Tratament cu lapte pentru ten. Cum să ai o piele frumoasă

Raluca Dumitrică
Tratament cu lapte pentru ten baie cadă
Dacă un tratament cu lapte ţi se pare exotic şi desprins din poveştile timpului, află că el poate deveni o rutină eficientă pentru o piele de catifea.

Un tratament cu lapte natural este ieftin şi la îndemână, hidratează şi catifeleaza pielea

tratament cu lapte pentru ten baie cadă
Dacă un tratament cu lapte ţi se pare exotic şi desprins din poveştile timpului, află că el poate deveni o rutină eficientă pentru o piele de catifea.

Regina Cleopatra a rămas în istorie nu numai datorită frumuseţii ei exotice, ci şi pentru că se spune că obişnuia să facă baie în lapte. Dacă un tratament  cu lapte pentru ten ţi se pare exotic şi desprins din poveştile timpului, află că el poate deveni o rutină eficientă pentru o piele de catifea. Experţii de beauty văd acest tratament cu lapte pentru ten ca pe o necesitate, mai ales când vremea nu e foarte caldă, iar pielea necesită un plus hidratare pentru a-şi menţine supleţea.

Tratament cu lapte pentru ten, un lux accesibil

Folosit în mod regulat, laptele poate face minuni cu pielea. Aplică-l direct pe piele după ce aceasta a fost curăţită în prealabil sau combină-l cu ingrediente care îi potenţează proprietăţile: miere, fructe, zahăr, cereale integrale (ovăz), în diferite măşti faciale. Adaugă lapte şi în băile fierbinţi pe care le faci când vrei să te relaxezi.

Tratament cu lapte pentru ten – Hidratare profundă cu un tratament naturist pe bază de acid lactic

De ce este laptele atât de bun pentru pielea noastră? Pentru că în el se află o serie de nutrienţi excelenţi: acid lactic, proteine, calciu, vitamina A, vitamina B12, vitamina D şi zinc. Cel mai important ingredient al laptelui este însă, acidul lactic; un acid de tip alfa-hidroxi (pe care îl poţi găsi în cele mai scumpe produse exfoliante pentru corp) care are proprietăţi exfoliante. El dizolvă proteinele pentru a îndepărta celulele moarte, impurităţile şi grăsimile de la suprafaţa pielii, lăsând la vedere celulele sănătoase şi tinere ale acesteia.

O altă funcţie a acidului este aceea de hidratare, optimizându-i capacitatea de a reţine apă. În acest proces, intervin şi proteinele şi grăsimile din lapte care îmbunătăţesc retenţia de apă şi care permit o penetrare mai adâncă în piele. Nu sunt de neglijat nici vitamina A şi D, care conferă pielii o senzaţie de catifelare atât de râvnită de noi!

Poţi să faci acasă un tratament cu lapte pentru ten şi corp

Iată care este unul dintre cele mai simple tratamente cu lapte pentru piele: înmoaie o dischetă demachiantă într-un vas în care ai pus o ceaşcă de lapte rece. Fă un masaj asupra tenului cu discheta (ca şi când ai folosi un toner), stai cinci-zece minute, iar apoi spală-te cu apă călduţă. Dacă faci zi de zi acest tratament naturist, condiţia tenului va fi vizibil îmbunătăţită. Pentru corp, umple cada cu apă călduţă, pune două-trei căni de lapte gras şi relaxează-te aproximativ 20-30 de minute. Dacă vrei să te rasfeţi la maxim, mai poţi adăuga şi uleiuri esenţiale sau săruri de baie preferate!

Cel mai bine ar fi să foloseşti lapte cu o concentraţie mai mare de grăsime, deoarece acesta nu numai că va hidrata pielea în profunzime, dar reduce şi aspectul iritaţiilor sau al petelor de roşeaţă provocate de uscăciunea pronunţată.

Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa