Untul de migdale are efecte minune pentru piele și păr

TOTUL DESPRE MAME

Untul de migdale este delicios pe o felie de pâine prăjită, la micul dejun, dar poate fi folosit și în cosmetică, deoarece are efecte spectaculoase asupra părului și a pielii tale. Iată cum poți prepara untul de migdale chiar la tine acasă și cum îl poți folosi atunci când ai părul sau pielea uscate, terne sau devitalizate.

 

Untul de migdale este un ingredient de bază în cosmetice

Untul de migdale este un ingredient clasic pentru produsele cosmetice, de la șampoane pentru revitalizarea părului până la produse anti-aging, creme și loțiuni de corp sau produse pentru masaj.

Untul de migdale este bogat în vitamine esențiale pentru frumusețe: vitamina E, vitamina A și vitamina B. Vitamina E luptă împotriva stresului oxidativ care distruge celulele de elastină și colagen. De asemenea, untul de migdale este bogat în grăsimi bune (acizi grași omega 3) care contribuie din plin la îmbunătățirea condiției pielii.

 

Cum se folosește untul de migdale

La untul de migdale poți  adăuga apă de trandafiri sau miere și îl poți folosi ca mască de piele sau de păr. Untul de migdale este un bun exfoliant, așa că poți să-l aplici pe față direct și te poți masa cu mișcări ușoare.

Dacă nu îți prepari untul de migdale tu singură, alege un unt de migdale organic, cât mai puțin procesat, făcut din migdale crude.

Cum se prepară și cum se folosește untul de migdale pentru piele și păr 

1. Ai nevoie de două-trei cești de migdale crude. Lasă-le la înmuiat peste noapte ca să devină ușor de măcinat.

2. Pune migdalele crude la blender ca să obții o pastă fină. Atenție, pentru a scoate toate uleiurile din migdale și a obține un unt cu consistență cremoasă, măcinarea trebuie să dureze între 10-15 minute.

3. Păstrează untul de migdale într-un borcan cu capac, la rece.

4. De fiecare dată când îți simți pielea uscată, aplică unt de migdale pe față și masează cu mișcări circulare. Atenție, trebuie să eviți zona din jurul gurii și a ochilor. După 10-15 minute, clătește-te cu apă călduță. În cazul părului, lasă masca de unt de migdale să acționeze 15-20 de minute și șamponează-te ca de obicei. Vei vedea că părul tău va deveni cu timpul mai fin și mai strălucitor.

 

Dacă vrei să ai o piele luminoasă, citește cum se face și la ce folosește tratamentul cu lapte.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa