Frumuseţea la 16 ani

TOTUL DESPRE MAME

Sfaturi de frumuseţe pentru fiica ta adolescentă

Dacă îşi îngrijeşte corect tenul încă din adolescenţă, fiica ta se va bucura de un ten frumos şi plin de vitalitate pentru mult timp. Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că îngrijirea este aproape la de importantă ca factorul genetic şi că nu trebuie trecută cu vederea. Aşadar, ar trebui să ai o discuţie cu fiica ta adolescentă şi să îi explici acest lucru. Peste ani de zile îţi va mulţumi!

Îngrijirea corectă a tenului presupune două reguli de bază: curăţarea zilnică temeinică şi folosirea unei cantităţi cât mai mici de produse de machiaj. În rest, naturaleţea este cuvântul de bază atunci când vine vorba de frumuseţea în şcoala generală şi la liceu.

 

Dar ce ne facem cu acneea şi excesul de sebum?

În cazul în care aceste două probleme îi dau bătăi de cap fiicei tale, noi îţi spunem că specialiştii sunt de părere că încă din adolescenţă trebuie să pună în practică o rutină eficientă de curăţare a feţei, tocmai pentru a preîntâmpina apariţia şi dezvoltarea acneei. Aşadar, o adolescentă ar trebui să se spele pe faţă o dată sau de două ori pe zi cu un gel de curăţare şi cu apă călduţă. Atenţie, nu ar trebui totuşi să exagereze cu acest obicei pentru a nu se produce efectul opus: uscarea feţei şi creşterea probabilităţii apariţiei coşurilor. Cele mai recomandate produse antiacnee sunt cele pe bază de benzoil peroxid, o substanţă care deblochează porii şi distruge bacteriile care cauzează apariţia coşurilor. Nu sunt recomandate loţiunile pe bază de alcool, care pot irita pielea şi mai mult.

O altă problemă a adolescenţei, excesul de sebum, merge mână în mână cu apariţia coşurilor. Sebumul este produs în exces la această vârstă din cauza activităţii mai intense a hormonilor care stimulează glandele sebacee. Împotriva acestei probleme nu există soluţii minune, dar e bine de ştiut că şerveţelele care absorb sebumul sunt foarte eficiente în cazuri de urgenţță, iar în viaţa de zi cu zi faţa trebuie curăţată cu atenţie.

În afară de aceste două sfaturi de bază, iată de ce ar mai trebui să ţină cont fiica ta adolescentă:

 

6 sfaturi de frumuseţe pentru adolescente

1. Nu folosi fond de ten

În cazul în care acneea îţi dă bătăi de cap, eşti tentată să foloseşti fond de ten în exces pentru a ascunde toate imperfecţiunile tenului. Se pare, însă, că acesta nu este un pas recomandat deoarece va înrăutăţi lucrurile pe termen lung. În plus, fondul de ten este un produs destinat femeilor mature, iar pe faţa unei adolescente va arăta foarte nenatural. Foloseşte în schimb un corector pentru a masca imperfecţiunile.

 

2. Machiază-te cât mai puţin

Dacă prietena ta vine la şcoală sau în parc de parcă s-ar pregăti de decernarea premiilor Oscar, nu trebuie să îi urmezi exemplul. Ţine minte că nu trebuie să foloseşti niciodată într-un singur machiaj fond de ten, eyeliner, mascara, blush şi gloss. Specialiştii recomandă mascara, puţin corector în caz de imperfecţiuni şi un strop de gloss. Excesul de machiaj îţi va da un aer nenatural şi va contribui la îmbătrânirea tenului.

 

3. Aplică o cremă cu factor de protecţie

Este important să-ţi protejezi tenul încă de la o vârstă fragedă. Înainte de a ieşi din casă, aplică o cremă cu factor de protecţie, ales în funcţie de culoarea pielii tale pentru a te proteja de efectul razelor ultraviolete care provoacă îmbătrânirea tenului.

 

4. Foloseşte săptămânal un scrub şi o mască pentru faţă.

Ideal ar fi ca acestea să fie preparate în casă. Scrubul este esenţial pentru îndepărtarea celulelor moarte, mai ales în cazul în care te confrunţi cu acneea, iar o mască îţi hrăneşte pielea în profunzime.

 

5. Foloseşte numai cosmetice cu ingrediente naturale

Evită produsele care conţin chimicale deoarece pe termen lung pe toţi confrunta cu efecte neplăcute. Alege produse cosmetice cu puţin ingrediente, fără conservanţi.

 

6. Evită să-ţi atingi faţa des şi nu îţi stoarce coşurile. 

De fiecare dată când îţi atingi faţa, transferi bacteriile de pe mâini pe faţă. Acest lucru duce la apariţia coşurilor şi la răspândirea lor. De asemenea, evită să îţi storci coşurile deoarece rişti să rămâi cu cicatrici.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa