Tratament natural pentru păr subţire

Iulia Mirică

Remedii naturale pentru păr subțire

Factorii care contribuie la un păr subțire sunt stresul fizic sau emoțional excesiv, dezechilibrele hormonale, deficiențele nutriționale, poluarea, alergiile, utilizarea produselor greșite de îngrijire a părului, îngrijirea precară și ereditatea.

Dacă aveți părul subțire, nu este nevoie să cheltuiți banii pe tratamente scumpe și diverse produse. Există multe remedii naturale care vă pot ajuta să transformați un păr subțire într-unul voluminos.

Ouă pentru păr subțire

Tratamentul bazat pe proteine este esențial pentru un păr mai puternic și fire mai groase. Ouăle sunt perfecte pentru un astfel de tratament cu proteine. Pentru acesta, luați unul sau două ouă, în funcție de lungimea părului, și bateți-le. Se aplică pe părul umed și se lasă pentru aproximativ 30 de minute. Spălați-vă părul cu apă călduță și șampon. Puteți folosi acest tratament o dată sau de două ori pe săptămână.

O altă opțiune este să amestecați un gălbenuș de ou cu lingură de ulei de păr și două linguri de apă. Utilizați acest amestec pentru a vă masa scalpul. Utilizați acest remediu o dată pe săptămână pentru părul vostru.

Ulei de măsline pentru păr subțire

Uleiul de măsline este perfect pentru părul subțire. Acesta va face firele de păr mai mătăsoase și le va consolida textura. Masați-vă scalpul și părul cu ulei de măsline și lăsați-l între 30 și 45 de minute. Clătiți bine și spălați părul cu un șampon cu o formulă ușoară. Puteți lăsa, de asemenea, uleiul pe păr peste noapte, iar a doua zi de dimineață vă puteți spăla cu șampon. O altă opțiune este amestecarea uleiului de măsline cu miere și aplicarea amestecului pe păr. Se lasă să acționze pentru cel puțin 30 de minute, după care se spală părul. Utilizați aceste remedii o dată sau de două ori pe săptămână.

Aloe vera pentru păr subțire

Un alt ingredient foarte popular este aloe vera, datorită calității sale hidratante. Acesta va ajuta, de asemenea, la restabilirea echilibrului pH-ului pielii capului. Extrageți gelul din una sau două frunze de aloe vera și se masează pielea capului cu acest gel. Permiteți-i să stea timp de 30 de minute pe scalp, înainte de a clăti părul cu apă călduță. Faceți acest lucru o dată sau de două ori pe săptămână, în mod regulat.

O altă opțiune este amestecarea a două lingurițe de lapte de cocos cu gel de aloe vera și aplicarea acestuia pe scalp. Lăsați-l timp de aproximativ o jumătate de oră înainte de a clăti și șampona părul. Se repetă procedeul o dată sau de două ori pe săptămână. Puteți consuma, de asemenea, o lingură de suc de aloe vera pe zi, pe stomacul gol pentru a vă bucura de creșterea părului și o stare generală de sănătate îmbunătățită.

Avocado pentru păr subțire

Fructul de avocado hidratează și dă volum părului. În plus, vitamina E din acest fruct contribuie la sănătatea generală a firului de păr. Faceți un amestec de piure de avocado, piure dintr-o banană și o lingură de ulei de măsline. Masați acest amestec pe scalp și lăsați-l să acționeze pentru aproximativ 30 de minute, astfel încât nutrienții sunt absorbiți de la nivelul scalpului. Clătiți și șamponați părul. Puteți face, de asemenea, o mască de păr hidratantă prin amestecarea a două linguri de ulei de germeni de grâu cu piureul provenit de la o jumătate de avocadă. Aplicați masca pe părul abia spălat cu șampon și lăsați-o să stea timp de cel puțin 20 de minute. Clătiți părul bine și spălați cu șampon. Folosiți oricare dintre aceste măști cu avocado o dată pe săptămână.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa