Trucuri de frumusețe simple și utile pentru proaspetele mămici

Alexandra Ion

Este bine să iei în calcul aceste trucuri de frumusețe simple și utile pentru proaspetele mămici.

Fac bine moralului tău, copilului (va avea o mamă veselă, optimistă și frumoasă), familiei (partenerul tău o să vadă în tine și femeia, nu doar mama copilului lui!).

Perioada cea mai complicată din viața unei proaspete mămici este primul an de viață al bebelușului.

Partea bună este că trece foarte repede. Partea mai puțin bună este că vei regreta primul an… Primul an este foarte complicat, te vei lupta cu oboseala și o grămadă de mici probleme, astfel că timpul pentru tine va fi mereu prea scurt, insuficient sau va lipsi cu desăvârșire. Toate aceste trucuri de frumusețe simple și utile pentru proaspetele mămici sunt tot atâtea soluții care te vor ajuta să fii frumoasă și îngrijită, cu puțin efort și în puțin timp.

Toate aceste trucuri de frumusețe simple și utile sunt verificate. Nu-ți consumă mult timp și te vor ajută să fii o mamă frumoasă, puternică și, mai ales veselă și sigură pe sine.

O garderobă strategică.

Silueta ta nu este perfect redefinită după naștere, nu ești în forma cea mai bună pentru ținute foarte elegante, pantofii cu toc nu sunt recomandați. Fă-ți o garderobă strategică, cu câteva ținute simple, comode, care să se potrivească bine între ele, în stil sport. Pantofii cei mai buni sunt cei comozi cu talpă joasă, ușor de încălțat și descălțat, colorați și practici.

Adaugă neapărat eșarfe. Sunt un truc excelent și fac orice ținută sexy și elegantă. Un amănunt: eșarfele colorate și cele care se pot înfășură de două ori în jurul gâtului sunt excelente. Dau volum în partea de sus și compensează modificările de volum (normale) din zona șoldurilor și coapselor.

Nu omite pantaloni elastici. Sunt confortabili, susțin bine burta și fundul, te fac să te miști ușor, sunt foarte simplu de combinat și sunt îmbrăcămintea ideală pentru mame. Alege două-trei modele, de diferite culori și poartă-i cu încredere. Te vor face să te simți bine.

O coafură nouă.

Sau cel mai bine, tunde-te! Uită de părul lung și taie-l. O să te simți mai bine, o să-ți fie mai ușor, vei suportă fără angoase perioadă în care o să-ți cadă părul, plus că în doi ani o să crească la loc. Treci pe la coafor măcar o dată la două luni ca să ajustezi tunsoarea. Adaugă, printre cosmeticele tale, un șapon uscat. E bine să-l ai la îndemână pentru că te scoate din cele mai neplăcute situații și îți salvează timp.

Machiază-te! În fiecare zi!

Este o formă de respect față de ține. În fiecare dimineață, acordă-ți cinci minute pentru a te îngriji. Nu uita crema de zi, o urmă de fard pe pleoape, o urmă de rimel pe gene, o crema CC și luciu de buze neutru. Este esențial și pentru tine și pentru partenerul tău să arăți bine.

Lasă în fiecare geantă un balsam pentru buze.

E bine să le ai la îndemână. Seara, nu uita să te demachiezi și dacă servețelele umede nu sunt bune pentru fundul bebelușului, pentru tenul tău sunt o soluție. Nu în fiecare seară, dar din când în când te salvează.

Pune pe noptieră o cremă grasă și o cremă pentru hemoroizi. Folosește-le seara! În fiecare seară! Crema împotriva hemoroizilor cu cea mai mare concentrație de substanță activă este ideală pentru cearcăne și ochii umflați și face minuni și pe fața ta și pentru psihicul tău.

Cumpără o vaselină cât mai fină și masează-ți seara picioarele, tălpile, călcâiele, degetele și unghiile și pune-ți o pereche de șosete! Fă asta de două-trei ori pe săptămână. Vei avea picioare catifelate și o pedichiură perfectă fără prea mare bătaie de cap.

Acordă-ți timp pentru ca mânile și manichiura ta să fie perfectă în fiecare zi.

Mâinile unei femei vorbesc despre ea aproape la fel de mult ca și ochii! Taie-ți unghiile scurt, dar nu uita să folosești un lac incolor, iar o pila bună face minuni. Vei avea mâini de prințesă.

Ieși din casă.

Nu face greșeala de a te ”aresta” în casă. Dacă ai pe cine să trimiți la cumpărături și pe cine să pui să facă treburile care înseamnă ieșit din casă, atunci înseamnă că ai cu cine să lași copilul o oră. Deci, ieși din casă! Îmbrăca-te și relaxează-te o oră, două la cumpărături, cu o amică sau făcând orice ai tu chef să faci. Dacă vrei, folosește aceste ore ale tale pentru a te îmbăia sau pentru a te relaxa. Ai dreptul la două ore pentru ține, măcar o dată la două-trei zile, chiar dacă ești mămică.

Dieta.

Deși nu întră în categoria trucurilor de frumusețe, ceea ce mănânci te poate ajuta să te recuperezi mai repede, să fii veselă și să ai energie pentru toate câte sunt de făcut. Iar la un loc, asta înseamnă să fii frumoasă! Nu-ți țin prelegeri pentru dietă, dar am să spun doar atât: apă multă, avocado, nuci, din când în când o cafea cu frișcă, fructe, proteine multe, stafide, puțină sare, puțin zahăr. Restul vine de la sine!

Citește și: Exerciţiile Pilates, ideale pentru mămici

Dă-ne like și pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu tot ce publicăm!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa