Uleiuri pentru vergeturi. Cele mai bune soluții naturale

Raluca Dumitrică
uleiuri pentru vergeturi sticlă
Te confrunți și tu cu delicata problemă a vergeturilor? Află care sunt acele uleiuri pentru vergeturi care îți vor face pielea frumoasă!

Uleiuri pentru vergeturi. Soluții naturale care previn apariția vergeturilor

Foarte multe femei se confruntă cu o problemă estetică destul de delicată: vergeturile. Acestea pot apărea la orice femeie începând cu adolescenţa, ajung să fie întâlnite extrem de des şi la un număr ridicat de gravide, vergeturile fiind una dintre neplăcerile din timpul celor nouă luni de sarcină. Deşi vergeturile nu sunt apanajul femeilor însărcinate, ele apar mai mult în această perioadă a sarcinii din pricina întinderii pielii şi a revenirii ei la formele iniţiale într-un timp relativ scurt. Astfel, supusă la o modificare atât de rapidă, pielea suferă şi lasă în urmă semnele acestei suferinţe, respectiv vergeturile. Există însă o soluție: uleiuri pentru vergeturi.

Ce sunt vergeturile?

Vergeturile sunt nişte leziuni ale pielii asemănătoare unor cicatrici liniare, cu lungimi diferite. Ţesuturile subcutanate se rup din pricină că întâmpină o creştere ultrarapidă, ducând la vergeturi, a căror apariţie îşi face simţită prezenţa în mod special la gravide, persoane care trec constant prin oscilaţii de greutate, dar şi la adolescenţii care cresc foarte mult într-o perioadă scurtă de timp.

Există vergeturi de câţiva milimetri, de cele mai multe ori foarte greu sesizabile, dar şi vergeturi de câţiva centimetri lungime, mult mai vizibile. Iniţial, vergeturile sunt mici dâre de culoare roz, dar ulterior se accentuează, căpătând nuanţe roşii-vineţii, ca la final să devină albe. Nu este deloc neobişnuit ca apariţia lor să fie însoţită de mâncărime, iar acesta este de multe ori şi semnul care ne arată că pe piele a apărut o vergetură. Vergeturile afectează cel mai mult zona burţii, cea care îşi măreşte mult volumul în sarcină, şi se arată fără milă şi pe coapse, şolduri şi fund. Vergeturi pot apărea şi pe sâni şi partea interioară a braţelor, dar şi în spatele genunchiului.

Cele mai bune uleiuri pentru vergeturi

Deşi unul dintre primele sfaturi pe care îl dau medicii cu privire la prevenirea vergeturilor este ca, prin băutul zilnic al unei cantităţi suficiente de apă, organismul să fie în permanentă hidratat, iar pielea să-şi păstreze elasticitatea optimă, acest lucru nu este suficient. Uleiurile naturale anti-vergeturi pot contribui foarte mult în lupta cu apariţia vergeturilor, pentru că au rol de reparare a ţesuturilor pielii, conţin antioxidanţi, sporesc fermitatea pielii şi stimulează producţia de colagen. În acest sens, de mare ajutor sunt uleiul de migdale, uleiul de măsline şi uleiul de argan. Alte uleiuri recomandate de specialişti sunt uleiul de seminţe de grapefruit, uleiul de gălbenele, uleiul de ficat de peşte, uleiul de macadamia, uleiul de jojoba şi uleiul de levănţică.

Aceste uleiuri pentru vergeturi se aplică pe pielea curată după care se masează prin mişcări circulare până ce se absorb complet în piele.

Benefice în prevenirea vergeturilor sunt şi untul de cacao, untul de cocos sau untul de shea, care se aplică pe piele după ce se ţin puţin în palme pentru a se lichefia şi pentru a fi mai uşor de întins.

Trebuie reţinut că aceste uleiuri pentru vergeturi sunt cel mai eficiente în prevenirea vergeturilor când se aplică constant, iar în tratarea vergeturilor atunci când aceste leziuni sunt în faza incipientă, respectiv atunci când au o culoare roz sau roşie.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa