Sfaturi pentru dinţi sănătoşi şi albi

Iulia Mirică

Ce puteți face pentru a avea dinți sănătoși și albi?

După cum poate știți deja, tratamentele profesionale de albire a dinților nu sunt permanente. Dacă vă expuneți dantura la alimente și băuturi care provoacă pete, veți observa că tratamentul de albire „expiră” după mai puțin de o lună. Persoanele care evită astfel de alimente și băuturi care pătează dantura prelungesc durata unui tratament de albire undeva la un an sau chiar mai mult.

Știm că un zâmbet luminos și sănătos este una dintre cele mai bune metode de a face o impresie de durată. Iată ce sfaturi trebuie să urmați pentru dinți sănătoși și albi!

Periați dinții după fiecare masă

Igiena orală corespunzătoare este importantă pentru menținerea unor dinți sănătoși și albi. Acest lucru presupune periajul după fiecare masă sau de cel puțin două ori pe zi. Asigurați-vă că utilizați o periuță cu peri mai moi, deoarece alte opțiuni pot deteriora smalțul și gingiile. Periuța de dinți ar trebui schimbată de 3-4 ori pe an. Adolescenții cu aparat dentar ar putea avea nevoie de periuțe de dinți speciale și de alte instrumente de igienă orală pentru a se spăla pe dinți. Discutați cu medicul dentist care este alegerea potrivită pentru voi.

Mâncați alimente sănătoase pentru dantură

Ceea ce mâncăm ne afectează și dantura, mai ales când alimentele sunt dulci sau foarte acide. Prin consumul de alimente sănătoase pentru dinți, protejați smalțul și preveniți formarea și răspândirea bacteriilor în cavitatea bucală. Printre alimentele care sunt ideale pentru dinți sănătoși și albi se numără și: carnea de pui, brânza, nucile, laptele, fructele și legumele. De asemenea, este recomandat să evitați băuturi care vă pot păta dinții, cum ar fi cafeaua, sucurile și vinul roșu.

Nu ratați vizitele la dentist

Este ideal să vizitați medicul dentist la fiecare 6 luni. Controalele dentare regulate sunt una dintre cele mai simple metode de a menține dinții sănătoși și albi. Medicul dentist este în măsură să curețe dinții mai bine decât periuța de dinți, să verifice din timp dacă apar carii, gingivită și acumularea plăcii.

Renunțați la fumat

Nu numai că fumatul este nociv pentru inimă și plămâni, însă este rău și pentru dantură, gingii și gura. Fumatul provoacă o respirație urât mirositoare, modificări de culoare a dinților, creșterea mai rapidă a plăcii și a tartrului, printre altele. Chiar și alternativele fără fum – țigările electronice – pot afecta dinții și gingiile, expunând rădăcinile dinților și crescând riscul apariției cariilor dentare.

Folosiți ață dentară în mod regulat

Folosirea aței dentare reprezintă un aspect foarte important al igienei orale corespunzătoare. Acest procedeu poate reduce cariile, preveni respirația urât mirositoare și păstra dinții albi.

Te-ar mai putea interesa