Uleiuri calde pentru cuticule

Iulia Mirică

De ce să folosiți uleiuri calde ca tratament pentru cuticule?

Un tratament bazat pe uleiuri calde răsfață mâinile și oferă o hidratare de neînlocuit pentru unghiile și cuticulele noastre. Aceasta abordare este cea mai potrivită pentru unghiile uscate, cuticulele deteriorate și unghiile care se rup repede.

Tratarea cu uleiuri calde are un preț ridicat la salon, așa că ar trebui să știți că nu trebuie neapărat să faceți o vizită la salon pentru a vă bucura de beneficiile acestui tratament, ci că îl puteți practica acasă.

Cum să folosiți uleiuri calde ca tratament?

Dacă doriți să vă faceți manichiura, toate procesele de curățare și tăiere a unghiilor rămân aceleași. Dar punctul în care vă introduceați mâinile în apă cu săpun poate fi înlocuit cu uleiuri calde, care pătrund cu ușurință în piele. Unele dintre uleiurile folosite pentru acest proces sunt uleiul de vitamina E, uleiul de măsline, uleiul de floarea soarelui, uleiul de ricin amestecat cu un ulei de densitate mai mică, ulei de migdale etc. Tot ce trebuie să faceți este să țineți uleiul timp de 30 de secunde în cuptorul cu microunde. Uleiul nu trebuie să fie prea cald. De asemenea, puteți rupe o capsulă de vitamina E, pentru a beneficia de proprietățile acestei vitamine.

Se introduc apoi degetele în uleiul cald până când acesta se răcește. Puteți și repeta acest proces, după ce reîncălziți uleiul, pentru 20 de secunde. Nu repetați de mai multe ori, deoarece există posibilitatea să vă ardeți. Apoi, de scot mâinile din ulei și se masează ușor, insistând pe cuticule.

Care este cel mai bun moment pentru tratamentul cu uleiuri calde pentru cuticule?

Puteți, de asemenea, să împingeți cuticulele după aplicarea uleiurilor calde și să îndepărtați pielea moartă. Dacă doriți, puteți continua cu aplicarea ojei, după ce reușiți să vă curățați bine uleiul de pe unghii, însă vă sugerăm să lăsați puțin unghiile să se bucure de această hidratare. De asemenea, este recomandat să aplicați uleiuri calde înainte de culcare, astfel încât să nu întrerupeți procesul. Veți reuși să rezolvați fragilitatea și exfolierea unghiilor dacă efectuați procesul în mod regulat. Nu trebuie neapărat să vă faceți și manichiura de fiecare dată. De cele mai multe ori puteți să vă spălați mâinile, să le introduceți în uleiul cald, să faceți un masaj, să îndepărtați excesul de ulei cu ajutorul unui prosop de hârtie și să vă culcați.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa