Machiajul care îţi împrospătează chipul. 5 trucuri ingenioase

Raluca Dumitrică
machiajul femeie oglindă
Cu ajutorul unor mici trucuri, machiajul poate să îți confere un chip tânăr și fresh! Ştiai că rujurile în culori calde te fac să arăţi mai tânără?
machiajul femeie oglindă
Cu ajutorul unor mici trucuri, machiajul poate să îți confere un chip tânăr și fresh! Ştiai că rujurile în culori calde te fac să arăţi mai tânără?

Nu numai femeile care au trecut de o anumită vârstă pot beneficia de machiajul anti-aging, ci şi cele mai tinere, care au o piele uşor lăsată din cauza lipsei de odihnă sau care au riduri subțiri în zona ochilor după expunerea prelungită la soare. Folosește mici trucuri de machiaj antiaging pentru un chip tânăr și fresh!

Machiajul – Cele mai importante produse şi zonele care trebuie evidenţiate

Ne străduim să avem mereu grijă de tenul nostru, dar trecerea timpului este un mare obstacol în a ne păstra prospeţimea chipului. De aceea tenul se şi schimbă, pielea îşi pierde elasticitatea. Totodată, textura sa variază de la aspru la uscat sau chiar la încărcat, pentru cele cu tenul gras.

Trucuri pentru ca machiajul să diminueze neplăcerile pielii

Ridurile sunt una dintre cele mai mari neplăceri ale pielii. Încep prin a fi extrem de fine şi aproape insesizabile în zona ochilor, gurii şi pe frunte, dar, odată cu înaintarea în vârstă, se adâncesc şi devin tot mai vizibile. Schimbările încep să se observe după ce trecem de pragul lui „20”, iar pielea este într-un fel de proces de regresie. Dar nu doar timpul este împotriva noastră, ci şi stilul de viaţă pe care îl adoptăm. Dacă viaţa noastră este dezechilibrată, fără o dietă sănătoasă şi fără sport, cu atât schimbările negative de la nivelul tenului vor fi mai uşor de perceput.
Pentru a face faţă schimbărilor prin care trece pielea şi pentru a limita stresul pe care îl aduce înaintarea în vârstă, trebuie să fim extrem de atente cu rutina de îngrijire pe care o urmăm. Adoptând un ritual corect, conform problemelor pe care le avem, putem întârzia îmbătrânirea pielii. Totul este să ţinem cont de îngrijirea specifică tipului de piele şi de regulile prin care o menţinem tânără şi sănătoasă! Totodată, pe lângă îngrijirea propriu-zisă, mai putem apela şi la câteva trucuri de machiaj antiaging. Iată o lista utilă care te va scoate din impas în orice situaţie!

Machiajul anti-aging este la îndemâna oricui

1. Pune accent pe luminozitatea ochilor în machiajul pe care îl aplici

Cu ajutorul câtorva trucuri de machiaj poţi face ca ridurile fine din jurul ochilor să fie mai puţin notabile, ochii să fie mai mari şi privirea mai profundă. Cum poţi să faci asta? Aplicând un iluminator pe pleoapele superioare şi pe arcade, pentru a estopma aspectul pleoapelor lăsate şi pentru a ridica sprâncenele. Aplică un creion dermatograf pe pleoapa superioară, dar nu şi sub ochi, pentru că acesta poate accentua cearcănele. Foloseşte şi mascara: întoarce-ţi întâi genele şi apoi aplică două straturi.

2. Uită de lipsa de luminozitate a pielii

Când ţi se pare că pielea ta este cam ternă foloseşte un remediu urgent de genul fondului de ten cu particule care reflectă lumina. Acestea ascund imperfecţiunile şi fac pielea să strălucească şi să emane multă prospeţime. Dacă nu ai aşa ceva în trusa ta de machiaj, atunci foloseşte un iluminator. Foloseşte cu cap acest iluminator, care evidenţiază arcadele, puntea nasului, zona de deasupra sprâncenelor, osul pometului şi centrul pleoapelor superioare.

Machiajul anti-îmbătrânire – 3. Un blush cremă este recomandat

De multe ori blush-urile pudră accentuează ridurile pentru că se pliază foarte bine în adânciturile pielii. Poţi scăpa de acest efect neplăcut folosind o formulă de blush cremă. Această regulă este valabilă şi pentru autobronzant. Dacă este sub formă de cremă, acesta se va mula mai bine pe piele şi îţi va da acea strălucire tinerească de odinioară.

4. Nu te teme de rujul roz

Ştiai că rujurile în culori calde, în special cele în nuanţe de roz, te fac să arăţi mai tânără şi distrag atenţia de la riduri sau de la o piele mai puţin fermă? Acest lucru are loc deoarece ele contrastează frumos cu pielea şi o fac să arate mai proaspătă. Tinereţea buzelor, însă, nu stă numai în acest mic truc, ci şi în menţinerea permanentă a unei stări de  hidratate. Foloseşte un  balsam pe bază de unt de shea, ulei de avocado sau de jojoba înainte de aplica rujul. Pe lângă faptul că balsamul hidratează buzele, un astfel de produs, dacă are şi factor SPF, le protejează şi de riduri!

Machiajul – 5. Golurile din sprâncene pot fi umplute

Nişte sprâncene groase sunt un semn de tinereţe şi fac parte din trucurile de machiaj care te întineresc imediat. Deoarece o dată cu trecerea timpului sprâncenele nu mai sunt la fel de pline, iar firele de păr se subţiază şi se răresc, trebuie să le acorzi mai multă atenţie, ca să ai un look impecabil. Foloseşte un fard special cu o nuanţă sau două mai închis decât culoarea ta naturală, pentru a le contura. Nu uita să pastrezi linia naturală a sprâncenelor!

Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa