Trucuri de machiaj ca să pari mai tânără

Iulia Mirică
trucuri-de-machiaj-totul-despre-mame

Sfaturi de beauty care te ajută să fii mai tânără

Cu toții vrem să arătăm cât mai bine, iar când zicem asta ne referim la versiunea noastră mai tânără. Există mai multe metode pentru a încetini procesul de îmbătrânire, printre care se numără utilizarea factorilor de protecție, consumul de legume și fructe, de apă, o rutină bazată pe exerciții și o îngrijire a pielii. Însă în momentul în care aceste trucuri pe termen lung nu mai funcționează, poţi să aplici câteva trucuri de machiaj. Dar, pentru că dacă nu eşti atentă cum îl aplici, machiajul te poate face să arăţi mai în vârstă, iată câteva trucuri de machiaj care te ajută să fii mai tânără și pe care le poți aplica în fiecare zi, fără prea multe bătăi de cap și fără vizite la salon!

Produse care luminează fața ca să pari mai tânără

Cremele hidratante cu pigmenți de culoare și particule luminescente sau fondurile de ten ușoare sunt recomandate pentru pielea cu riduri. Spre deosebire de pudra compactă, care se stabilește în riduri și face ca pielea să pară mai bătrână decât este, o formulă lichidă care reflectă lumina creează iluzia unui ten luminos. Pentru a aplica fondul de ten perfect, foloseşte un burete umezit sau o pensulă pentru fond de ten. Puteți folosi și pudră pentru a stabiliza fondul de ten. Se folosește foarte puțină, translucidă, evitând complet zona ochilor.

Produse pentru buze ca să pari mai tânără

Rutina anti-aging de îngrijire a pielii ar trebui să se extindă și la buze. Pielea de pe buze este mai subțire decât cea din restul feței, iar buzele nu conțin glande de ulei care le-ar putea menține hidratate. Din această cauză, buzele se reduc și se zbârcesc pe măsură ce înaintăm în vârstă. Pentru o protecție pe termen lung, foloseşte un balsam de buze cu protecție solară și hidratează-le pe timpul nopții. Pe termen scurt, este recomandat să alegi rujuri în nuanțe de mov și roz, deoarece acestea ajută la definirea buzelor și adaugă o roșeață tinerească, fără să atragă atenția asupra faptului că acestea se subțiază.

Produse pentru ochi ca să pari mai tânără

Odată cu pierderea elasticității pielii, pleoapele încep să nu mai aibă aceeași suținere. Pentru a rezolva aspectul acestei probleme, ai nevoie de un ondulator bun pentru gene. Cu ajutorul acestuia, veți ține genele în sus și veți folosi un rimel mai uscat pentru a le ajuta să rămână așa. Optați pentru unul rezistent la apă, pentru rezultate optime. Asigurați-vă că îndepărtați ușor machiajul când ajungeți acasă.

Fard de obraz ca să pari mai tânără

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea produce tot mai puțin ulei, făcându-ne mai predispuse la uscare. Este recomandată folosirea unui fard de obraz cremă pentru tenul uscat, însă trebuie aplicat doar în partea de sus a obrajilor, atunci când zâmbiți. Dacă simțiți nevoia alungirii faței, o puteți face cu un produs de conturare, nu cu exces de fard de obraz, aplicat de sub pomeți până la tâmple.

Citeşte şi:
Cum alegi un fond de ten perfect
Pensule profesionale obligatorii în trusa de farduri
Cum alegi cea mai bună bază de machiaj
De ce ar trebui să ai apă termală în geantă

Te-ar mai putea interesa