Reţete de frumuseţe cu rădăcinoase

TOTUL DESPRE MAME
Radacinoase

  Legumele rădăcinoase au nenumărate beneficii asupra sănătăţii, dar pot fi utilizate şi pentru tratamente cosmetice pentru corp. Iată câteva reţete pe care le poţi pune în aplicare!
  Sfecla roşie, contra acneei

  Bogată în fier, magneziu şi vitamina B6, sfecla roşie este un ingredient care poate fi folosit cu succes în reţete de îngrijire. Are proprietăţi antibacteriene, ceea ce înseamnă că este utilă pentru soluţionarea problemelor cu tenul.

  Dacă acneea nu-ţi dă pace, aplică pe zonele cu probleme o soluţie obţinută din două linguriţe de suc de sfeclă roşie şi două lingurţie de zeamă de lămâie. Laşi să acţioneze 15 minute, apoi clăteşti cu apă călduţă.

  Gulia te scapă de petele de pe faţă

  Ca să scapi de petele de pe faţă, rade o jumătate de rădăcină de gulie, apoi amesteci cu puţină zeamă de lămâie şi aplici pe ten, un sfert de oră. Remediul este recomandat de două ori pe săptămână, până la ameliorarea problemei.

  În compoziţia guliei intră o cantitate consistentă de antioxidanţi şi izocianaţi, substanţe care previn apariţia celulelor canceroase, potrivit reprezentanţilor Institutului de Tehnologie Alimentară din SUA. Cel mai bine este să o mănânci sub formă de salată.

  Ţelina, ideală pentru o piele catifelată

  Pentru un ten fin, de catifea, apelează cu încredere la ţelină. Faci un gomaj din două linguriţe de suc de ţelină, amestecate cu zaţ de cafea şi una-două linguri de smântână. Masezi blând, laşi să acţioneze câteva minute, apoi clăteşti cu apă călduţă.

  Citește continuarea pe: clicksanatate.ro

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa