Tratamente naturale pentru cearcăne şi pungi

Iulia Mirică
Cearcane

Remedii naturale pentru cearcăne și pungi

Multe persoane au cearcăne și pungi sub ochi. Există multe produse cosmetice concepute pentru a minimiza apariția acestora, însă de cele mai multe ori sunt scumpe și conțin substanțe chimice care pot fi dăunătoare pielii.

Vă propunem o serie de tratamente naturale pentru cearcăne și pungi care pot trata în mod eficient această problemă, fără efecte secundare.

Factori ai apariției cearcănelor și pungilor de sub ochi

Cercurile mai întunecate de sub ochi se pot dezvolta de la o vârstă fragedă, însă de obicei apar odată cu vârsta. Adesea, pungile de sub ochi reprezintă o afecțiune ereditară. De asemenea, cercurile întunecate tind să se agraveze odată cu vârsta, deoarece pielea se subțiază și își pierde grăsimea subcutanată, ceea ce duce la expunerea vaselor de sânge situate sub piele.  Însă mulți alți factori pot fi de vină: fumatul excesiv, programul de somn inadecvat, dieta necorespunzătoare, consumul excesiv de alcool, poluarea și alergiile. Dezechilibrele hormonale din timpul mentruației, sarcinii sau menopauzei pot contribui la accentuarea cearcănelor și pungilor de sub ochi.

Cartofi pentru cearcăne și pungi

Cartofii au proprietăți de albire naturale, care pot ajuta la luminarea cercurilor întunecate de sub ochi. Ei pot ajuta, de asemenea, la înlăturarea pungilor din jurul ochilor. Țineți doi cartofi la frigider pentru o oră. Curățați și dați pe răzătoare cartofii, pentru a extrage sucul din ei. Înmuiați un tampon de vată în sucul de cartofi și aplicați în jurul ochilor prin tamponare, înainte de a merge la culcare. Se lasă peste noapte, iar dimineața se spală fața cu apă caldă. Repetați procesul timp de o săptămână sau mai mult, pentru a elimina cearcănele și pungile.

Castravete pentru cearcăne și pungi

Castraveții au proprietăți de răcire, precum și astringente, prin urmare fiind folosiți pe scară largă pentru a trata cercurile întunecate de sub ochi. Aceștia pot deschide culoarea pielii, stimula fluxul de sânge și reduce umflăturile. Se taie un castravete în felii groase și se răcesc la frigider. Se pune o felie rece de castravete peste fiecare ochi timp de 10-15 minute. Apoi se spală zona cu apă călduță. Faceți acest lucru de două ori pe zi, timp de cel puțin o săptămână pentru a începe să observați schimbările.

Ulei de migdale pentru cearcăne și pungi

Uleiul de migdale este, de asemenea, foarte eficient în deschiderea culorii pielii din jurul ochilor. Fiind bogat în vitamine și minerale nutritive, uleiul de migdale poate reface și întineri pielea delicată și o păstrează hidratată. Masați ușor 5-6 picături de ulei de migdale în pielea delicată de sub ochi înainte de a merge la culcare. Se lasă peste noapte și se spală cu apă rece în dimineața următoare. Repetați acest proces zilnic, până când cearcănele dispar aproape în întregime. Alternativ, puteți amesteca 5-6 picături de ulei de migdale cu o lingură de miere. Aplicați cu atenție pe pielea de sub ochi înainte de a merge la culcare. Se clătește în dimineața următoare cu apă călduță. Repetați zilnic, până când veți obține rezultatele dorite.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa