Remedii naturale rapide pentru păr vopsit şi uscat

Raluca Dumitrică
par vopsit

4 remedii naturale rapide pentru păr vopsit și uscat!

Cele mai frumoase nuanţe de blond, şaten, brunet sau roşcat aplicate pe un par pregătit de vopsit ne vor înfrumuseţa podoabă capilară. Din păcate, după o perioadă de timp culoarea se estompează şi îşi pierde din strălucire, iar părul are tendinţa de uscare.

Iată 4 remedii naturale, practice şi ieftine, care te vor ajuta să îţi revitalizezi rapid părul vopsit!

E adevărat că vopseaua de păr schimbă radical sau potenţează culoarea naturală, dar are şi câteva efecte mai puţin dorite asupra părului tău. Chimicalele cu ajutorul cărora se schimbă nuanţa părului au un impact negativ asupra firului de păr, pe care îl pot sensibiliza şi pe care îl transformă din sănătos şi strălucitor în uscat şi casant.

Chimicalele din vopsea tind să usuce părul, iar procedurile de coafor agresează suplimentar podoaba capilară

Părul vopsit şi supus destul de des unor tratamente la coafor (întins cu placa, ondulat, uscat periodic cu foehnul) poate deveni mai rapid uscat şi se poate rupe mai uşor. Straturile de la exteriorul firului de par încep să se separe de acesta şi aşa apar vârfurile despicate şi fenomenul de păr electrizat. Dacă părul vopsit este fin, pericolul creşte, căci un fir fin se subţiază mult mai rapid. De mare ajutor este un specialist care te poate ajuta în alegerea produsului optim pentru părul tău şi te poate sfătui în ceea ce priveşte îngrijirea viitoare a pletelor tale. În cazul în care alegi să te vopseşti acasă trebuie să ţii cont de modul în care faci acest lucru şi de sfatul de a utiliza, periodic, câteva tratamente pentru părul vopsit, prin care îl hidratezi şi şi îl revitalizezi.

 4 remedii naturale la îndemână pentru un păr vopsit şi uscat

 1. Masca cu avocado şi banane

Bananele şi fructul de avocado conţin nutrienţi necesari procesului de vindecare şi de calmare a părului vopsit şi uscat. Bananele sunt pline de magneziu, potasiu şi acid folic, precum şi de antioxidanţi puternici (vitaminele A, B şi C). Vitaminele menţionate fac ca fructul de avocado să protejeze şi să întărească firul de par, făcându-l mai strălucitor. Pentru o mască alege întotdeauna fructele foarte coapte, pe care le poţi pasa manual sau la blender, urmând să aplici produsul obţinut pe tot părul, urmând să te clătești după 15 minute.

 2. Oţetul

Oţetul, una dintre cele mai eficiente soluţii naturale de eliminare a murdăriei de la nivelul părului, matură urmele produselor de styling sau ale poluanţilor din păr, care fac podoaba capilară să devină ternă şi uscată. Odată ce am scăpat de ele, culoarea se împrospătează şi capătă din nou accente frumoase. Pentru a face acest tratament trebuie să amesteci o parte de oţet cu două părţi de apă, pentru a mai elimina din aciditatea oţetului şi pentru ca efectul asupra scalpului să fie unul blând. Soluţia poate fi pusă în apa de clătit sau într-o sticlă cu pulverizator şi aplicată pe păr după spălarea pe cap.

 3. Clasica maioneză

Gustoasa maioneză este un remediu eficient pentru a-i reda părului vopsit strălucirea şi aspectul sănătos. Maioneza conţine proteine din ou care hidratează părul şi scalpul şi care închid şi cuticulele părului, ceea ce face ca vopseaua să reziste mai mult pe păr. Maioneza poate fi aplicată pe păr după ce te speli pe cap, cu ajutorul unui pieptene cu dinţi mai rari, pentru a o distribui egal. E suficient să acoperi părul cu o cască de duş pentru a lăsă maioneza să acţioneze în jur de jumătate de ora. După acest timp, părul se clăteşte bine şi se şamponează, pentru a nu rămâne gras.

 4. Uleiul de măsline

Unul dintre cele mai căutate ingrediente cosmetice din natură este uleiul de măsline, care face minuni cu părul vopsit. Uleiul de măsline hidratează părul, îl face mai maleabil şi îi redă strălucirea pierdută. Acest remediu natural se aplică în cantitate mică în apă, urmând a fi pus pe toată suprafaţa părului în prealabil şamponat. După cinci minute poţi clăti părul. Uleiul de măsline poate fi folosit şi pe post de balsam de păr după ce îl încălzim puţin, cu condiţia să îl lăsăm pe păr aproximativ 30 de minute. După încheierea acestui interval de timp, şamponăm din nou părul şi îl clătim bine, pentru a nu rămâne, la fel ca după masca cu maioneză, încărcat sau gras.

Citiți 7 sfaturi pentru îngrijirea părului toamna și aflați cât de des trebuie să ne tundem pentru un păr frumos și sănătos.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa