Tratament pentru călcâie frumoase

TOTUL DESPRE MAME
tratament calcaie

tratament calcaieA venit vara, ai trecut la sandale și la flip-flops și îți dorești ca picioarele tale să arate impecabil? Îți propunem în continuare două tratamente homemade care te vor ajuta să scapi de neplăcuta problemă a călcâielor crăpate și uscate și te vor face să profiți la maximum de vară!

 

Folosește piatra ponce înainte de tratamentul pentru călcâie 

Pentru început, trebuie să îndepărtezi stratul de piele întărită de la exteriorul călcâielor. În acest scop se recomandă o piatră ponce, cu suprafață abrazivă. Scufundă-ți călcâiele în apă caldă timp de aproximativ un sfert de oră și apoi folosește piatra ponce, apăsând ferm în zonele în care pielea este tare. În mod ideal, ar trebui să folosești piatra ponce zilnic, până când scapi de surplusul de celule moarte. Pe lângă folosirea pietrei ponce, ar fi indicat să încerci și unul dintre tratamentele de mai jos, cu dublu rol, de exfoliere și de hidratare.

2 tratamente pentru călcâie crăpate

Tratament cu orez măcinat și miere

Fă o pastă din jumătate de ceașcă de orez măcinat, 2 linguri de miere organică și câteva linguri de oțet de mere. Stai 10 minute cu picioarele în apă caldă, șterge-le și aplică tratamentul, masând călcâiele și picioarele cu mișcări circulare. Orezul măcinat și oțetul vor contribui la exfolierea celulelor moarte, iar mierea va hidrata pielea în profunzime. Poți face acest tratament de până la trei ori pe săptămână.

Tratament cu sare de mare și unt de shea (ulei de măsline)

Amestecă o ceașcă de sare de mare cu o jumătate de ceașcă de unt de shea (care poate fi înlocuit cu ulei de măsline), două linguri de oțet de mere, două-trei picături de ulei esențial de mentă și două-trei picături de ulei esențial de levănțică. Pune sarea și uleiurile esențiale într-un recipient cu capac, amestecă-le bine și lasă-le să stea 24 de ore la umbră. Adaugă și untul de shea sau uleiul de măsline și amestecă până se formează o pastă. Fă-ți masaj pe călcâie cu această mixtură care este un exfoliant extraordinar, datorită sării de mare. Untul de shea hidratează în profunzime datorită vitaminelor A, E, F, K, iar uleiurile esențiale dau un miros minunat amestecului.

Și, pentru că a venit rândul pregătirilor pentru vară și al rochiilor decolatate, iată cea mai bună soluție pentru un decolteu frumos: masca cu banane.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa