Ulei de ricin pentru creşterea părului

Iulia Mirică
ulei-de-ricin-pentru-par-totul-despre-mame

  Măști cu ulei de ricin pentru creșterea părului

  Există multe formule naturale pentru păstrarea părului sănătos, strălucitor și puternic. Printre acestea, se numără și folosirea uleiului de ricin, ricinul fiind o plantă tropicală oleaginoasă, originară din India şi Africa, dar care este cultivată în prezent și la noi în ţară în scop ornamental, industrial şi medicinal.

  Puteți folosi uleiul de ricin simplu sau în combinație cu alte ingrediente, pentru a face un tratament special pentru păr și scalp.

  Este recomandat să alegeți varianta uleiului de ricin nerafinat, în defavoarea uleiului rafinat, deoarece conține mai multe substanțe nutritive și au mai multe proprietăți de vindecare.

  Citește și:  Căderea părului: cauze, prevenire şi tratament

  Mască cu ulei de ricin și miere

  Într-un bol mic, se adaugă o lingură de miere, două linguri de ulei de ricin și un ou. Se amestecă toate ingredientele bine, pentru a forma o pastă omogenă, după care se aplică această mască pe păr. Se lasă să acționeze pentru aproximativ o oră, după care se spală părul cu șampon, se aplică balsamul ca de obicei, pentru a adăuga moliciune și strălucire părului uscat și lipsit de strălucire.

  Mască cu ulei de ricin încălzit

  Puteți utiliza uleiul de ricin pentru tratamente cu ulei fierbinte și pentru a masa scalpul, cu scopul de a stimula creșterea părului și păstrarea acestuia moale și ușor de gestionat. Se încălzește uleiul de ricin. Se plasează un recipient de ulei de ricin într-un pahar cu apă caldă. Se pune uleiul încălzit pe păr și pe scalp și se lasă să acționeze pentru 20-30 de minute, înainte de a spăla cu șampon. Pentru tratamentul mătreții sau eczemelor, utilizați un pieptene și pieptănați ușor părul de pe scalp, până când pătrunde uleiul. Acest truc vă va ajuta să scăpați de mătreață și să oferiți hidratare în plus scalpului uscat. Dacă aveți părul fin sau fragil, este o idee bună să amestecați uleiul de ricin cu un ulei mai ușor, pentru a spăla podoaba capilară mai ușor apoi.

  Mască cu ulei de ricin și alte uleiuri

  Se amestecă o cantitate egală de ulei de ricin, ulei de muștar și ulei de măsline într-o sticlă. Se agită bine aceste uleiuri și se aplică acest amestec pe păr și pe scalp. Se înfășoară capul și părul într-un prosop și se lasă să se stabilizeze amestecul de uleiuri pentru aproximativ 30 de minute. Se spală părul cu șampon și balsam, ca de obicei. Acest tratament este un tonic excelent pentru păr, care poate îmbunătăți starea părului și a scalpului.

  Mască cu ulei de ricin și glicerină

  După ce spălați părul cu șampon și balsam, îl clătiți bine și aplicați câteva picături de ulei de ricin pe păr, după care treceți mâinile prin păr, cu puțină glicerină aplicată. Se lasă să acționeze pentru câteva minute, după care se clătește cu apă caldă. Veți avea un păr moale și strălucitor.

  Citește și:
  Hidratarea părului uscat cu tratamente naturiste
  Vopsirea cu henna: avantaje şi dezavantaje
  Zeamă de lămâie pentru păr

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa