Soluţii împotriva porilor deschişi

Iulia Mirică

Remedii naturale împotriva porilor deschiși

Porii deschiși sau mari sunt o preocupare pentru multe dintre noi și pot contribui, de asemenea, la unele probleme precum acneea și punctele negre, mai ales la persoanele cu tenul gras. Excesul de sebum, împreună cu bacteriile și murdăria, tind să blocheze porii. Din păcate, punctele negre au tendința de a face porii mai vizibili și să pară mai mari. De asemenea, expunerea prelungită la soare poate contribui la deschiderea porilor, deoarece dăunează nivelului de colagen, reducând astfel elasticitatea pereților canalelor porilor.

Iată ce remedii naturale puteți folosi împotriva porilor deschiși!

Gheață împotriva porilor deschiși

Gheața funcționează ca un remediu simplu și eficient pentru pentru micșorarea porilor mari, datorită efectului său de contractare a pielii. Aceasta este folosită adesea pentru micșorarea porilor dilatați înainte de aplicarea machiajului. De asemenea, gheața stimulează și circulația: puneți câteva cuburi de gheață într-un prosop curat și țineți-l pe piele între 15 și 30 de secunde. Repetați de câteva ori pe zi acest procedeu. Dacă observați îmbunătățiri, puteți reduce frecvența utilizării. Alternativ, vă puteți spăla fața cu apă rece ca gheața o dată pe zi. Pentru a spori beneficiile acestui remediu, puteți infuza apa în care sunt cuburile de gheață cu suc de castraveți, mere, ceai verde sau apă de trandafiri.

Albușuri împotriva porilor deschiși

Albușurile de ouă sunt utilizate pe scară largă pentru a micșora porii dilatați, deoarece tonifică și contractă pielea. Măștile cu albușuri de ouă sunt ideale și pentru înlăturarea excesului de ulei din tenul gras. Amestecați un albuș de ou și întindeți-l uniform pe față. Lăsați-l să se usuce complet, după care clătiți. Pentru rezultate mai bune, după aplicarea albușului, acoperiți pielea cu bucăți de hârtie absorbantă și dați-le jos atunci când amestecul se usucă. Faceți acest lucru o dată sau de două ori pe săptămână, în mod regulat.

Exfoliant cu zahăr împotriva porilor deschiși

Exfoliantul cu zahăr preparat acasă poate fi de mare ajutor atunci când vine de reducerea porilor deschiși, deoarece exfoliază pielea și elimină excesul de ulei și impurități. Se amestecă 2 linguri de zahăr împreună cu o lingură de ulei de măsline și câteva picături de suc de lămâie. Frecați pielea ușor cu acest exfoliant timp de 20-30 de secunde, după care spălați cu apă rece. Folosiți-l în mod regulat, o dată sau de două ori pe săptămână. Ca alternativă, puteți aplica pe piele o combinație de părți egale de miere, suc de lămâie și puțin zahăr. Masați pielea cu acest amestec și lăsați-l să acționeze între 5 și 10 minute, înainte de a clăti. Puteți repeta acest procedeu o dată sau de două ori pe săptămână timp de o lună sau până când obțineți aspectul ideal.

Castravete împotriva porilor deschiși

Castraveții funcționează ca un astringent natural, care ne ajută să micșorăm porii deschiși. În plus, îmbunătățesc textura pielii și dau strălucire pielii. Dați pe răzătoare un castravete proaspăt și extrageți sucul din el. Înmuiați un tampon de vată și aplicați pe piele. Lăsați-l să acționeze pentru 15-20 de minute, înainte de a vă clăti cu apă rece. De asemenea, puteți adăuga și apă de trandafiri sau zeamă de lămâie în sucul de castravete. În acest caz, trebuie să lătați aplicat pe piele doar 10-15 minute înainte de a clăti cu apă rece. Puteți folosi aceste remedii zilnic, timp de o lună sau până când observați o îmbunătățire.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa