Rutina ta de frumuseţe pentru toamnă

TOTUL DESPRE MAME

  Odată cu schimbarea anotimpului, se schimbă atât rutina ta zilnică de frumusețe, cât și produsele cosmetice din trusa ta de frumusețe. Ca să fii în cea mai bună formă în toamna aceasta, iată câteva idei despre ce ai putea face.

  Hidratează-ți pielea! 

  Temperaturile în scădere și vântul agresează de cele mai multe ori pielea. Aceasta devine sensibilă, uscată, și, în unele cazuri, iritată. Din acest motiv, specialiștii spun că hidratarea corectă a pielii este cel mai important pas în rutina ta de frumusețe din anotimpurile reci.

  Deoarece pe parcursul lunilor de vară pielea ta a fost expusă în exces la soare, acum are nevoie de o îngrijire corespunzătoare ca să se regenereze. În cazul în care te-ai confruntat cu arsuri ale pielii pe timp de vară, acesta e momentul ideal să-ți ajuți pielea să se refacă, printr-o hidratare corectă.

   

  Îngrijiri pentru ten

  1. Când te speli pe față, folosește un gel de curățare blând care să nu usuce pielea. Noi îți recomandăm un gel care să conțină ulei de jojoba și aloe vera.

  2. Folosește dimineața și seara o cremă hidratantă pentru a preîntâmpina uscarea tenului din cauza temperaturilor scăzute și a vântului. Păstrează o astfel de cremă în geantă și, dacă simți că pielea te „strânge”, folosește-o.

  3. Doar pentru că a venit toamna, nu neglija efectele nocive ale razelor de soare. Folosește în continuare o cremă cu factor de protecție, aplicată peste crema ta obișnuită de față.

  4. Pentru că cel mai mare dușman al buzelor este vântul, folosește un balsam hrănitor. Vântul usucă buzele și contribuie la crăparea lor, așa că încearcă să ai la îndemână un balsam cu vitamina E și aloe vera.

   

  Îngrijiri pentru corp

  1. Înlocuiește loțiunea de vară cu o cremă pentru corp. Cremele sunt mai hidratante decât loțiunile de corp deoarece sunt mai uleioase. Utilizarea regulată a unei creme de corp contribuie și la recăpătarea elasticității pielii.

  2. Exfoliază-ți pielea de două ori pe săptămână ca să îndepărtezi celulele moarte și să ajuți pielea să se regenereze. Specialiștii recomandă folosirea unui scrub uleios în anotimpurile reci.

  3. Renunță la gelul de duș pe care l-ai folosit peste vară în favoarea unui gel cu consistență cremoasă pentru a împiedica uscarea pielii.

   

  Îngrijiri pentru mâini

  1. Mâinile sunt foarte sensibile și se pot usca repede în acest anotimp. Pentru a le proteja, folosește o cremă specială cu care să îți masezi mâinile de cel puțin trei-patru ori pe zi. Noi îți recomandăm cremele pe bază de gălbenele, aloe vera sau mușețel.

  2. Fă un tratament special ori de câte ori îți simți pielea prea uscată: prepară-ți o baie pentru mâini cu apă călduță, glicerină, suc de lămâie și apă de trandafiri.

   

  Îngrijiri pentru picioare

  1. Pentru că în timpul verii au fost expuse la soare, praf și apă sărată, călcâiele tale pot fi acum uscate, dure și crăpate. Pentru a trata această problemă, exfoliază-ți bine călcâiele cu ajutorul unei pietre ponce și a unei creme exfoliante.

  2. Folosește o cremă pe bază de vitamina A, ulei de măsline și gălbenele pentru o hidtratare corectă a picioarelor și a călcâielor. La duș este bine să alternezi apa călduță cu apa rece pentru a pune în mișcare circulația periferică.

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa