Tatuajul semipermanent al sprâncenelor, fir cu fir

Iulia Mirică

  Iată care sunt avantajele și dezavantajele pentru tatuajul semipermanent al sprâncenelor!

  Poate că una dintre primele întrebări pe care ți le-ai pus când ai aflat de tatuajul semipermanent al sprâncenelor, fir cu fir, a fost „Care sunt argumentele pro și contra ale acestei proceduri?”. Mai jos, ți-am pregătit o listă cu informațiile esențiale.

  Argumente pro pentru tatuajul semipermanent

  Rezultate de lungă durată

  În afară de transplanturile scumpe și invazive de sprâncene, decizia de a-ți tatua sprâncenele este cea mai longevivă soluție pentru un aspect îngrijit și frumos al sprâncenelor. Cel mai mare beneficiu al acestui procedeu este faptul că zona din jur nu se pătează, iar culoarea sprâncenelor nu dispare odată cu demachierea. De asemenea, după un tratament care durează mai puțin de o oră, nu vei mai fi preocupată cu rutina de zi cu zi, când trebuia să aplici și să ștergi machiajul.

  Rezultatele sunt imediate

  Dacă te decizi să-ți tatuezi sprâncenele, un alt aspect pozitiv este faptul că, spre deosebire de alte proceduri cosmetice, nu vei fi afectată de o perioadă de recuperare. Nu există umflături sau bandaje inestetice. De fapt, probabil că ai putea merge la birou chiar după procedură. Totuși, evită să aplici vreun machiaj adițional în apropierea zonelor sensibile pentru o zi sau două.

  Consolidarea încrederii de sine

  Dacă sunt făcute în mod corect și profesional, tatuajele de sprâncene vor scoate în evidență forma, culoarea, densitatea, simetria și echilibrul pe față. Aceste rezultate vor duce, fără îndoială, la stimularea încrederii de sine și te vor face mai productivă și mai fericită în legătură cu imaginea ta.

  Argumente contra tatuajului semipermanent

  Poate fi dureros

  Procedura tatuării sprâncenelor poate fi puțin dureroasă pentru toate femeile care nu sunt familiarizate cu senzația. Totul depinde de toleranța la durere a fiecărei persoane, dar chiar și cele cu o toleranță mare s-ar putea să considere tatuajul acesta o experiență ușor inconfortabilă. Crema anestezică se aplică în prealabil, pentru a reduce durerea. De asemenea, ar trebui să știi că zona din jur va fi sensibilă la atingere, pentru o zi sau două după.

  Proces de vindecare cu senzații de mâncărime

  Ca în cazul oricărei proceduri cosmetice, tatuajul pentru sprâncene necesită o perioadă de timp pentru vindecare, care durează aproximativ două săptămâni. Pe parcursul acestei perioade, se va forma și cădea o crustă și, cel mai probabil, vei avea mâncărimi ale pielii pe zonele tatuate. Procesul general de vindecare poate varia de la persoană la persoană, în funcție de vârstă, fluxul sanguin, circulație și elasticitatea pielii.

  Nu este permanent

  Tatuajul sprâncenelor necesită întreținere, de aceea nu poate fi clasificat ca permanent. Pe parcursul mai multor luni, cerneala de calitate inferioară și cerneala care conține oxizi de fier se pot transforma într-o nuanță de albastru. Acest lucru poate presupune vizite anuale la salon.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa