Tenul cu probleme, ajutat de masca de faţă cu dovleac

Raluca Dumitrică
Dovleac
O mască cu dovleac este o soluţie pentru tenul cu probleme

 Dovleacul conţine un complex de vitamine pentru frumuseţea tenului tău

Dovleac

Dovleacul, fructul parfumat al unei plante pline de proprietăţi, poate fi folosit cu rezultate excelente pentru a trata problemele tenului.

E suficient să încerci doar o dată o mască cu dovleac şi vei fi realmente încântată de efectele pe care le are asupra pielii, tratând uscăciunea, coşurile sau excesul de sebum.

Masca cu dovleac funcţionează atât de bine deoarece doveacul este bogat în nutrienţi esenţiali pentru sănătatea pielii: vitamina A, care calmează şi catifeleaza pielea, vitamina C, care are acţiune antioxidantă şi limitează activitatea periculoasă a radicalilor liberi care îmbătrânesc pielea şi îi schimbă culoarea ei naturală, vitamine din grupa B-urilor, în mod special niacina care este responsabilă pentru ameliorarea circulaţiei în corp, ceea ce duce la stimularea reînoirii celulelor de la nivelul pielii, sau vitamina E şi vitamina K.

Cum ajută masca cu dovleac atât pielea uscată, cât şi pielea grasă

Vitaminele conţinute de dovleac sunt importante pentru sănătatea şi tinereţea pielii, dar fac minuni şi în cazul unui ten cu probleme. Dacă pielea este uscată, dovleacul este cheia: calmează, hidratează şi este plin de enzime naturale care dizolvă celulele moarte de la suprafaţa pielii şi îndepărtează stratul de piele care dă aspectul de uscat şi de tern. De aceea să nu ne mire că dovleacul este un ingredient extrem de utilizat şi în produsele cosmetice pentru tenul acneic, deoarece lupta împotriva inflamaţiei, reduce porii, controlează excesul de sebum şi apariţia coşurilor, a punctelor negre şi a petelor, prin zincul pe care îl conţine.

Masca de faţă cu dovleac poate fi rezolvarea problemelor provocate de expunerea îndelungată la soare din timpul verii, perioada în care pielea a fost mai agresată şi au apărut probleme ca uscăciunea sau supraexpunerea la soare. Această mască curăţă celulele moarte, calmează pielea şi ajută restul ingredientelor să pătrundă în profunzimea epidermei.

Câteva tipuri de remedii naturiste cu dovleac, potrivit problemelor specifice ale tenului

1. Pielea uscată, revitalizată cu masca de faţă cu dovleac şi smântână

Înainte de a folosi dovleacul în prepararea unor măşti pentru faţă este bine să îl fierbi puţin, iar apoi să-l amesteci în blender până când obţii un piure fin. Dacă ai ten uscat, amestecă o lingură de pastă de dovleac, o lingură de smântână şi o linguriţă de miere, apoi aplică produsul obținut pe faţa curată şi umedă. Las-o să-şi facă efectul zece minute, iar apoi îndepărteaz-o cu puţină apă caldă.

2. O mască de faţă cu dovleac şi lămâie pentru pielea grasă

Acelaşi piure fin poate fi amestecat cu o lingură de suc de lămâie, care ajută la o mai bună circulaţie la nivelul pielii şi reglează pH-ul. Lămâia poate fi înlocuită cu oţet de mere, un alt ingredient natural sănătos. Dacă adaugi zahăr brun la ingredientele de mai sus vei obţine un scrub excelent. Aplică masca pe faţă şi curată pielea cu mişcări circulare şi blânde, iar după aproximativ 15 minute îndepărtează masca de pe faţă.

3. Acneea se poate trata cu o mască de faţă cu dovleac şi albuş de ou

Piureul de dovleac se mai poate combina cu un albuş de ou, iar compoziţia trebuie amestecată puternic până la o omogenizare perfectă. Masca astfel obţinută se aplică pe toată faţa, evitând zona ochilor şi a gurii. Las-o pe faţă până se usucă în totalitate şi îndepărteaz-o cu apă călduţă. Albuşul de ou va amplifică acţiunea dovleacului, reuşind să controleze excesul de sebum şi apariţia coşurilor. Dacă ai o piele ternă, pune în plus la mască o lingură de lapte, pentru un plus de luminozitate.

 

Iată două rețete de măști pe bază de albuș pentru tenul gras.

Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa