Soluții rapide împotriva părului gras

Iulia Mirică
solutii-impotriva-parului-gras-totul-despre-mame

  Tratamente rapide împotriva părului gras

  O tunsoare scurtă nu e întotdeauna cea mai bună soluție pentru părul gras. Din fericire, există remedii rapide și mai puțin extreme pentru părul gras. Ți-am pregătit o listă cu acestea, așa că e timpul să uiți de momentele când nu poți să ieși în oraș fără să te speli repede pe cap înainte. Iată care sunt acestea!

  Citește și: Vopsirea cu henna: avantaje şi dezavantaje

  Pudră împotriva părului gras

  Pudrarea părului poate absorbi cu ușurință excesul de grăsime și uleiuri de la rădăcina părului. Orice fel de pudră pulbere funcționează, aplicată cu un burețel sau, pentru un control mai bun și un aspect natural, cu ajutorul unei pensule de machiaj. Alternativ, poți încerca un șampon uscat.

  Schimbarea felului cum te speli pe cap

  În principiu, ar trebui să schimbi modul în care te speli pe cap și cum folosești balsamul. Dacă ai părul gras, nu ar trebui să te speli pe cap în fiecare zi. Poate că sună ciudat, dar cu cât îndepărtezi uleiurile naturale din păr mai des, cu atât părul va transmite glandelor să producă mai mult sebum. Poți folosi un șampon uscat între spălări, dacă dorești. De asemenea, poți reduce cantitatea de balsam folosită sau să o reduci de tot. Nu ar trebui să ai nevoie de acesta, dacă părul produce uleiurile sale sănătoase și naturale. Dar, pentru că persoanele cu părul foarte lung, încurcat sau foarte des ar trebui să folosească balsam, adu-ți aminte să-l aplici departe de rădăcina firelor de păr. De asemenea, este recomandat să-l masezi de la mijlocul firului de păr până la vârfuri.

  Tratament acid împotriva părului gras

  Poți adăuga anumite ingrediente în rutina ta de spălare a părului. O soluție rapidă este reprezentată de oțet sau suc de lămâie. Poți amesteca două linguri de oțet de mere într-o cană cu apă sau un sfert de cană de suc de lămâie într-o cană cu apă, după care să folosești șampon. Oțetul ne ajută să scăpăm de orice acumulare de uleiuri și impurițăți, pe când sucul de lămâie poate lupta și împotriva mătreții. Amintește-ți că sucul de lămâie face ca părul să-și deschidă culoarea.

  Mască cu fulgi de ovăz

  Vestea bună este că fulgii de ovăz nu sunt perfecți doar pentru micul dejun. Aceștia absorb o mare parte din uleiuri, însă nu trebuie neapărat să-i folosești uscați, chiar dacă ar putea fi eficient și astfel. Poți să gătești fulgii de ovăz și să-i pasezi pentru a obține o pastă pe care să o folosești ca pe un șampon. Va trebui să-i speli bine din păr, însă pasta va face minuni.

  Trucul bretonului

  Dacă ești în pană de timp, ți s-a îngrășat iar prea repede părul și ai breton, încearcă să speli și să usuci doar bretonul. Acest lucru va dura mai puțin decât spălarea întregii podoabe capilare și va crea iluzia unui păr proaspăt spălat. Va trebui doar să-ți coafezi restul părului într-un fel în care să reușească să ascundă excesul de sebum.

  Citește și:
  Cât de des trebuie să te speli pe păr?
  Ulei de ricin pentru creşterea părului
  Căderea părului: cauze, prevenire şi tratament

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa