Un ritual corect pentru spălarea corectă a feţei

TOTUL DESPRE MAME

Haideţi să recunoaştem: de cele mai multe ori, spălatul pe faţă este o operaţiune mecanică. Ne spălăm pe faţă în timp ce ne gândim la ziua care urmează să înceapă sau la serialul pe care îl vom vedea înainte de culcare. Nu dăm prea mare importanţă acestui gest. Atenţie, însă: specialiştii în beauty ne avertizează că spălarea corectă a feţei ar trebui să fie luată foarte în serios dacă ne dorim un ten sănătos şi luminos.

Masaj şi gel de curăţare

Fie că este dimineaţă, fie că este seară, trebuie să îi acorzi tenului tău între cinci şi zece minute şi să te speli pe faţă cu grijă. Cel mai eficient mod de a te spăla pe faţă include şi un masaj rapid. În acest fel stimulezi sistemul limfatic şi circulaţia sângelui la nivelul feţei.

Pentru o bună curăţare a tenului, este esenţial să aplici un gel de curăţare ales în funcţie de tipul tău de ten astfel încât să nu te confrunţi cu înroşirea şi uscarea pielii sau chiar cu apariţia coşurilor şi a punctelor negre. De cel mult două ori pe săptămână apelează la exfoliere, deoarece este o metodă excelentă de a îndepărta celulele moarte.

5 paşi pentru spălarea corectă a feţei

1. Înainte de a începe să te speli pe faţă, spală-ţi mâinile. Pentru a nu transfera pe faţă bacterii este esenţial să ai mâinile curate, mai ales dacă ai unghiile lungi.

2. Udă-ţi faţa cu apă călduţă. Apa călduţă îţi va deschide toţi porii. Evită apa fierbinte deoarece aceasta îţi usucă tenul şi poate avea un efect negativ asupra vaselor capilare.

3. Foloseşte o cantitate mică de gel de curăţare. Pune gelul în palme, adaugă puţină apă şi aplică-l pe faţă de-abia după ce a făcut spumă. Masează faţa uşor, cu mişcări circulare, începând cu fruntea şi apoi coboară către nas, obraji, bărbie şi gât. Nu uita de zona de la baza părului.

4. Îndepărtează gelul de curăţare cu apă călduţă. Asigură-te că ai îndepărtat toată spuma înainte de a-ţi usca pielea. Gelul de faţă rămas neclătit poate cauza iritarea feţei şi apariţia coşurilor.

5. Clăteşte-ţi faţa de două-trei ori cu apă rece pentru a a-ţi închide porii. Acum usuc-o cu un prosop curat. Nu freca prosopul de ten, ci tamponează uşor fruntea, obrajii, bărbia. Este momentul să aplici şi o cremă hidratantă.

Te-ar mai putea interesa