Tratamente alternative pentru pielea corpului

TOTUL DESPRE MAME

Soluții pentru celulită, vergeturi și varice

 

Poate că faci parte dintre norocoasele care nu se confruntă cu nicio problemă și au o piele perfectă. În acest caz, îți spunem felicitări și te rugăm să ne spui și nouă care este secretul tău. Dar, dacă faci parte din restul de 99% de femei care sunt departe de perfecțiune, vei afla mai jos soluții naturale pentru trei dintre cele mai comune probleme ale pielii corpului: celulita, vergeturile și varicele.

 

Unul dintre lucrurile care ne dă bătăi de cap atunci când vine vorba de tratamente pentru frumusețe este bugetul: în general, produsele de calitate sunt costisitoare și, pentru a vedea efectele lor, trebuie să facem tratamente îndelugate pe care să nu le întrerupem. Noi îți propunem trei alternative eficiente care nu îți vor da bugetul peste cap. În plus, acestea pot fi făcute în paralel cu tratamentele cu produse cosmetice obișnuite.

 

Tratamentele alternative sunt simple și sănătoase

 

Tratamentele alternative se bazează pe ingrediente naturale, cum ar fi legume, fructe, cereale și uleiuri. Poate că la prima vedere ai putea să spui că aceste tratamente nu vor fi la fel de eficiente ca tratamentele cu produse cosmetice din farmacii, dar, dacă le vei include în rutina ta zilnică de frumusețe, vei vedea cât de mult bine îți fac. În plus, astfel vei elimina orice risc pe care îl implică ingredientele sintetice din cosmeticele obișnuite.

 

3 soluții naturale care pot rezolva probleme comune ale pielii

 

1. Celulită

Împotriva celulitei există o soluție la îndemână, mai exact chiar în bucătăria ta: cafeaua. Scruburile cu cafea te vor ajuta să diminuezi aspectul de coajă de portocală al pielii tale. Cofeina conținută de cafea va ajuta și la îndepărtarea toxinelor din zonele problematice, împingând „afară” depozitele de grăsime.

Cum se face? Amestecă două căni de cafea măcinată, o jumătate de cană de zahăr tos sau sare de mare și 4-5 linguri de ulei de masaj sau ulei de măsline. Folosește acest scrub atunci când faci duș, masând viguros zonele cu celulită (coapse, fese, abdomen), cu mișcări circulare. Fă acest tratament săptămânal și rezultatele nu vor întârzia să apară.

 

2. Vergeturi

Vergeturile apar de regulă la adolescenți (deoarece cresc mult în perioade scurte de timp), la femeile gravide (din motive evidente), sau la persoanele care slăbesc brusc. Unul dintre cele mai comune remedii pentru această problemă este planta de aloe vera, deoarece are proprietăți antiinflamatorii și grăbește vindecarea pielii.

Cum se face? Amestecă o jumătate de cană de ulei de măsline cu un sfert de cană de gel de aloe vera, șase capsule de vitamina E și patru capsule de vitamina A. Amestecă bine aceste ingrediente cu ajutorul unui blender, până când obții o pastă. Păstrează această pastă la congelator și aplică zilnic câte un pic din ea pe zonele cu vergeturi, masând ușor.

 

3. Varice

Varicele, care apar cu precădere în zona din spatele genunchilor, pot fi micșorate cu ajutorul un ser special. Pentru a avea efect, acesta trebuie aplicat zilnic, timp de cel puțin o lună.

Cum se face? Amestecă jumătate de cană de ulei de cocos, patru capsule de vitamina E și 30 de picături de ulei esențial de rozmarin. Pune aceste ingrediente într-un borcan curat, închide-l bine și agită mixtura până când se omogenizează. Lasă borcanul să se „odihnească” la temperatura camerei o oră-două. Adaugă 10 picături de ulei esențial de lămâie și 10 picături de ulei esențial de grepfruit și agită din nou. Păstrează amestecul într-un loc răcoros și folosește-l ca să te masezi zilnic pe zonele cu probleme.

 

Dacă ești în căutare de mai multe soluții de frumusețe, descoperă trei tratamente naturale pentru albirea dinților.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa