gravide sau în perioada de alăptare, va trebui să discutați folosirea oricărui ser cu vitamina A cu doctorul. Este recomandat să opriți utilizarea aceasta pe perioada sarcinii și alăptării, deoarece nu sunt concludente cercetările care vor să vadă dacă este afectată dezvoltarea normală a fătului.

Citește și:
Ulei de ricin pentru creşterea părului
Pensule profesionale obligatorii în trusa de farduri
Tratamente naturale pentru cearcăne şi pungi

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa