Rujul roșu: cum alegi nuanța potrivită

Iulia Mirică
rujul-rosu-totul-despre-mame

Cum alegi rujul roșu în funcție de ten?

Roșu este culoarea pasiunii, iar rujul roșu arată incredibil pe buze. Precum celelalte culori regăsite în paleta rujurilor, anumite nuanțe de roșu arată mai bine pe tenuri specifice.

Înainte de a găsi nuanța perfectă de ruj roșu pentru voi, puteți învăța și câteva trucuri pentru a prelungi viaţa rujului pe buzele voastre. În primul rând, ștergeți orice balsam de buze, deoarece acest sfat vă va ajuta să nu se mai lipească rujul. Încercați să folosiți un creion de buze, pentru a completa linia buzelor. Acest truc va face ca rujul să reziste mai mult pe buze, mai ales când este aplicat creionul de buze în partea de sus. Pentru un aspect precis, puteți folosi o pensulă de buze ca să aplicați rujul roșu. Dacă vreți un aspect mai mult pătat, puteți aplica rujul cu ajutorul unui deget. Iată ce nuanțe de ruj roșu puteți alege, în funcție de nuanțele tenului vostru!

Rujul roșu pentru pielea deschisă la culoare

Roșul luminos este perfect pentru o piele mai palidă. Însă este recomandat să căutați și rujuri roșii cu nuanțe de albastru, deoarece albastrul are un efect de neutralizare pentru roșu. Cu alte cuvinte, chiar dacă este îndrăzneț, nu este neplăcut. O nuanță de porțelan a tenului este ideală alături de un ruj roșu asemănător vinului. Persoanele cu pielea mai deschisă la culoare ar trebui să stea departe de roșul cărămiziu și arămiu. Tenul deschis la culoare, bronzat, care capătă o culoare auriu – cafenie, după o vacanță de vară rapidă, se potrivește cel mai bine cu rujurile roșii vibrante. În cazul în care nuanța rujului are cea mai mică urmă de portocaliu, va spori tonurile calde.

Rujul roșu pentru tonul mediu la pielii

Acest tip de ten merge cel mai bine alături de culori intense de roșu. De asemenea, un ruj roșu-purpuriu oferă aceeași nuanță ca cea a unui pahar sau două de pinot noir, fără a vă păta dinții. Pentru un aspect mai sofisticat, puteți aplica un fard de obraz cremos cu nuanțe de fructe de pădure pe pomeți.

Rujul roșu pentru pielea închisă la culoare

Persoanele cu pielea mai închisă la culoare pot experimenta cu rujurile roșii intense cu nuanțe de fructe de pădure. Cheia este găsirea unui ruj foarte pigmentat, pentru a ieși în evidență. Persoanele cu un ten bronzat natural, cu nuanțe neutre, cum ar fi Jennifer Lopez, pot alege un ruj roșu cu nuanță de afine, care rezultă din culorile afinelor și prunelor. Tenurile ciocolatii sunt perfecte pentru aplicarea unor nuanțe portocalii din jurul roșu, completând tonurile pielii închise perfect. Dacă aveți pielea cum este cacaua, rujurile roșii cu nuanțe portocalii vor arăta electric în contrast cu tenul vostru.

Citeşte şi:
Trucuri de machiaj ca să pari mai tânără
Pensule profesionale obligatorii în trusa de farduri
Ai împlinit 30 de ani? Iată 5 schimbări pe care să le faci acum!
Machiajul care te întinereşte cu 5 ani

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa