Sunt periculoase extensiile de gene?

Iulia Mirică
extensiile-de-gene-totul-despre-mame

Extensiile de gene: argumente pro și contra

Rimelul este un item mereu prezent în portfardul tău? Ei bine, există și alte procedee care te pot ajuta să ai genele mai lungi și mai dese. Extensiile de gene reprezintă o tendință din ce în ce mai populară în saloanele de cosmetică. Acestea sunt de fapt gene individuale, care sunt lipite cu ajutorul unui lipici profesionist pe fiecare dintre genele naturale.

Există trei tipuri de extensii de gene: sintetice, de mătase sau de nurcă. Odată alese, genele sunt aplicate pe rând, folosind formule speciale, care nu ar trebui să irite ochii sau să deterioreze genele naturale.

Cu toate acestea, trebuie să ții cont de faptul că uneori există reacții alergice, în funcție de tipurile diferite de lipici și de sensibilitatea fiecărei persoane în parte la anumite substanțe, dar și alte efecte secundare destul de neplăcute.

Ce efecte secundare are aplicarea extensiilor de gene?

Extensiile de gene sunt de obicei fixate cu adezivi pe bază de formaldehidă sau alte cleiuri biologice. Adezivii pot cauza reacții alergice, precum și solvenții utilizați pentur a-i elimina.

În plus, există și riscul apariției infecțiilor bacteriene și fungice.

Extensiile de gene pot provoca și iritații la nivelul conjunctivitei sau corneei, cauzate de contactul direct al genelor sau de hipersensibilitatea la substanțele folosite pentru lipire.

De asemenea, utilizarea repetată a extensiilor de gene poate provoca o rărire a genelor naturale, care cad din cauza tensiunii excesive plasate pe firul de păr. Astfel, extensiile pot deteriora foliculul pilos, ducând la încetinirea și chiar încetarea producției de păr.

Cum poți evita pericolele care însoțesc extensiile de gene?

Tehnicienii necalificați pot aplica extensiile pe pleoape în loc de gene, lucru care poate duce la iritații grave. De asemenea, o altă situație nefericită este atunci când se aplică mai multe extensii pe o singură geană, provocând căderea prematură a genelor din cauza greutății. Unele persoane pot lipi genele acestea false cu adeziv permanent din greșeală. Toate acestea sunt tehnici periculoase și incorecte. De aceea, ar trebui să apelezi la un specialist când vine vorba de această intervenție cosmetică.

Citește și:
6 sfaturi să-ți reziste rujul mai mult
Cum îndepărtezi petele de ojă?
Riscuri pentru epilare definitivă

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa