Mame fără machiaj. Un trend care ia cu asalt internetul și lumea reală

Raluca Dumitrică
fara-machiaj-totul-despre-mame
Alicia Keys, susținătoare înfocată a curentului „fără machiaj”

De vreo câţiva ani buni, nu mai ies din casă fără să fiu dată cu rimel. La orice alt produs de machiaj renunţ fără probleme, dar mi se pare că rimelul mă ajută să nu arăt mereu obosită, că mai distrage atenția de la cearcăne și că mă face să par mai alertă. Iar dacă nu-mi alungesc puţintel genele cu mascara, intru în panică şi fac orice e omeneşte posibil să duc la îndeplinire această procedură. Spre exemplu, în situaţia nefastă în care m-aş grăbi atât de tare, încât să ies pe uşă fără machiaj, așadar fără gene rimelate, prima oprire pe care aş face-o pe drum ar fi la un magazin, de unde mi-aş cumpăra un rimel.

Deşi pentru unele persoane această problemuţă cu care mă confrunt poate părea la fel de importantă cum îmi pare și mie, pentru altele ea poate fi o frivolitate, o lipsă de preocupare sau, pur şi simplu, o prostioară. Alte femei, însă, au trecut la o abordare mai radicală (cel puţin pentru timpurile atât de pline de machiaj în care trăim) şi şi-au propus, pe de-a dreptul, să fie anti machiaj.

Vedetele, susţinătoare ale trendului fără machiaj

Cele mai vocale şi vizibile în acest sens sunt chiar mamele celebre, care au luat Instagramul cu asalt, acolo unde postează fotografii în care apar fără niciun pic de machiaj – nici măcar rimel –  şi care au înaintea lor #NoMakeup. Supermodelul Cindy Crawford, actriţele Mariska Hargitay, Debra Messing, Drew Barrymore sau cântăreaţa Ciara, toate au postat cu naturaleţe imagini cu ele pe Instagram, în care nu există pic de machiaj pe feţele lor. Fotografiile celebrităților se amestecă în online cu cele ale femeilor obișnuite, până acum, pe reţeaua de socializare fiind peste 12 milioane de postări care au acest hashtag în faţa lor.

Pledoarie personală pentru „fără machiaj”

Cântăreaţa Alicia Keys este, însă, de departe celebritatea care a căpătat extrem de multă expunere media în ultimele luni. Aceasta se datorează întoarcerii la 180 de grade în ceea ce priveşte aspectul chipului său. Starul a trecut de la machiajele sofisticate şi diverse pe care le-a abordat în videoclipuri, pictoriale din reviste, reclame şi evenimente mondene, la zero machiaj. Explicaţia oferită de artistă a fost că s-a săturat să-şi acopere faţa cu machiaj, pentru că acesta e ca o mască peste adevărată ei înfăţişare.

„De fiecare dată când plecam de acasă eram îngrijorată dacă nu eram machiată. Ce-mi trecea prin cap erau gânduri superficiale, nesigure, dar oneste. Şi peste toate astea, gânduri care erau influenţate foarte mult de părerea celorlaţi despre mine”, a declarat vedeta pentru Lenny Letter. „Nu mai vreau să mă mai acopăr deloc. Nu vreau să-mi acopăr nici faţa, nici mintea, nici sufletul. Nimic”, a mai afirmat Alicia.

Voi ce spuneți, e mai bine fără machiaj?

Dacă ți s-a părut util acest articol despre trendul fără machiaj, dă LIKE paginii noastre de Facebook. Acolo găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante!

Foto: Zimbio, Instagram.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa